Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

«Λουκέτο» στον Αγγελιοφόρο της Θεσσαλονίκης


Στο κλείσιμο οδηγούν τη μεγαλύτερη εφημερίδα στη Βόρεια Ελλάδα οι ιδιοκτήτες της. Όπως ανακοίνωσε η εργοδοσία της εφημερίδας στους 136 εργαζόμενους του Αγγελιοφόρου, κλείνει το καθημερινό φύλλο. Ο Αγγελιοφόρος θα κυκλοφορήσει για τελευταία φορά την ερχόμενη Τρίτη και στο εξής θα κυκλοφορεί μόνο ο Αγγελιοφόρος της Κυριακής και τα περιοδικά που τον συνοδεύουν.

«Χρυσή Αυγή» Να παραιτηθεί ο Ρουπακιώτης Άφησαν ελεύθερους τους ληστές με τα καλάσνικοφ - ΒΙΝΤΕΟ


Μετά τον αφγανό δολοφόνο της Πάτρας και τον γεωργιανό του Ρέντη, τώρα άφησαν ελεύθερους και τους ληστές με τα καλάσνικοφ. Να παραιτηθεί άμεσα ο υπουργός Ρουπακιώτης και να ληφθούν σκληρά σωφρονιστικά μέτρα, προτού η χώρα παραδοθεί εξ ολοκλήρου στην παρανομία.

Η γη άνοιξε και κατάπιε το αμάξι του. Δείτε το βίντεο

Ένας ηλεκτρολόγος επέστρεφε στο σπίτι του στο Campo Grande της Βραζιλίας.


Ξαφνικά ένα ρήγμα στο έδαφος άρχισε να ''καταπίνει'' το αυτοκίνητό του. Ο οδηγός γλύτωσε την τελευταία στιγμή ενώ μέσα σε 2 λεπτά το αυτοκίνητο είχε εξαφανιστεί!

Προσοχή: Σπείρα αδειάζει τα ντεπόζιτα πετρελαίου θέρμανσης


Οι δράστες επιστρατεύουν όχημα με ντεπόζιτο και με ειδικό μηχάνημα απορρόφησης κλέβουν το πετρέλαιο  νέος πονοκέφαλος για τις αρχές.Αλλεπάλληλα τα κτυπήματα σπείρας σε δημόσια κυρίως υποστατικά με στόχο αυτή τη φορά το πετρέλαιο θέρμανσης.

Το τουρκικό παρακράτος κατηγορούν οι Κούρδοι του ΡΚΚ

Το τουρκικό παρακράτος κατηγορούν οι Κούρδοι του ΡΚΚ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Τους Τούρκους εθνικιστές του παρακράτους «δείχνουν» οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, ως τους υπαίτιους για την δολοφονία των τριών ακτιβιστριών κουρδικής καταγωγής στο Παρίσι, την ώρα που ο πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτίμησε ότι οι φόνοι αυτοί είναι το αποτέλεσμα εσωτερικής, κουρδικής διένεξης.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος: “Πολιτική κάθαρση τώρα” - BINTEO


Ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου στην Ολομέλεια της Βουλής για το φορολογικό νομοσχέδιο. Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής τόνισε αρχικά την εξοντωτική για τον ελληνικό λαό οικονομική πολιτική του μνημονίου.

Θεσσαλονίκη: Σε νέα δίκη παραπέμπεται ο πρώην δήμαρχος Βασ. Παπαγεωργόπουλος


Σε νέα δίκη παραπέμπεται ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η δίκη για την πολύκροτη υπόθεσης της υπεξαίρεσης, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που εξέδωσε, «στέλνει» τον τέως δήμαρχο να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αυτήν την φορά για την «τρύπα» 1,1 εκατ. ευρώ στο ταμείο της Παγίας Προκαταβολής του δήμου.

Έξι μέτρα προφύλαξης από το Επιμελητήριο


Τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον η αλόγιστη χρήση ακατάλληλων για καύση υλικών κρούει το ΤΕΕ, Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Νέοι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία οδό


Νέοι σταθμοί διοδίων θα χωροθετηθούν στην Εγνατία οδό εντός του 2013, ενώ θα προβλέπονται και εκπτώσεις για ορισμένες κατηγορίες χρηστών του αυτοκινητόδρομου.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Θεσσαλονίκη: Σε κινητοποιήσεις από την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ


Σε κινητοποιήσεις από την Τετάρτη προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως ανακοίνωσε το σωματείο εργαζομένων στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί δεδουλευμένα του Δεκεμβρίου και του τρέχοντος μηνός, ενώ τμηματικά τους καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων.

Δείτε όμορφες φωτογραφίες


Ανακοινώσεις της «Χρυσης Αυγής»


 Επιθέσεις με γκαζάκια σε δημοσιογράφους

Η κυβέρνηση έχει αφήσει ελεύθερους δέκα αλήτες - πασίγνωστους στις Αρχές - να βάζουν γκαζάκια για να αποπροσανατολίζεται ο λαός από τα μείζονα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα. Η αριστερή τρομοκρατία και οι παράνομες καταλήψεις είναι προβλήματα που λύνονται εντός ολίγων ωρών, εάν υπάρχει πολιτική βούληση.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗ


Ανακοίνωση του Σωματείου


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι-ες,

Το μονομελές πρωτοδικείο Θεσ/νίκης, με απόφασή του στις 4 Γενάρη 2013 έκρινε ότι η από 7-9-2011 καταγγελία της σύμβασης εργασίας (απόλυση) του καθηγητή Φυσικής και συνδικαλιστή του ΣΜΕΘ Γ. Παπαγιάννη από τα φροντιστήρια Μπαχαράκη είναι ΑΚΥΡΗ επειδή έγινε για συνδικαλιστικούς λόγους. Έτσι ο εργοδότης Μπαχαράκης υποχρεώνεται να αποδέχεται την εργασία του συναδέλφου μας, καθώς και να του καταβάλλει μισθούς υπερημερίας για το διάστημα που βρέθηκε εκτός εργασίας. Επιπλέον, η επιχείρηση καταδικάστηκε στην καταβολή μέρους των δικαστικών εξόδων, καθώς και σε χρηματικό πρόστιμο για κάθε ημέρα που δεν εφαρμόζει την παραπάνω απόφαση.

Μουλωχτός πολιτικός τυχοδιωκτισμός



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν τα πράγματα δεν ήσαν τόσο σοβαρά, θα ήσαν απλώς διασκεδαστικά.

Πλην όμως η χώρα εξακολουθεί να εξαρτάται από τις δάνειες δυνάμεις και παρ’ όλα αυτά η ανοησία και ο πολιτικός καιροσκοπισμός περισσεύει.

Και τυφλώνει.

Και, υπό κανονικές συνθήκες, οδηγεί στην αυτογελοιοποίηση και στη συντριβή.

Κομισιόν προς Ν. Χουντή: Τα τέλη που πληρώνουν οι επιβάτες στα περιφερειακά αεροδρόμια δεν αποκλείεται να αυξηθούν μετά την ιδιωτικοποίησή τους, αλλά θα μειωθούν οι δαπάνες του Ελληνικού Κράτους για τους αερολιμένες


Το μοντέλο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, όπου τα υψηλά τέλη, διώχνουν επιβάτες, τουρίστες, εταιρίες και εμπορεύματα, δεν αποκλείεται να το δούμε να εφαρμόζεται και στα περιφερειακά αεροδρόμια μετά την ιδιωτικοποίησή τους.

Συναλλαγές μόνο με κάρτα για αγορές άνω των 500€


Την υποχρεωτική χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών στις συναλλαγές άνω των 500 ευρώ και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών για να... μπλοκάρει τη φοροδιαφυγή.

«Τρέχουν» επτά νέα προγράμματα για ανέργους

Επτά νέα προγράμματα για 63.000 ανέργους πρόκειται να «τρέξουν» το πρώτο τρίμηνο του έτους.  Παράλληλα υλοποιούνται άλλα 13 προγράμματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ωφελουμένων σχεδόν στις 350.000. Τις νέες δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης παρουσίασαν χθες οι υπουργοί Εργασίας Γ. Βρούτσης, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.