Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Προκλητική υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων από το υπουργείο


Στον... Καιάδα ρίχνει τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης το υπουργείο Υγείας. Αιτία είναι η άνιση και άδικη χρηματοδότηση συγκεκριμένων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της πόλης μας σε σύγκριση με τη χρηματοδότηση νοσοκομείων της Αθήνας, τα οποία είναι ίσης ή και μικρότερης δυναμικότητας μ’ αυτά της Θεσσαλονίκης.


 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Η ΕΚΘΕΣΗ ΡΑΚΙΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΥΣ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τα ευρήματα των ελέγχων που διενήργησαν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης στα σχολεία αποτελούν μια ακόμα οδυνηρή έκπληξη για τα όσα συμβαίνουν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας. Κατόπιν επιτόπιων δειγματοληπτικών ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι ο ένας στους δύο διδάσκοντες στα σχολεία που ελέγχθηκαν δούλευαν τον μισό περίπου χρόνο από τον προβλεπόμενο, τη στιγμή μάλιστα που λάμβαναν πλήρεις αποδοχές.

Αίτημα ρύθμισης οφειλών προς τους δήμους


Τη δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης χρεών προς τους δήμους ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Βόλβης από τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών

Την έλλειψη ευνοϊκής ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών από ιδιώτες προς τους δήμους, εντοπίζει ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση καθηλώνει την ικανότητα αποπληρωμής χρεών από κάθε δημότη.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»

Νέος τραγέλαφος κατά Χρυσής Αυγής: και στα καφενεία πήραν στο ψιλό τους υβριστές μας

Ένα ακόμη συγκλονιστικό ντοκουμέντο για την παράνομη και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έρχεται στο φως από το έγκριτο βρετανικό Channel-4. Ο φάκελος ανοίγει λίγους μήνες μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις από τους εβραίους του BBC για τα μαθήματα καράτε σε μέλη μας για να μπορούν να… δέρνουν τον Στρατούλη. Εδώ οι ξένοι δημοσιογράφοι έχουν φτάσει με άκρα μυστικότητα σε καφενείο του Αγίου Παντελεήμονα για να αποκαλύψουν τα εγκλήματα κατά  της ανθρωπότητας που διαπράττει η Χρυσή Αυγή.

Απάντηση Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε Ν. Χουντή για την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε για την Αθήνα

Αρνείται η Επιτροπή ότι το πρώτο μέρος της ταξιδιωτικής οδηγίας παράχθηκε από τις υπηρεσίες της


Απάντηση στην επείγουσα επιστολή με την οποία ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, ζητούσε διευκρινήσεις για την ταξιδιωτική οδηγία  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, και η οποία προκάλεσε σάλο όταν την αποκάλυψε ο ελληνικός Τύπος, απέστειλε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Επίτροπος κ.  Šefčovič, αρμόδιος για θέματα Διοίκησης.

Αποκριάτικος χορός …. όπως παλιά !!


Ο Ιστορικός Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας διοργανώνει μεγάλη Αποκριάτικη χοροεσπερίδα, το ερχόμενο Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 και ώρα 9:30 μ.μ. στο κοσμικό κέντρο ΄΄ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΄΄ στην Οβρυά Πατρών.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης τα χορευτικά τμήματα θα μας παρουσιάσουν Παραδοσιακούς, Λαϊκούς και Ευρωπαϊκούς χορούς.

Στο Σταυρό η φιλοζωική οργάνωση Animal Action



 Ειδικό σεμινάριο εκπαίδευσης πεταλωτών σε ιπποειδή εργασίας διεξάγεται από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου 2013,  με συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα


Μια ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποιείται στον Σταυρό Θεσσαλονίκης από την ελληνική μη κερδοσκοπική φιλοζωική οργάνωση Animal Action (πρώην Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων) με την υποστήριξη του δήμου Βόλβης.

Το τσαφ-τσουφ της μίζας: Για ποιον ΟΣΕ μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της COSCO και της Hewlett-Packard, που καθιστά τον Πειραιά σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο, δεν είναι κάτι με το οποίο μπορεί να διαφωνεί οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος επί του πλανήτου. 

Παρ’ όλα αυτά, στάθηκε η αφορμή να συμβούν δύο απίστευτοι παραλογισμοί: 

Μια συζήτηση στη Βουλή που κράτησε επτά ολόκληρες ώρες και αφορούσε σε θέματα επί των οποίων ουδείς λογικός μπορεί να διαφωνεί – μεταξύ των οποίων η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και η διευκόλυνση της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιριών, ώστε να αποφεύγονται φορολογικού τύπου γραφειοκρατικά εμπόδια. 

Η «απλούστευση» του φορολογικού κώδικα, δεν θα γίνει η αφορμή για νέους φόρους, βεβαιώνει η Κομισιόν.


         Απάντηση Όλι Ρέν σε Νίκο Χουντή.

Δεν θα γίνει η αφορμή για νέους φόρους η σχεδιαζόμενη απλοποίηση του φορολογικού κώδικα, βεβαιώνει η Κομισιόν, με απάντηση του Αντιπροέδρου της, κ. Όλι Ρέν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής, στην ερώτησή του, ζητούσε διευκρινίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσον αφορά τη δήλωση του Eurogroup στις 21/01/2013 περί «απλοποίησης του φορολογικού κώδικα στην Ελλάδα μέχρι την άνοιξη», καθώς επίσης την καλούσε να βεβαιώσει κατηγορηματικά ότι δεν θα γίνει αφορμή η «απλοποίηση» του φορολογικού κώδικα, για νέες φόρους ή για αύξηση των παλαιότερων.

Χρυσή Αυγή: «Οι αγρότες θα σώσουν την Ελλάδα»


Άμεση στήριξη των Ελλήνων αγροτών, επιστροφή στην εθνική παραγωγή με στόχο να ξαναγίνει η χώρα μας αυτάρκης σε είδη πρώτης ανάγκης. Η πατρίδα μας χρειάζεται τους αγρότες, γιατί είναι οι μόνοι που συνεχίζουν να παράγουν πλούτο σε μία χώρα οικονομικά κατεστραμμένη.

Πέθανε ο Ούγκο Τσάβες


ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 11.25 το βράδυ της Τρίτης ο Ούγκο Τσάβες, νικημένος από τον καρκίνο.

Ο Τσάβες φιλάει τον εσταυρωμένο σε μια από τις τελευταίες του τηλεοπτικές εμφανίσεις, στις 9 Δεκεμβρίου 2012, όπου ανακοινώνει ότι πρόκειται να υποβληθεί σε νέο κύκλο θεραπείας για την αντιμετώπιση τοΟ Τσάβες φιλάει τον εσταυρωμένο σε μια από τις τελευταίες του τηλεοπτικές εμφανίσεις, στις 9 Δεκεμβρίου 2012, όπου ανακοινώνει ότι πρόκειται να υποβληθεί σε νέο κύκλο θεραπείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου.
Τον θάνατό του ανακοίνωσε συντετριμμένος ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, έχοντας δίπλα του την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.