Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Στάσεις εργασίας στα τρένα και τον Προαστιακό


Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από μεθαύριο Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή προχωρούν η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Αμαξοστοιχιών ΟΣΕ και το Σωματείο Εργαζομένων Προαστιακού, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για την έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Απεργούν την Τετάρτη οι ναυτικοί – Στάση εργασίας οι υπάλληλοι των λιμανιών


Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη 3 Απριλίου, καθώς οι ναυτικοί  πραγματοποιούν 24ωρη απεργια, αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις». Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου συνεχίζεται αύριο στη Βουλή επί των άρθρων, ενώ την Πέμπτη στο κοινοβούλιο ολοκληρώθηκε η ακρόαση των φορέων από το χώρο της ναυτιλίας.

Αυτό ονειρευόμασταν για την Κύπρο όταν ιδρώναμε να την εντάξουμε στην ΕΕ;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Εν μέσω καταιγιστικών αποκαλύψεων σχετικά με το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου και την πολιτική εξάρτηση και τις διασυνδέσεις του, την ώρα που στη μεγαλόνησο ξεκινούν οι έρευνες από επιτροπή αποτελούμενη από δικαστικούς – όχι σαν αυτές που στήνονται κάθε τόσο εδώ – στην Ελλάδα συνεχίζεται η προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης των τελευταίων δραματικών γεγονότων.

Και σα να μη φθάνουν όλες οι τυχοδιωκτικές και δηλητηριώδεις ανοησίες που εκτοξεύονται καθημερινά από διάφορους όψιμους υπερπατριώτες, επιδιώκεται και… εξαγωγή δηλητηρίου στην παραζαλισμένη και χειμαζόμενη Κύπρο.

Δεν πρόλαβαν να συναντηθούν Τσίπρας και Καμμένος και άρχισαν τα ταξίδια στη Λευκωσία.

Πρωταπριλιά: Γιατί λέμε ψέματα σήμερα; Πώς ξεκίνησε το έθιμο;


Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό. Δύο από αυτές, όμως, είναι οι επικρατέστερες. Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, το έθιμο ξεκίνησε από τους Κέλτες. Λαός της βορειοδυτικής Ευρώπης, οι Κέλτες, ήταν δεινοί ψαράδες.