Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Φορολογία. Η πρόταση της κυβέρνησης για μισθωτούς και συνταξιούχους


Μειώνονται οι φορολογικές κλίμακες και επεκτείνεται το αφορολόγητο, σύμφωνα με τις νέες αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση για το νέο φορολογικό σύστημα, με το οποίο μειώνεται η φορολογία σε μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρήσεις.

Σε εξέλιξη πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
Σε εξέλιξη είναι από τις πέντε σήμερα το απόγευμα συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από το φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορούπουλου. Οι εκδηλώσεις γίνονται υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας που έχει λάβει η αστυνομία, για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Οι προτάσεις του ΚΚΕ για το φορολογικό


Δύο βασικούς άξονες συσπείρωσης και πάλης για το φορολογικό προτείνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στους μισθωτούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ανέργους, μεγάλο τμήμα των επαγγελματιών εμπόρων, επιστήμονες, μικρούς επιχειρηματίες και αγρότες.

Θεσσαλονίκη: Να σταματήσει η κατάληψη του δημαρχείου ζητάει ο Γιάννης Μπουτάρης


Έκκληση στους εργαζόμενους να σταματήσουν την κατάληψη στο νέο δημαρχιακό μέγαρο, καθώς δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτών, απηύθυνε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

ΣΔΟΕ: Κατασχέθηκαν 1,5 εκατ. πακέτα λαθραία τσιγάρα


Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν χθες και σήμερα (5 και 6 Δεκεμβρίου) από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής. Από το περίπου 1,5 εκ. λαθραίων πακέτων υπολογίζεται ότι το ελληνικό κράτος θα έχανε κοντά 5 εκατομμύρια ευρώ!

«Χρυσή Αυγή» Το παρασκήνιο γύρω από το ελληνικό φυσικό αέριο - Φέραμε το θέμα στη βουλή


Τα στοιχεία της Deutsche Bank που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα αποδεικνύουν αυτό που η Χρυσή Αυγή λέει εδώ και τρεις δεκαετίες. Πως η Ελλάς διαθέτει αναξιοποίητες ενεργειακές πηγές, ικανές να λύσουν το οικονομικό μας πρόβλημα. 


Πρωτοβουλία γιατρών και φαρμακοποιών για τη βοήθεια απόρων


ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ

Μια ακόμα πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να βοηθήσει χιλιάδες άπορους και ανασφάλιστους Έλληνες, την περίοδο της κρίσης, αναλαμβάνουν αυτή τη φορά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με τον Σύλλογο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του μετρό στο κέντρο λόγω συγκεντρώσεων


Κλειστές είναι αυτή την ώρα η Αμαλίας από Ξενοφώντος, η Πανεπιστημίου από Σίνα, η Βασ. Σοφίας από Σέκερη και η Πατησίων από Χαλκοκονδύλη λόγω συγκεντρώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Χρυσή Αυγή» Κοιμήθηκε στο έδρανο ο υπουργός της ΝΔ - BINTEO

Τον πήρ’ ο ύπνος κι έγειρε...

Κοιμήθηκε εν ώρα κοινοβουλευτικής εργασίας ο υπουργός της συγκυβέρνησης Τσαυταρής. Για αρκετή ώρα έδινε σκληρή μάχη με τον ύπνο, άλλαξε μάλιστα και θέση στα κυβερνητικά έδρανα. Ενώ βρισκόταν στην πρώτη σειρά και τον έγραφε η τηλεόραση, πήγε στη γαλαρία και βρήκε την ησυχία του.

Ο Αη Βασίλης πάει θάλασσα


Στον πεζόδρομο της Ασπροβάλτας αρχίζει με τη φωταγώγηση του δέντρου, η χριστουγεννιάτική γιορτή διαρκείας του δήμου Βόλβης, με δεκάδες εκδηλώσεις 

Ομιλία Μιχάλη Χαραλαμπίδη

 ΣΤΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ  Ο πολιτικός - συγγραφέας Μιχάλης Χαραλαμπίδης είναι «καλεσμένος» της Πρωτοβουλίας Πολιτών Κορδελιού - Ευόσμου, προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Πόλη και ύπαιθρος στην Ελλάδα στο νέο αιώνα. Μιλώντας για την ανάπτυξη». Η ομιλία του αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κορδελιού - Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου).

Ενώ αυξάνονται τα ελλείμματα των Ασφαλιστικών Ταμείων, μειώνονται οι επιχορηγήσεις



Απάντηση Όλι Ρεν σε Νίκο Χουντή

Ενώ εξ αιτίας των Μνημονίων, των «λουκέτων» και της εκρηκτικής ανεργίας, τα ελλείμματα των Ασφαλιστικών Ταμείων αυξήθηκαν το 2012 κατά 57% (!!) σε σχέση με το 2011, η καθαρή κρατική επιχορήγηση στα Ασφαλιστικά Ταμεία αντί να αυξηθεί, μειώθηκε ακόμη περισσότερο. Αυτό προκύπτει μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στον Επίτροπο Οικονομικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, ο οποίος μάλιστα στην απάντησή του παραπέμπει στις αριθμητικές εκτιμήσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2013-2016.

«Χρυσή Αυγή» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να πάψουν να καλλιεργούν εμφυλιοπολεμικό κλίμα για ψηφοθηρικούς λόγους


Η ΝΔ να αφήσει τις κλάψες και να συλλάβει άμεσα τους δολοφόνους της Μαρφίν. Αυτή παρέδωσε την χώρα στους αλήτες της αριστεράς τον Δεκέμβριο του 2008 με την ανυπαρξία της.

Στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ 6.274 αγρότες στην Κρήτη


Στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ πιάστηκαν 6.274 αγρότες στην Κρήτη οι οποίοι εισέπραξαν παράνομες επιστροφές ΦΠΑ συνολικού ύψους 37,7 εκατ. ευρώ. Επίσης, από τα απολογιστικά στοιχεία του Σώματος για τον Νοέμβριο προκύπτει μεταξύ άλλων πως σε 50 επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 108 εκατ. ευρώ για έκδοση και λήψη πλαστών-εικονικών τιμολογίων. Επίσης δύο γιατροί του ΕΣΥ διώκονται για παράνομο πλουτισμό, ενώ 28 γιατροί στη Θεσσαλονίκη ελέγχονται καθώς εισέπραξαν αμοιβές από φαρμακευτικές εταιρείες για προώθηση φαρμάκων.

Εκλεψαν κινητήρες F-16 από ισραηλινή βάση

Εκλεψαν κινητήρες F-16 από ισραηλινή βάση
ΖΗΜΙΑ ΑΡΚΕΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ
Μεγάλο αριθμό κινητήρων μαχητικών αεροσκαφών F-16 αμερικανικής κατασκευής έκλεψαν άγνωστοι από στρατιωτική βάση του κεντρικού Ισραήλ, όπως μετέδωσε σήμερα το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

«Νέα Νομενκλατούρα» των μηχανισμών με δέκα βήματα κομματικής γραφειοκρατίας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει Έλληνας που να μην αισθάνεται αυτή τη στιγμή ανασφαλής, προδομένος και απελπισμένος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. 

Επίσης, στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι Έλληνες γνωρίζουν πως η κατάσταση της οικονομίας είναι τέτοια, που μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, διότι δεν υπάρχουν λεφτά. 

Όλοι γνωρίζουν πως υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι – είτε να εφαρμοστεί το μνημόνιο, είτε να μην εφαρμοστεί. 

Μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου οι κινητοποιήσεις των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου


Κατα τη γενική συνέλευσή τους η πλειονότητα των δικαστών του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου τάχθηκε υπέρ της παράτασης των κινητοποιήσεών τους.Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012, παρατάθηκαν οι κινητοποιήσεις των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.