Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ενιαίος φόρος στα ακίνητα αντί για "χαράτσι" από το 2014


Σε ενιαία διαπραγματευτική θέση έναντι της Τρόικας κατέληξαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα θα συνεχίσει να εισπράττεται και το 2013 μέσω της ΔΕΗ ενώ θα γίνει προσπάθεια να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να μειωθεί το ποσό για όσους ήδη το καταβάλλουν. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι η μείωση να ξεκινήσει από το 2013 και να είναι της τάξης του 10% και να αυξηθεί μέχρι 15%.

Διακοπή σύνταξης σε 2.277 μή απογραφέντες


Στην διακοπή της σύνταξης σε 2.277 άτομα που δεν απεγράφησαν, από το σύνολο των 447.162 συνταξιούχων του δημοσίου που συμμετείχαν στη διαδικασία, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Επίσης κατά τη διαδικασία της απογραφής προέκυψε ότι σε 2.304 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει, η σύνταξη καταβάλλονταν κανονικά μετά το θάνατό τους και για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών από την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σερβιτόρος και πορτιέρης χτύπησαν τον φοιτητή


Ο 22χρονος σερβιτόρος του μαγαζιού και ο 30χρονος πορτιέρης είναι σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες που επιτέθηκαν στον 20χρονο φοιτητή στην Κομοτηνή, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία. Η επίθεση σε βάρος του 20χρονου φοιτητή Γιάννη Γκερέκου σημειώθηκε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν ο 20χρονος Κερκυραίος με άλλα τρία άτομα διασκέδαζαν σε μαγαζί, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. 


«Γιορτή σποράς» στο Καρατάσιου


«Γιορτή σποράς και δημιουργίας» διοργανώνει η ομάδα περιαστικών καλλιεργητών του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου με κεντρικό αίτημα της εκδήλωσης τη μετατροπή των πρώην στρατοπέδων σε πάρκα πράσινα και ελεύθερα για όλους τους πολίτες.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κάνουν θραύση οι αλλεργίες


Έξαρση των αλλεργιών καταγράφεται τις τελευταίες 15 ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Καθημερινά στο αλλεργιολογικό ιατρείο του Ιπποκράτειου νοσοκομείου προσέρχονται 50-60 άτομα, εκ των οποίων πάνω από το 50% υποφέρει από αλλεργική ρινίτιδα και αλλεργικό άσθμα.


 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Επί πληρωμή η στάθμευση στους δρόμους της πόλης


Επί χρήμασι θα κληθούν από το νέο έτος οι οδηγοί να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στις περισσότερες θέσεις στάθμευσης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης.

 Της Βαρβάρας Ζούκα
Η στάθμευση θα είναι δωρεάν αποκλειστικά για τους μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι θα χάσουν σημαντικό αριθμό θέσεων σε σχέση με αυτές που έχουν σήμερα στη διάθεσή τους, καθώς δεν θα έχουν το δικαίωμα να παρκάρουν σε κεντρικούς δρόμους.

Ν. Χουντής: «Να πάψει η Κομισιόν να αγνοεί αποφάσεις Ελληνικών Ανωτάτων Δικαστηρίων για αντισυνταγματικούς νόμους»


·        
·       Ερώτηση Ν. Χουντή στην Κομισιόν

Ενώ ο σημερινός Τύπος αναφέρεται στην επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που κρίνει αντισυνταγματικές τις απαράδεκτες ρυθμίσεις  που καταργούσαν το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων σε διαιτησία, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής καταγγέλλει με ερώτησή του την Κομισιόν, ότι κρύβεται πίσω από μια αδύναμη και απολύτως ελεγχόμενη από την Τρόικα κυβέρνηση και αρνείται να συζητήσει σειρά αποφάσεων Ανώτατων Δικαστηρίων της Ελλάδας που έχουν αποφανθεί για την αντισυνταγματικότητα ρυθμίσεων που έχουν επιβληθεί από την Τρόικα.

Χωρίς θυσίες για το ευρώ και χωρίς αυταπάτες για τη δραχμή, μήπως να πάμε στο… μπολιβάρ;



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συγγνώμη, αλλά τι ακριβώς σημαίνει το νέο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «καμιά θυσία για το ευρώ, καμιά αυταπάτη για τη δραχμή»;

Σε ποιο νόμισμα δηλαδή πρέπει να πάμε, ώστε ούτε θυσίες να κάνουμε, ούτε αυταπάτες να έχουμε;

Μήπως στο… μπολιβάρ της Βενεζουέλας ή έστω στο μπολιβάρ φουέρτε (ισχυρό μπολιβάρ);

Αφού, όπως μας λένε πως ούτε το ευρώ, ούτε η δραχμή είναι ταμπού και φετίχ;

Διότι, αν καλώς αντιλαμβανόμεθα, εγκαταλείφθηκε το δόγμα που ο κ. Τρίπρας είχε διατυπώσει στην πρόσφατη εκστρατεία του στην αυλή των «τοκογλύφων-δανειστών», όταν το είχε ξεκόψει: «Το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα». 

Νόμος-φωτιά για 2.000 επίορκους του Δημοσίου


Την πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας για όσους δημοσίους υπαλλήλους διώκονται για κακουργηματικές πράξεις προωθεί η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση. Η απαγγελία κατηγοριών από τον εισαγγελέα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Λύση στον «γόρδιο δεσμό» του Δημοσίου βρίσκει η κυβέρνηση, μέσα από την απόφαση για αποπομπή όσων δημοσίων υπαλλήλων αντιμετωπίζουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, ασχέτως εάν υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις ή όχι.