Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Δείτε όμορφες εικόνες από όλο τον κόσμο



Σε συναγερμό η Ισλανδία - Προειδοποίηση για ισχυρό σεισμό


Οι αρχές της Ισλανδίας προειδοποίησαν σήμερα τους πολίτες, ειδικά στο βόρειο τμήμα της χώρας, ότι υπάρχει κίνδυνος το προσεχές διάστημα να σημειωθεί ένας από τους ισχυρότερους σεισμούς στην περιοχή του βόρειου Ατλαντικού την τελευταία 20ετία.Η Ισλανδία, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 320 χιλιάδων ανθρώπων, βρίσκεται σε μια περιοχή με ιδιαίτερα έντονη σεισμική δραστηριότητα, καθώς είναι μόλις 100 χλμ. νότια από το σημείο επαφής δύο τεκτονικών πλακών.

Ελληνική σημαία 480 τετραγωνικών και 130 κιλών κυματίζει στη Θεσσαλονίκη


Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που κατασκευάστηκε ποτέ, επιφάνειας 480 τετραγωνικών μέτρων και βάρους 130 κιλών κυματίζει από σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Έφτασε η ώρα των τηλεοράσεων ultra high definition!

Τηλεοράσεις υπερυψηλής ανάλυσης αλλά και υπερυψηλού κόστους. Η αρχή γίνεται στο Λος Άντζελες, όπου η κορεάτικη εταιρεία LG λανσάρει την 84 ιντσών LED ultra high definition στην τιμή των... 19.999 δολαρίων. Η νέα τηλεόραση διαθέτει τετραπλάσια ανάλυση από τις απλές high definition αριθμώντας -ούτε λίγο ούτε πολύ- οκτώ εκατομμύρια pixels.

Το BBC… ξαναχτυπά για την ελληνική αστυνομία!


Νέο ρεπορτάζ για βασανιστήρια αντιφασιστών στη ΓΑΔΑ, αλλά και για ρατσιστικές διαθέσεις που έχουν αναπτυχθεί στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ κάνει το BBC, το οποίο βγάζει στην επιφάνεια και σχετικές εκθέσεις που σύμφωνα με τον υπογράφοντα το ρεπορτάζ αποδεικνύουν αυτά που περιγράφει.

Ομιλία στην Βουλή της κ. Ε. Αμμανατίδου –Πασχαλίδου για τις αποκρατικοποιήσεις



Ομιλία της Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β' Θεσσαλονίκης στην Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας, καθώς και κατάργηση του άρθρου 11 του ν. 3631/2008 (Α΄6)» (Α΄175) και άλλες διατάξεις».

Ο ΟΗΕ… ψάχνει τρομοκράτες στο διαδίκτυο


ΧΡΥΣΑ ΦΩΣΚΟΛΟΥ
Έκθεση 148 σελίδων του ΟΗΕ, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα με τίτλο «Η χρήση του ίντερνετ  για τρομοκρατικούς σκοπούς».
Κρούουν τον «κόδωνα του κινδυνού» τα Ηνωμένα Έθνη πως πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στη παρακολούθηση των χρηστών του διαδικτύου , με το επιχείρημα πως έτσι θα ήταν πιο εύκολο να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι κάθε λογής τρομοκράτες.

Δυσκολότερο το 2013 για τον Ευρωπαϊκό Νότο


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το Reuters για τις πιο ευάλωτες οικονομίες της Ευρωζώνης , το 2013 προμηνύεται ακόμη πιο σκληρό για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Ισπανία που καλούνται να αντιμετωπίσουν παρατεταμένη ύφεση κα αύξηση της ανεργίας.

Σόιμπλε: “Η Ελλάδα θα γινόταν Lehman Brothers”


Τα “Υστερόγραφα” σας παραθέτουν μεταφρασμένα τα αποσπάσματα της συνέντευξης του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schäuble που αφορούν στην Ελλάδα. Η συνέντευξη δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα “DieZeit”.
ZEIT: Στην Ελλάδα και στην Ισπανία υπάρχουν πολλές αντιδράσεις εναντίον των απαιτήσεων των Βρυξελλών για λιτότητα, στην Γερμανία δε εναντίον της προστατευτικής ομπρέλας του ESM.  

Ηλίας Κασιδιάρης: "Έχουμε καθαρά χέρια και το καθήκον να επιβάλλουμε απόλυτη κάθαρση!" - ΒΙΝΤΕΟ



Αντιπαράθεση με βουλευτές της ΝΔ και ειρωνική επίθεση σε ΔΗΜΑΡ
Έντονα απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής σε βουλευτές της ΝΔ, που προσπάθησαν να τον διακόψουν λέγοντας: "έχουμε κι εμείς καθαρά χέρια". Σε άλλο σημείο της εισήγησής του, ο Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε ότι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου παριστάνουν τις μωρές παρθένες και πως αν υπήρχε πολιτική βούληση, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θα είχαν δώσει ήδη όλα τα ονόματα στη δικαιοσύνη. 

Κ. Πουπάκης: Να τονωθεί η εμπορική προώθηση και η εξωστρέφεια των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των ασθενέστερων οικονομικά χωρών


Ψήφιση έκθεσης για τα 20 χρόνια της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς  
Με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από τη δημιουργία της ενιαίας αγοράς, υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η έκθεση σχετικά με τους 20 σημαντικότερους προβληματισμούς των Ευρωπαίων πολιτών και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων για τη λειτουργία της. «Η κατάργηση των εμποδίων και η ανάκαμψη της ενιαίας αγοράς είναι εξαιρετικής σημασίας σε καιρούς οικονομικής, χρηματοπιστωτικής και κυρίως κοινωνικής κρίσης. Στόχος είναι η ανάπτυξη, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, η προώθηση της ανταγωνιστικότητας, η καινοτομία και η ανάκαμψη της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων προς την ενιαία αγορά» δήλωσε σχετικά ο ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης.

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΛΙΨΗ …


“ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ”
“ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ”

Του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη


Την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει να διαδραματίζει το ρόλο του προστάτη των βιομηχάνων και των τραπεζιτών συνθλίβοντας βασικές εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών, εξαθλιώνοντας την κοινωνία, ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ προκαλεί, και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει με τον πιο κυνικό τρόπο ποιος κρύβεται πίσω από τις παράλογες απαιτήσεις της ΤΡΟΪΚΑ και των δανειστών !!!

ΔΑΚΕ Ι.Τ Βολές κατά των διασπαστών στις εκλογές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ



 Θερμά συγχαρητήρια στους επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και στους συναδέλφους συνέδρους που με την ψήφο τους στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ και κατόρθωσαν σε ένα δύσκολο περιβάλλον, να πάρουν ένα θετικό, κατά κοινή ομολογία, αποτέλεσμα.

Εικόνες από την λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Άξιον Εστί των λειψάνων και της εικόνας του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου. Δείτε το βίντεο


Πλήθος πιστών παρακολούθησε σήμερα το πρωί την  λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας  Άξιον Εστί των λειψάνων και της εικόνας του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου που πραγματοποιήθηκε δια μέσου των οδών της πόλης. 

Επόμενη μέρα με αναγκαστικό νόμο του 1948 απλά δεν υπάρχει!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ερμηνεύσει κανείς ένα εκλογικό αποτέλεσμα. 

Μάλιστα, όσο περνά ο καιρός – και κυρίως όσο απομακρυνόμαστε από τον Φεβρουάριο του 2012, όταν και συμφωνήθηκε το δεύτερο μνημόνιο – οι ερμηνείες, με τη βοήθεια της γνωστής σκόπιμης αμνησίας, μεταλλάσσονται ευκολότερα. 

Στην πραγματικότητα, όμως, το μήνυμα των εκλογικών αναμετρήσεων (και των δύο, διαφορετικά θα είχαμε καθαρό αποτέλεσμα από την πρώτη εκλογική διαδικασία), παραμένει το ίδιο: 

Παραμονή στο ευρώ και έξοδος από το μνημόνιο. 

Δέκα προτεραιότητες για την ανάπτυξη


Το μεγαλύτερο βάρος στη σημερινή, οικονομική συγκυρία το έχει επωμιστεί ανεπιφύλαχτα το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Αποτελεί, ίσως τον βασικότερο φορέα επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας. Χρειάζονται αρκετές διαρθρωτικές αλλαγές για να αρχίσει να αποκτά αναπτυξιακό χαρακτήρα η οικονομία μας.

Φωτοβολταϊκά: 180 εταιρείες θα σβήσουν από το χάρτη ως το 2015


Περίπου 180 κατασκευαστές φωτοβολταϊκού εξοπλισμού είτε θα πτωχεύσουν είτε θα γίνουν αντικείμενο εξαγοράς έως το 2015 καθώς η υπεραποθεματοποίηση και οι χαμηλές τιμές έχουν δημιουργήσει κύμα συγχωνεύσεων στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας.

Τετραήμερες εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη


Με τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί», των λειψάνων και της εικόνας του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, ξεκινά σήμερα στις 11 το πρωί το πρόγραμμα του εορτασμού των επετείων της 26ης και 28ης Οκτωβρίου στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. 

Ο Σαμαράς πήρε τις αποφάσεις του




Antonis-SamarasΑποφασισμένος να προχωρήσει σε όλες τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην υπερψήφιση των μέτρων από τη Βουλή και την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. είναι ο Αντώνης Σαμαράς παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Η στάση του  Φώτη Κουβέλη έχει προκαλέσει αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου από όπου και τονίζουν πως μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις επιτεύχθησαν ουσιαστικές αλλαγές στις αρχικές προτάσεις που είχε καταθέσει η τρόικα για τα εργασιακά.

Amber Alert!


Το πρωτότυπο μίας λίστας πιθανών φοροφυγάδων έχει χαθεί. Κάπου μέσα σε κάποια συρτάρια, σε κάποια χαρτούρα… ίσως και να πετάχτηκε στα σκουπίδια τελικά. Αυτή είναι η καλοπροαίρετη σκέψη κάθε «αγαθού» πολίτη αυτής της χώρας.
Κλονίζεται η αξιοπιστία όσων έβαλαν, τη χώρα στο μνημόνιο, γιατί η σπουδή τους για την προσφυγή σε σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα δεν ήταν ίδια με τη σπουδή τους για την διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης.

ΔΝΤ: Σημειώθηκε πρόοδος, αλλά υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα

REPORTER
Εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε την Τετάρτη πως υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις με την Ελλάδα, αλλά υπάρχουν κάποια εκκρεμή θέματα. «Υπήρξε πρόοδος τις τελευταίες ημέρες, αλλά πρέπει να συμφωνηθούν ορισμένα τελευταία ζητήματα για να υπάρξει πλήρης συμφωνία.

Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου-Κουβέλη



Χαραμάδα αισιοδοξίας για την επίτευξη τελικής συμφωνίας ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά άνοιξε απόψε το βράδυ, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Φώτη Κουβέλη, από την οποία και διεφάνη ότι υπάρχουν περιθώρια “εξομάλυνσης” της στάσης της Δημοκρατικής Αριστεράς, από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθούν οι ουσιαστικές αλλαγές στην επίσημη πρόταση της τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση για τα εργασιακά.

Δίωξη σε βάρος της Bank of America άσκησε το αμερικανικό δημόσιο


Αγωγή με την οποία ζητεί να καταβληθούν αστικές αποζημιώσεις –λόγω τέλεσης απάτης– κατά της Bank of America Corp (BofA) κατέθεσε σήμερα το αμερικανικό δημόσιο, τονίζοντας ότι μέσω της θυγατρικής της Countrywide “μεταξύ 2007-2009, με τρόπο εσφαλμένο και παραπλανητικό” και “αποφεύγοντας κάθε έλεγχο της πιστοληπτικής ικανότητας των δανειζομένων” παρήγαγε και κατόπιν πούλησε χιλιάδες ‘τοξικά’ ενυπόθηκα δάνεια, τα οποία οδήγησαν μεταγενέστερα τα ομοσπονδιακά στεγαστικά ταμιευτήρια Fannie Mae και Freddie Mac “σε δεινή θέση”.

Συγκινητική ιστορία ζωής με... «τρίποδο» φίλο


Ο Όουεν, ο οποίος ζει στο Χάμσαϊρ της Βρετανίας, πάσχει από το σύνδρομο Schwartz-Jampel, μια σπάνια γενετική διαταραχή που κάνει τους μυς να είναι συνεχώς σε ένταση. Όταν αντιλήφθηκε ότι είναι διαφορετικός από τα άλλα παιδιά, έγινε απόμακρος, σταμάτησε να πηγαίνει σχολείο και να μιλά σε οποιονδήποτε άλλο πλην των γονιών του. Κάπως έτσι, κατέληξε να μένει συνεχώς κλεισμένος στο σπίτι του, μέχρι που κάποια μέρα ο πατέρας του 7χρονου διάβασε στο facebook την τραγική ιστορία του Χάτσι, ενός σκύλου Αγίου Βερνάρδου, αποφασίζοντας να τον φέρει στο σπίτι από το καταφύγιο ζώων όπου ζούσε.

"Λύγισε" ο Βαρθολομαίος από τον σπαραγμό της χαροκαμένης μάνας


«Από την ψυχή μου αίμα στάζει… τον σκότωσαν και τον έριξαν στο ποτάμι… δώσ’ του μία ευχή, ακοινώνητος πήγε», ήταν τα λόγια της 80χρονης μάνας που με δάκρυα στα μάτια και λυγμούς, παρακάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, να διαβάσει ένα τρισάγιο για την αδικοχαμένη ψυχή του παιδιού της.

Σε ένα μήνα θα εξοφληθούν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ



«Σε ένα μήνα θα είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ο οποίος εισηγήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων τον Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο ως νέο πρόεδρο του Οργανισμού.

Ομιλία της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ε. Αμμανατίδου Πασχαλίδου στην βουλή με θέμα την «Μεταφορά Μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013 (Α΄ 171), μεταφορά αρμοδιότητας στις Περιφέρειες και άλλες διατάξεις».



 Κύριε Υπουργέ, χωρίς λαϊκισμούς θα μιλήσουμε για την πραγματικότητα. Για πολλοστή φορά τα δυο τελευταία χρόνια καλείται η Βουλή να νομοθετήσει άλλη μια κουτσή ρύθμιση –πράξη νομοθετικού περιεχομένου φυσικά- που σχετίζεται όχι απλά με τη μεταφορά μαθητών, αλλά εν τέλει με τη συνέχεια της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων.