Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Ι.Τ


Δακίτες, σες
 Απευθυνόμαστε σ’ όλους εσάς που είστε ενταγμένοι ιδεολογικά στο χώρο των κοινωνικά φιλελεύθερων δυνάμεων.
 Απευθυνόμαστε στον καθένα και στην καθεμία ξεχωριστά αναζητώντας τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια όλων ώστε να διαφυλάξουμε την ενότητα της συνδικαλιστικής μας παράταξης μακριά από ιδιοτελείς και προσωπικούς στόχους.


Η ΔΑΚΕ  και τα στελέχη μας καταφέραμε εδώ και τρία χρόνια να διατηρήσουμε την ενότητα μας, παρά τις μεταβολές που υπήρξαν στο πολιτικό σκηνικό.

Στόχος και όραμα της συνδικαλιστικής μας παράταξης ήταν και είναι η ενότητά όλων όσων  κινούνται στο ριζοσπαστικό φιλελεύθερο χώρο και αυτόν τον στόχο οφείλουμε να τον πετύχουμε και θα τον πετύχουμε διατηρώντας την ενότητα της ΔΑΚΕ.

Κανείς ΔΑΚΙΤΗΣ και καμία οργάνωσή μας δε συμφώνησε ποτέ με τα μνημόνια.
Αντίθετα, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η χρεοκοπία της χώρας, η προσφυγή της στο μηχανισμό στήριξης και η υπογραφή άνευ όρων του Α΄ Μνημονίου, αγωνιστήκαμε για την ανατροπή του αλλά και για την ανατροπή εκείνων που μας οδήγησαν σ’ αυτή την κατάσταση.

Δηλώσαμε από την αρχή ότι τα μνημόνια δεν αποτελούν μια πολιτική πρόταση διεξόδου από την κρίση, αλλά μια λογιστική συνθήκη η οποία κατέστη αναγκαστική, όταν το χρέος της χώρας μετετράπει από ιδιωτικό σε διακρατικό.

Θεωρούμε λοιπόν αδιανόητο στο όνομα της δημιουργίας νέων σχηματισμών, οι επικεφαλής του οποίου κατά δήλωση τους πίστεψαν ότι δεν θα εκλεγούν με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, να χρησιμοποιούν φθηνές δικαιολογίες και να θυμούνται τρία χρόνια μετά να σηκώνουν αντιμνημονιακή σημαία, όταν πλέον όλοι συζητούν το πώς θα βγούμε από τα μνημόνια.

Εμείς δεν πανηγυρίζουμε που αναγκαστήκαμε να διαγράψουμε στελέχη τα οποία “έστησαν” το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο.

Δεν πανηγυρίζουμε ούτε για τη “χλωμή” από σωματεία σύνθεσή του.
Όλοι βλέπουν ότι το 80% των υποψηφίων τους προέρχονται από συναδέλφους μας των τραπεζών και μάλιστα μιας συγκεκριμένης τράπεζας.

Δεν παύει όμως και αυτοί  οι συνάδελφοι να αποτελούν ένα κομμάτι του εαυτού μας, της παράταξής μας της ΔΑΚΕ.

Μιλούν για την εμπειρία που απέκτησαν όσο βέβαια τους το επέτρεψε η ισχνή τους παρουσία στα πράγματα του ΕΚΑ μέσα από την εκλογή τους με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ –ΕΚΑ, σε συνεργασία με τα κεντρικά όργανα της ΔΑΚΕ και με στήριξη γνωστών κομματικών στελεχών.

Μιλούν για ανανέωση, αυτοί που είχαν την ευθύνη της ανανέωσης και δεν το έπραξαν την προηγούμενη τριετία! Μήπως η ανανέωση που σήμερα επικαλούνται είναι αναγκαστική γιατί δεν βρίσκουν άλλα στελέχη;

Είναι η πρώτη φορά που μια ηγεσία (της ΔΑΚΕ-ΕΚΑ) ενίσταται κατά του εαυτού της για τα πεπραγμένα της την προηγούμενη τριετία, αυτοκαταγγέλλεται και αποχωρεί.

Δείχνουν το διπλό τους πρόσωπο, ως άλλος Ιανός, όταν στη μια ανακοίνωσή τους κατηγορούν και καταγγέλλουν τη παράταξη που τους ανέδειξε, και στην άλλη δηλώνουν ότι δε μειώνουν την αξία κανενός.

Είναι πλέον καθαρό και οφθαλμοφανές ότι οι επικεφαλής του εγχειρήματος καθοδηγούμενοι στρεβλά λόγω της εξάρτησής τους από εξωθεσμικούς “παράγοντες”,  οδηγούν τα απλά, πλην όμως μαχητικά, πρώην μέλη της ΔΑΚΕ στο άγνωστο με βάρκα την Ελπίδα των εξωθεσμικών.

Ότι δεν κατάφερε κανένα συνδικαλιστικό στέλεχος από το 1985 όταν ενώθηκε η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, το κατάφεραν μια χούφτα εξαρτημένων, για να προσφέρουν όχημα ικανοποίησης ιδιοτελών στόχων κάποιων που δε σεβάστηκαν ούτε την ιστορική τους διαδρομή μέσα στη ΔΑΚΕ.

Εμείς συνεχίζουμε να λέμε ότι η ΔΑΚΕ αποτελεί τη φωνή της κοινωνίας προς τα κόμματα και κανείς δεν θα γνώριζε ούτε το κουδούνι του σπιτιού μας εάν δεν είχαμε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.

Μ’ αυτές τις σκέψεις, καλούμε τα μέλη της ΔΑΚΕ που κινούνται στον ευρύτερο φιλελεύθερο χώρο στις εκλογές του Ε. Κ. Αθήνας που διεξάγονται στις 30/5 και 1/6 να στηρίξουν με την ψήφο τους το ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο των κοινωνικά φιλελεύθερων δυνάμεων το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ-ΕΚΑ.

Η ΔΑΚΕ ΔΕΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ.

 ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ
 ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
 ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
 ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΑΚΕ Ι.Τ.