Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Αγροτικές κινητοποιήσεις στη Λάρισα


Στον χορό των αγροτικών κινητοποιήσεων μπαίνει την ερχόμενη Πέμπτη και ο νομός Λάρισας καθώς αγρότες των Φαρσάλων ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών σε συλλαλητήριο που διοργανώνει ο Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισα (ΕΟΑΣΝΛ.

Ανακαλούνται οι συντάξεις όσων έχουν υπερβεί το όριο αναγνώρισης πλασματικού χρόνου

Στην ανάκληση των συντάξεων που έχουν χορηγηθεί με την αναγνώριση χρόνου πλασματικής ασφάλισης μεγαλύτερου από αυτόν που προβλέπει ο νόμος, (ν. 3996/2010), προχωρεί, με «ορθή επανακοινοποίηση» του προηγούμενου εγγράφου της (Σ40/303/26.11.2012), η Γενική Διεύθυνση Κοινωνικών Ασφαλίσεων του ΙΚΑ.

Ελεύθερο ωράριο στα φαρμακεία - Με κινητοποιήσεις απαντούν οι φαρμακοποιοί


ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ - ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Απελευθέρωση της αγοράς των φαρμάκων «από τον ασφυκτικό έλεγχο της συνδικαλιστικής ηγεσίας του κλάδου των φαρμακοποιών», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, επιχειρεί το υπουργείο Υγείας, μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για συνέχιση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Αντί για εφεδρεία πάνε στην Αστυνομία και σε ΕΟΠΥΥ - ΚΕΠ


Ριζικές αλλαγές στη στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών προβλέπει το σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντώνη Μανιτάκη, οι οποίες  θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του χρόνου. 

Ξεκινούν οι μετατάξεις στο Δημόσιο



Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο, σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, θα αποτυπωθεί σε υπουργική απόφαση, ενώ, την αξιολόγηση για τη μετακίνηση του προσωπικού θα πραγματοποιήσει τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών και από το ΑΣΕΠ.Τις επόμενες ημέρες, ίσως και την άλλη εβδομάδα, θα προκηρυχθούν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι πρώτες 500 θέσεις διοικητικού προσωπικού, σε ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και το υπουργείο Δημοσίας Τάξης, που θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Υπό διάλυση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες! Δειλό και ανεύθυνο λένε τον Πάνο Καμμένο βουλευτές του!


- Έκτακτη συνεδρίαση αυτή την ώρα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων του  Πάνου Καμμένου - Επεισοδιακή συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής- Ο Πρόεδρος του κόμματος μίλησε και έφυγε και αυτό εξόργισε τους βουλευτέςΚάποιοι λένε ότι το κόμμα είναι στα πρόθυρα διάσπασης μετά από όσα έγιναν στη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής τους.

Ασμουσεν: Είναι «λάθος» να συζητάμε για νέα διαγραφή ελληνικού χρέους


«Λανθασμένες» χαρακτηρίζει τις συζητήσεις περί νέας διαγραφής ελληνικού χρέους, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γιεργκ Άσμουσεν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, υποστηρίζοντας ότι με το πρόγραμμα επαναγοράς θα γίνει σημαντική μείωση του χρέους, ενώ επισημαίνει ότι είναι αποφασιστικής σημασίας η πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

«Χρυσή Αυγή» Φορολογικό που τσακίζει τον λαό και την εθνική οικονομία

Η πολιτική της υπερφορολόγησης των χαμηλόμισθων με μηδενική παραγωγή και ανάπτυξη οδηγεί κατευθείαν στο χάος. Αυτός είναι ο σκοπός των τοκογλύφων πιστωτών μας με στόχο την τελική αφαίμαξη του εθνικού μας πλούτου.

Πυρ και μανία ο Στέφανος Μάνος


 Δήλωση Στέφανου Μάνου : "Ελληνική Δημοσιογραφία και Υπουργείο Οικονομικών και πως βρέθηκα να ελέγχομαι για "αιφνίδιο πλουτισμό"

Την Τετάρτη 5/12 στην ηλεκτρονική iefimerida διάβασα κάτω από μεγάλη φωτογραφία μου τον τίτλο: Πώς ο Στέφανος Μάνος βρέθηκε στη λίστα με τα 1.747 πρόσωπα που ελέγχονται για «αιφνίδιο πλουτισμό». Το άρθρο που ακολουθούσε δεν παρείχε κάποια πληροφορία που να δικαιολογεί τον τίτλο παρά μόνο ότι η iefimerida άντλησε την είδηση από δημοσίευμα της εφημερίδας "6 μέρες" που απεκάλυπτε ότι οι εντολές για τους πρώτους ελέγχους σε 1.747 πρόσωπα, στα οποία περιλαμβάνεται πρώην αρχηγός κόμματος, είχαν δοθεί τον Απρίλιο του 2011 αλλά δεν προχώρησε τίποτα.

Η ΕΕ παρέλαβε το Νόμπελ Ειρήνης


Στο δημαρχείο της πόλης του Όσλο βρέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, όπου μαζί με άλλους 20 ηγέτες, παρευρέθη στην τελετή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης, με το οποίο τιμήθηκε σήμερα η Ευρωπαϊκή 'Ενωση για τον ρόλο της στη μεταμόρφωση της Ευρώπης, «από ήπειρο του πολέμου, σε ήπειρο της ειρήνης».


Δείτε το συγκλονιστικό γράμμα των μαθητών στην 41χρονη δασκάλα


Σε βαρύ πένθος έχουν «βυθιστεί» μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό του 21ουδημοτικού σχολείου στην Τούμπα Θεσσαλονίκης από τον τραγικό θάνατο της 41χρονης δασκάλας.

Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μαδύτου


 Ο δήμαρχος Βόλβης συζήτησε με μαθητές τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το αίτημα τους να συμβάλλουν στη προστασία της λίμνης Βόλβης

Οι μαθητές και η δασκάλα της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μαδύτου, με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη, έθεσαν το πρόβλημα της παιδικής χαράς στο προαύλιο του σχολείου τους -την οποία χαρακτηρίζουν ως ακατάλληλη για παιχνίδι- αλλά και το αίτημά τους  να μάθουν με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προστασία του οικοσυστήματος της λίμνης Βόλβης. Μάλιστα, τον καλούσαν να επισκεφθεί το σχολείο τους για να συζητήσουν από κοντά τα ζητήματα που τους απασχολούν.

«Χρυσή Αυγή» Σαμαράς: “Μοιράζουμε τα χρήματα σε τραπεζίτες και μεγαλοεργολάβους”


Το ζήτημα είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην πρωτογενή της παραγωγή και όχι να μοιραστούν και πάλι δισεκατομμύρια σε τραπεζίτες και σε μεγαλοεργολάβους, που απασχολούν σχεδόν αποκλειστικά λαθρομετανάστες.

"Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν"


Σαν σήμερα, το 1893 ο Χαρίλαος Τρικούπης δηλώνει στην Ελληνική Βουλή  την αδυναμία της χώρας να ανταποκριθεί στο χρεός της με τη φράση "Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν"...

Η φράση Δυστυχώς επτωχεύσαμεν αποτελεί μια ιστορική αναφορά που πιστώνεται στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Χαρίλαο Τρικούπη. Ο Τρικούπης λέγεται πως χρησιμοποίησε τη φράση σε ομιλία του στη Βουλή στις 10 Δεκεμβρίου του 1893, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του κράτους και την αδυναμία του να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος του.

Προχωρά το σχέδιο της Task Force για «φακέλωμα» των καταθέσεων αλλά και των κινήσεων των λογαριασμών στις ελληνικές τράπεζες


   Αδιευκρίνιστο ακόμα ποιος θα έχει την ευθύνη της επεξεργασίας και διαχείρισης των δεδομένων

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι, το ΣΔΟΕ, κατόπιν απαίτησης της Task Force, προχωρά στο ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των στοιχείων των καταθέσεων φυσικών και νομικών προσώπων στις ελληνικές τράπεζες, με τη δημιουργία μητρώου που θα περιέχει τα πλήρη στοιχεία και το «σπάσιμο κάθε απορρήτου» για τις καταθέσεις και την κίνηση των λογαριασμών των Ελλήνων πολιτών.

Όλοι οι φόροι του 2013 - Χάνεται πάνω από ένας μισθός για εισόδημα 25.000 ευρώ


- Η κατάργηση των   φοροαπαλλαγών    τρώει το  επίδομα   για παιδιά- Χάνεται ένας ολόκληρος μισθός λόγω των νέων φόρων στα μεσαία εισοδήματα- Από το 2013 ξεκινάνε οι αυξημένοι  φόροι   και για τους ελεύθερους επαγγελματίες- Δείτε παραδείγματα

Κρεμάστηκε 17χρονος στην Καρδίτσα


«Πάγωσε» ολόκληρη η κοινωνία στο Μουζάκι Καρδίτσας από την τραγωδία που χτύπησε μια οικογένεια. Ο ανήλικος γιος της έβαλε τέλος στη ζωή του το απόγευμα της Κυριακής, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστή η αιτία που τον έσπρωξε στην αυτοκτονία!

Τυχαίο; Δε νομίζω – με τόσα πολλά κρούσματα!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όσο και αν αυτό ενοχλεί, υπάρχει ένα δεδομένο το οποίο όποιος το παραβλέπει, απλώς εθελοτυφλεί – και οπωσδήποτε κρύβει την αλήθεια:

Δεν προλαβαίνει να φέρει μια πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή σπεύδει να συμφωνήσει πλήρως και να την υπερψηφίσει – μαζί και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Δεν πρόκειται για απλή σύμπτωση, ούτε για τυχαίο περιστατικό, διότι συμβαίνει συστηματικά.

Και όποια κι’ αν είναι τα κίνητρα, από ένα σημείο και μετά χάνονται οι ιδεολογικές διαφορές και δημιουργείται μια παράδοξη σύμφυση που κάποιοι οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τους και να δουν τι θα κάνουν.

Παράταση για την επαναγορά ομολόγων


Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters  ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ανακοίνωσε παράταση στην περίοδο αποδοχής της πρότασης του ελληνικού δημοσίου για επαναγορά ομολόγων με την οποία προειδοποιεί τους επενδυτές πως δεν θα ''ξαναβρούν'' τέτοιες τιμές.

Σκότωσε τα παιδιά της επειδή δεν πήρε την κηδεμονία τους

Σκότωσε τα παιδιά της επειδή δεν πήρε την κηδεμονία τους

Εκατοντάδες ήταν οι άνθρωποι που παραβρέθηκαν στην κηδεία τριών αδελφών, στο Κεμπέκ του Καναδά, το περασμένο Σάββατο, χωρίς να μπορούν να πιστέψουν ότι δολοφονήθηκαν από την ίδια τη μητέρα τους –όπως εκτιμά η αστυνομία.


Απεργία του προσωπικού ασφαλείας στα αεροδρόμια της Γερμανίας


ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν σήμερα στα αεροδρόμια της Γερμανίας αφού το σωματείο Verdi κήρυξε κατά τη διάρκεια της νύχτας προειδοποιητική απεργία του προσωπικού ασφαλείας.

Οι light τροφές περιορίζουν τη γονιμότητα

Οι γυναίκες που επιμένουν σε light τροφές και παρατεταμένες βασανιστικές δίαιτες περιορίζουν σημαντικά τη γονιμότητά τους και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Αυτό υποστηρίζει η ομογενής γιατρός Νάταλι Κριγκούδη που είναι ειδική σε θέματα γυναικείας γονιμότητας.

Σε τροχιά πρόωρων εκλογών η Ιταλία


 «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποτελεί απειλή για την Ιταλία και την Ευρώπη, οι οποίες, αντιθέτως, χρειάζονται σταθερότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, σε συνέντευξή του στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Του «μίλησε» ο Θεός και φτιάχνει κιβωτό!


Του «μίλησε» ο Θεός και φτιάχνει κιβωτό!

Ο Ρίτσαρντ Γκριν διάβαζε τη Βίβλο ένα βράδυ του 1974, όταν του «μίλησε» ο Θεός.

«Ρίτσαρντ, υπήρξε μια κιβωτός και έτσι πρέπει να ξαναγίνει, χτίσε την τώρα εσύ ως τη νέα σου εκκλησία», υποστηρίζει ο ιερέας από το Μέριλαντ ότι έλεγε η θεϊκή εντολή.
Δύο χρόνια αργότερα, το 1976, ξεκίνησε την κατασκευή της νέας   κιβωτού  . «Είμαι σαν τον Νώε. Με κοροϊδεύουν, όπως κορόιδευαν τον Νώε. Όμως, όπως ήρθε κατακλυσμός, θα έρθει και ο Χριστός».

Ο Λευκός Πύργος με το τραμ, η Εγνατία με τα διώροφα


ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ
Ο Λευκός Πύργος με το τραμ, ιππήλατο από το 1893 ώς το 1907, μηχανοκίνητο στη συνέχεια, να περνάει από μπροστά του. Η Καμάρα (Αψίδα του Γαλερίου) στις αρχές του περασμένου αιώνα με φόντο τα διώροφα της Εγνατίας, να μοιάζουν κρεμασμένα πάνω της. Το γαλεριανό ανάκτορο στην πλατεία Ναυαρίνου, όταν ακόμη γειτόνευε με ένα τζαμί. Ο ναός του Αγίου Δημητρίου μετά τη μεγάλη πυρκαγιά.

Κλειστά τα σχολεία στη Φλώρινα σήμερα


Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα τα σχολεία στη Φλώρινα, λόγω της χιονόπτωσης και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών (-5 βαθμοί Κελσίου).  Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Αμύνταιο και την Πρέσπα.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους


Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σπείρα εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων. Συνελήφθησαν στην Αθήνα, τέσσερα  μέλη σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους, αποτελούμενη από ημεδαπούς, δύο άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας 43, 23, 23 και 31 ετών αντίστοιχα.