Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: "Χαμηλοσυνταξιούχος" έκοβε τιμολόγια 11 εκατομμυρίων για... παροχή υπηρεσιών!


Ποιοι κινδυνεύουν να απολυθούν μετά τη μείωση των αποζημιώσεων

Με την ανεργία σε ύψη ρεκόρ στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας οι αλλαγές στα εργασιακά ανοίγουν το δρόμο για χιλιάδες νέες απολύσεις ατόμων που θεωρούνται ακριβοί για... τις επιχειρήσεις.

Πρόκειται για υπαλλήλους με πολλά έτη υπηρεσίας και ανάλογα μισθολογικά δικαιώματα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι καθορίστηκε ουσιαστικά ένα πλαφόν 12 μισθών τους οποίους οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν ολόκληρους ως αποζημίωση απόλυσης και από κει και πάνω άσχετα απ' τις αποδοχές τους θα λαμβάνουν για κάθε έτος υπηρεσίας αποζημίωση ως 2.000 ευρώ.

Έρχονται βροχές και καταιγίδες! – Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ


Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με κατά τόπους έντονες βροχές και ενισχυμένους νότιους ανέμους από το Σάββατο προβλέπει η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αύριο, ΣάββατοΙσχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Θανατηφόρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη


Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου που σημειώθηκε το πρωί στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς. Όλα συνέβησαν στις 9:50 στο 17ο χλμ της ΕΟ όταν το αυτοκίνητο του 31χρονου συγκρούστηκε με το όχημα που οδηγούσε ένας 49χρονος.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»



“Αντιρατσιστικό” τμήμα στην κρατική ασφάλεια

Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων. Οι ιθύνοντες του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ είναι παντελώς ανίκανοι να πατάξουν τα καθημερινά ρατσιστικά εγκλήματα των λαθρομεταναστών εις βάρος ηλικιωμένων και ανυπεράσπιστων Ελλήνων πολιτών.

Γ. Παπανδρέου: Συναντήθηκα με τραπεζίτες, αλλά όχι για τη λίστα Λαγκάρντ



Αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου συναντήθηκαν τον Ιανουάριο του 2011 με τον διοικητή της τράπεζας HSBC στην Ελβετία κι ενώ είχαν στα χέρια τους τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο Σαμαράς έστειλε μήνυμα… προς όλους


Από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου αλλά και την επέτειο απελευθέρωσης της συμπρωτεύουσας, ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε αυστηρό, όσο και εθνικά κρίσιμο μήνυμα. Με αποδέκτες, τον ελληνικό λαό αλλά… και τους κυβερνητικούς εταίρους της Νέας Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, που τις τελευταίες μέρες μοιάζουν να έχουν περιπέσει σε πολιτικό αποπροσανατολισμό, με αφορμή τη στάση που θα ακολουθήσουν έναντι των μέτρων που απαιτεί η τρόικα.

«Χρυσή Αυγή» Απαράδεκτος ο αποκλεισμός πιστών από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου


Ο αποκλεισμός Ελλήνων Ορθοδόξων πολιτών από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου αποτελεί θλιβερό σημείο των καιρών. Η κυβέρνηση να μαζέψει τους λαθρομετανάστες και τα εγχώρια αναρχικά στοιχεία και να αφήσει ήσυχους τους Έλληνες πιστούς να εορτάσουν τη σημερινή διπλή εορτή της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας.

Έσπασε ρεκόρ η ανεργία στην Ισπανία


Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η ανεργία στην Ισπανία χτύπησε κόκκινο αγγίζοντας μετά από δεκαετίες το 25%.
Η ανακοίνωση των θλιβερών αυτών στοιχείων ακολούθησε την απόφαση των συνδικάτων να κηρύξουν γενική απεργία για τις 14 Νοεμβρίου ως αντίδραση για την ένταση των μέτρων λιτότητας και την απουσία αναπτυξιακών στρατηγικών.

Καταγγελία για ξυλοδαρμό μεταναστών στην Κρήτη


Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ένα περιστατικό βίας μελών της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες. Ομάδα Χρυσαυγιτών εισέβαλε σε σπίτι μεταναστών στην περιοχή Αμμουδάρα και τους ξυλοκόπησε με αποτέλεσμα να μεταφερθούν δύο άτομα στο νοσοκομείο.

Φόρος 45% στις καταθέσεις εξωτερικού



Με φόρο 45% απειλούνται  όσοι φορολογούμενοι εντοπίσθηκαν, κατά τις διασταυρώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, με αδικαιολόγητες αποκλίσεις μεταξύ των εισοδημάτων που δήλωσαν  και τα εμβάσματα που έστειλαν στο εξωτερικό κατά την τελευταία διετία.

«Χρυσή Αυγή» Δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα, ακόμη και αν υπερψηφιστούν


Τα μέτρα που έρχονται στη βουλή είναι καταστροφικά για την εθνική μας οικονομία και την κοινωνική συνοχή. Να γνωρίζει ο θλιβερός θίασος της συγκυβέρνησης ότι ακόμη και αν πετύχει την υπερψήφισή τους, συντόμως η εφαρμογή τους θα καταστεί αδύνατη.

Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης



Η είσοδος του Βασιλιά Γεώργιου στη Θεσσαλονίκη
Από τις αρχές Οκτωβρίου του 1912 η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο με την παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, έχοντας ως συμμάχους τη Βουλγαρία και τη Σερβία (Α' Βαλκανικός Πόλεμος). Θέατρο των επιχειρήσεων, η περιοχή της Μακεδονίας.
Ο ελληνικός στρατός βάδιζε από νίκη σε νίκη στη Δυτική Μακεδονία. 




Η είσοδος του Βασιλιά
 Γεώργιου στη Θεσσαλονίκη

Σαμαράς: Μόνο η διχόνοια μπορεί να μας διασπάσει


«Η Ελλάδα δεν παζαρεύει την ελευθερία της» τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της επετείου από την 100η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης. «Το ‘όχι’ στο φασισμό δεν είναι στιγμιαίο, είναι αιώνιο» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Χρυσή Αυγή» Φωτεινό ορόσημο η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης


Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον Ελληνικό Στρατό το ηρωικό έτος 1912 και η εκδίωξη των τούρκων κατακτητών καταδεικνύει πως πρέπει να αντιμετωπίζουν οι Έλληνες διαχρονικά, όσους επιβουλεύονται την εθνική μας ανεξαρτησία.
 

Κάθαρση: Το αληθινό μήνυμα της διπλής επετείου


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες προσπαθούμε ξανά και ξανά να επαναπροσδιορίσουμε το μήνυμα της ηρωικής επετείου, φέροντάς το σε αντιδιαστολή με το παρόν.

Φέτος, λόγω της διπλής γιορτής - 28η Οκτωβρίου και 100ή επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης - το σύγχρονο μήνυμα είναι τριπλό:

Το πρώτο είναι πως το 1912, η Ελλάδα προερχόμενη από την πτώχευση του 1893 και τον ατυχή ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια (και με τα πενιχρά μέσα της εποχής, όχι μόνο από πλευράς εξοπλισμού αλλά και επειδή ούτε καν τα αντιβιοτικά δεν είχαν ανακαλυφθεί) να διπλασιάσει τα εδάφη της, απελευθερώνοντας την Μακεδονία και την Ήπειρο.

«Χρυσή Αυγή» Ο Ν.Γ.Μιχαλολιάκος ενάντια στο ξεπούλημα - ΒΙΝΤΕΟ



Τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με την κατάργηση ελάχιστου ποσοστού Ελληνικού δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ κ.α.

Ποιος δεν χωράει στο… τρένο;



Εντολή να συνεχιστούν  όλες οι διαδικασίες για να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει και τα εργασιακά στη Βουλή την ερχόμενη Παρασκευή έχει δώσει ο Αντώνης Σαμαράς παρά την άρνηση του Φώτη Κουβέλη να υπερψηφίσει τα μέτρα. Η χθεσινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής  να πει ένα ακόμα “όχι”  εντείνει την δυσφορία αλλά και την αγωνία στο Μέγαρο Μαξίμου που δεν αποκλείει , παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από τη ΔΗΜΑΡ, αυτή η απόφαση να σηματοδοτεί και μια ουσιαστική κυβερνητική ρήξη.

Προπαγάνδα για PhD


O εξοθωμανισμός της Ελληνικής κοινωνίας, προχωρά με μεγάλη επιτυχία και με γοργούς ρυθμούς.
Συνηθίζουμε, μέσα από υπο-σήριαλ, στο άκουσμα «ξένης» για την Ελληνική παιδεία, τουρκικής γλώσσας.
Η ψευτογκλαμουριά της δήθεν ευρωπαϊκής τουρκίας, με τη μουσική υπόκρουση του αμανέ που σου λιμάρει τον εγκέφαλο, παρουσιάζεται ως πρότυπο κάποιας δυτικής αστικής ευημερίας.

Ένας νεκρός από σεισμό στην Ιταλία


REPORTER
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών σημειώθηκε τη νύχτα στα σύνορα των περιοχών Καλάμπρια και Μπαζιλικάτα στη νότια Ιταλία, μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ANSA, σύμφωνα με το οποίο ένας 84χρονος πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Δείτε μοναδικές εικόνες από την ιστορία της Θεσσαλονίκης