Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Απόφαση - σταθμός του Αρείου Πάγου για τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα


Ο  Άρειος Πάγος δικαίωσε μία 52χρονη γυναίκα που απολύθηκε μετά από 33 χρόνια εργασίας.
Τελευταίοι θα απολύονται οι "παλιοί" σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία όταν ένας εργοδότης για οικονομικούς λόγους πρέπει να προχωρήσει σε απολύσεις τότε πρέπει να εξετάζει μία σειρά κριτηρίων...

Ρεν: Ανοιχτό το «κούρεμα» καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ

Ανοιχτό άφησε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα οικονομικής πολιτικής της ΕΕ Oλι Ρεν, το ενδεχόμενο οι μεγαλοκαταθέτες να κληθούν να καλύψουν τις ζημιές από μία πιθανή κατάρρευση τράπεζας, λίγες ημέρες μετά το σοκ που προκάλεσαν στις αγορές οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι η διάσωση της Κύπρου θα αποτελέσει μοντέλο για μελλοντικές διάσωσεις

«Αγριεύει» την Κυριακή ο καιρός σε όλη τη χώρα


Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάσουν τα 9 Μποφόρ προβλέπει για αύριο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού .

Το νέο σύστημα υπολογισμού του εφάπαξ - Ποια είναι τα σενάρια


Οι τροποποιήσεις  στο υπάρχον σύστημα υπολογισμού του εφάπαξ, που όμως δεν μπορεί να εφαρμοστεί, θα συζητηθούν σε σύσκεψη την ερχόμενη Τετάρτη.Στο αέρα βρίσκοντα 1,5 εκατ. ασφαλισμένοι που ακόμα δεν γνωρίζουν πώς θα υπολογιστεί το βοήθημα απο την 1η Ιανουαρίου 2014.
Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στη γενική γραμματεία κοινωνικών ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα Ταμεία Πρόνοιας.

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΣΕ στις 11 και 12 Απριλίου


Στάσεις εργασίας αποφάσισε για την ερχόμενη εβδομάδα η Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ  (ΠΕΣΟΣΕ) αντιδρώντας στην οικονομική  πολιτική της κυβέρνησης. 

Απεργούν οι εφοριακοί στις 23 Απριλίου


Προειδοποιητική απεργία θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 23 Απριλίου οι εφοριακοί.
Η ΠΟΕ- ΔΟΥ ανακοίνωσε την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων με τα ακόλουθα αιτήματα: