Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Αντισυνταγματική κρίθηκε η πρώτη εφεδρεία στο Δημόσιο


Αντισυνταγματική και παράνομη κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, η πρώτη εφεδρεία στο Δημόσιο τομέα που προβλέφθηκε το 2011 με το Μνημόνιο Ι (Ν. 4024/2011), την υπουργική απόφαση ΔΙΔΑΔ/Φ.26.14/56/ ΟΙΚ.1872/8.11.2011 και τη σχετική εγκύκλιο.

ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΙ 3.000 ακρωτηριασμοί κάθε χρόνο


Σε εφιάλτη τείνει να εξελιχθεί για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη ο ακρωτηριασμός του ποδιού τους. Πρόκειται για τη συχνότερη επιπλοκή του διαβήτη, η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί κατά 85%, εάν οι ασθενείς επισκέπτονταν εγκαίρως τον γιατρό.

 Της Νικολέττας Μπούκα

Λαγκαδάς: Σύσκεψη για την πρόληψη της λύσσας


Πραγματοποιήθηκε μεσημεριανές ώρες σήμερα στην αίθουσα Δ.Σ. του Δημαρχείου Λαγκαδά, η σύσκεψη με θέμα την εφαρμογή προγράμματος πρόληψης λύσσας, υπό τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη, τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Κωνσταντίνο Κοκολάκη και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας κ.κ. Μισχόπουλο Απόστολο και Καλπάκη Νικόλαο.

Ειδικοί φρουροί της ΔΙΑΣ έσωσαν 23χρονη που βούτηξε στο Θερμαϊκό


Νεαρή γυναίκα 23 ετών, η οποία αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της βουτώντας στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού στην Θεσσαλονίκη, σώθηκε χάρη στο θάρρος και αντανακλαστικά δυο ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι δεν δίστασαν να πηδήξουν στη θάλασσα και να ανασύρουν σώα τη νεαρή κοπέλα.

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη


Τα στοιχεία “ΣΟΚ” που δόθηκαν στη δημοσιότητα απ’ όλους τους φορείς που μελετούν στατιστικά ΕΛΣΤΑΤ-EUROSTAT-COMISSION –ΟΑΣΑ, καταδεικνύουν  ότι η οικονομική κρίση που πλήττει όλη την Ευρώπη, μετατρέπεται σε ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας, κυρίως από την εφαρμοζόμενη πολιτική της σκληρής λιτότητας και τις λανθασμένες προβλέψεις των τεχνοκρατών του Δ.Ν.Τ.

Η ανεργία που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας, προβλεπόταν ότι θα φθάσει το 15% το 2012 και ξεπέρασε το 27% με στοιχεία Νοεμβρίου !!! Η ύφεση  υπολογιζόταν στο 3,5% και ξεπέρασε το 7%!!!

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»

Αγωγή Χρυσής Αυγής κατά εφημερίδας «Το Έθνος»

Αγωγή κατετέθη σήμερα το πρωί από τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής κατά της εφημερίδας «Το Έθνος» για συκοφαντικό δημοσίευμα, που εμφανίζει τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο ως… «ιδιοκτήτη ροζ ξενοδοχείου», το οποίο μάλιστα κατάσχεται από τη εφορία!!! Φαίνεται πως το καθεστώς έχει λυσάξει με τη ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής και μεταχειρίζεται τα πιο καταφανή ψέματα για να μας δυσφημίσει στον ελληνικό λαό. Ανάλογο δημοσίευμα είχαμε την ίδια ημέρα και στον «Ελεύθερο Τύπο», κατά του οποίου θα κατατεθεί αγωγή εντός των επομένων ημερών.

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα



Την πρώτη 24ωρη γενική απεργία του 2013, πραγματοποιούν σήμερα τα συνδικάτα του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του 'Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.