Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Κλείνουν τα σχολεία στη Θέρμη


Κλειστά θα μείνουν σήμερα και αύριο σχολεία του δήμου Θέρμης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διακοπή των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Κοινό μέτωπο δράσης ενάντια στην υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων


Ανασφάλιστοι γονείς νεογέννητου στη Θεσσαλονίκη αναζητούν εναγωνίως τρόπο, προκειμένου να μπορέσει το παιδί τους να υποβληθεί σε εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη.

 Της Νικολέττας Μπούκα

ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ Επαναπατρίζονται 118 αρχαία νομίσματα



Στην Ελλάδα επιστρέφουν 118 αρχαία ελληνικά νομίσματα που κατασχέθηκαν πριν από ενάμιση χρόνο στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης ως προϊόντα αρχαιοκαπηλίας.


Του Κώστα Καντούρη





Απεβίωσε ο Αθανάσιος Νάκος


Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του ξαφνικού θανάτου του β' αντιπρόεδρου της Βουλής Αθανάσιου Νάκου σε ηλικία 63 ετών. Στις αρχές Μαρτίου ο Θανάσης Νάκος είχε υποβληθεί σε επέμβαση διπλού μπάι - πας, όμως λίγες ημέρες μετά παρουσίασε μετεγχειρητική επιπλοκή στο αναπνευστικό σύστημα και έκτοτε νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας.

Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση καταστρέφει το τραπεζικό σύστημα με τις παρεμβάσεις της, αρνείται να παρέμβει στην περίπτωση της Deutsche Bank δηλώνοντας αναρμόδια (!!!)


        Απάντηση του Επιτρόπου M.Barnier σε Νίκο Χουντή.

Ενώ η απόφαση του Eurogroup έχει επιβάλλει τη διάλυση του τραπεζικού συστήματος στην Κύπρο, ενώ η Standard & Poors απειλεί να υποβαθμίσει την Deutsche Bank λόγω του σκανδάλου απόκρυψης ζημιών 12 δις δολλαρίων από τοξικά παράγωγα, η Κομισιόν δηλώνει ότι στην ΕΕ η αρμοδιότητα ελέγχου των τραπεζών ανήκει στις εθνικές αρχές, και εν προκειμένω στη Γερμανία (!!!)

Δρακόντεια μέτρα, «λογικές» ουρές, παραδειγματική ψυχραιμία


Με αρκετές ουρές, δρακόντεια περιοριστικά μέτρα αλλά και υποδειγματική, μέχρι στιγμής, ψυχραιμία από την πλευρά των πολιτών, άνοιξαν στις 12.00 το μεσημέρι οι τράπεζες στην Κύπρο, ύστερα από 12 ημερολογιακές και 6 εργάσιμες ημέρες. Με μισή ώρα καθυστέρηση άνοιξε η Λαϊκή Τράπεζα.

Όταν ο Τσίπρας έκλεψε τους δασκάλους του Παπανδρέου


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μέσα στον γενικό ορυμαγδό των τελευταίων ημερών και την... επίθεση αγάπης του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κύπρο, πέρασε εντελώς απαρατήρητη μια πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή των καθηγητικών εξορμήσεων του κ. Τσίπρα.

Παρακολουθώντας, λοιπόν, τον πολύ καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν να συντονίζει την συζήτηση με τον κ. Τσίπρα στο LSE και να του απευθύνει γλαφυρές ερωτήσεις εκ του ασφαλούς (του… ελληνικού μισθού του), συνειδητοποιεί κανείς πως η Ιστορία επαναλαμβάνεται – έστω και ως φάρσα.

Επιτρέψτε μου – μπας και αποφύγουμε την… φάρσα - να φρεσκάρω λίγο τη μνήμη σας σχετικά με τον καθηγητή Φέδερστοουν και την έδρα «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου μίλησε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.








Ομιλία Ν.Γ. Μιχαλολιάκου στην Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής


Αύριο, Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 16:00 στην αίθουσα της Γερουσίας θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ειδικό Βιβλίο Υπερωριών πρέπει να τηρούν οι επιχειρήσεις


Με τροπολογία των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών πλέον απαιτείται απ' τις επιχειρήσεις να τηρούν Ειδικό Βιβλίο Υπερωριών του προσωπικού που απασχολούν. Στην εισηγητική έκθεση, η διάταξη προωθείται για τη «νομιμοποίηση» της υπερωριακής απασχόλησης.Αναλυτικά προβλέπεται:

Σόιμπλε: Πολύ ιδιαίτερη περίπτωση η Κύπρος

Σόιμπλε: Πολύ ιδιαίτερη περίπτωση η Κύπρος

«ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ»
Η Κύπρος είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση δήλωσε σήμερα ο Γερμναός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι και ότι η Ευρωπαϊκή 'Ενωση βρήκε τη σωστή λύση γι΄αυτήν με τη συμφωνία για τη χορήγηση βοήθειας 10 δισεκατομμυρίων σε συνδυασμό με την επιβολή απωλειών στους καταθέτες των τραπεζών.