Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Διπλές εκρήξεις στο μαραθώνιο της Βοστόνης


Δύο ισχυρότατες εκρήξεις σημειώθηκανλίγο μετά τις 10 το βράδυ, ώρα Ελλάδας, κοντά στην γραμμή τραυματισμού  στη διαδρομή μαραθωνίου της Βοστόνης,των ΗΠΑ. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες, δρομείς και επισκέπτες και στο σημείο επικρατεί πανικός.   Η περιοχή έχει αποκλειστεί από  αστυνομικές δυνάμεις, δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά . 

Πρόγραμμα 10 εκατ. ευρώ για την κατάρτιση άνεργων ναυτικών


ΜΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Πρόγραμμα ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ, για τη χρηματοδότηση δράσεων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για άνεργους ναυτικούς, εξασφάλισε το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Το πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και αφορά τη χρονική περίοδο 2013-2014, έχει δύο δράσεις.

Αλλαγές στο εφάπαξ για Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ιδιωτικό τομέα


Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια μισθωτοί του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, των τραπεζών αλλά και του ιδιωτικού τομέα που ασφαλίζονται σε Ταμεία Πρόνοιας, θα υποστούν τις σαρωτικές αλλαγές που έρχονται ως το τέλος του χρόνου στο εφάπαξ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, το θέμα του εφάπαξ, τη δεδομένη στιγμή αφορά περισσότερους από 100.000 ασφαλισμένους οι οποίοι βρίσκονται στην πόρτα εξόδου για άμεση συνταξιοδότηση έχοντας θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Παραγωγοί λιπάσματος τα εστιατόρια


Λίπασμα από τα οργανικά απορρίμματα των εστιατορίων της πόλης, τα οποία μέχρι σήμερα καταλήγουν στους συμβατικούς κάδους κι επομένως μένουν αναξιοποίητα, θα μπορεί να παράγει ο δήμος Θεσσαλονίκης μέσα στους επόμενους μήνες.

 Της Βαρβάρας Ζούκα

Απόδραση κρατούμενου από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης


Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 33χρονου κρατουμένου, ο οποίος κατάφερε να αποδράσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Εργατικό δυστύχημα με νεκρό στην Σίνδο


ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ

Τραγικό θάνατο βρήκε 33χρονος εργαζόμενος μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε λεβητοστάσιο εργοστασίου, στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου.

Ημερίδα πρόληψης - αντιμετώπισης παραβατικότητας

Αναγκαία η συνεργασία δήμων, αστυνομίας, εκπαίδευσης, δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση της ολοένα αυξανόμενης νεανικής παραβατικότητας


Το θεσμικό πλαίσιο, η υπάρχουσα κατάσταση και οι δυνατότητες αντιμετώπισης φαινομένων παραβατικότητας στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 στην Ασπροβάλτα (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Ασπροβάλτας), από το δήμο Βόλβης σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Ο Κλεισθένης» και τη Σχολή Αστυφυλάκων.
Έμπειρα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώην και νυν εισαγγελικοί λειτουργοί, αξιωματούχοι της Ελληνικής Αστυνομίας και Δημοτικών Αστυνομιών, επιτελικά στελέχη της εκπαιδευτικής πολιτικής, ανέπτυξαν τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ τους.

Τι προβλέπει η ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια - Στους 200.000 οι δικαιούχοι


Έκλεισε η συμφωνία ανάμεσα στην τρόικα και το υπουργείο Ανάπτυξης για το πρόγραμμα διευκόλυνσης των ενήμερων οφειλετών που έχουν ενυπόθηκα δάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους, οι ρυθμίσεις αφορούν 200.000 νοικοκυριά που έχουν πληγεί εισοδηματικά από την οικονομική ύφεση.

Σάλος από ρύθμιση που «αθωώνει» το φακελάκι

Αίσθηση και πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ρύθμιση που πέρασε με ευρύτατη πλειοψηφία από τη Βουλή και -κατά πολλούς- ανοίγει "παράθυρο" για να γίνει νόμιμο το φακελάκι. Στην επίμαχη διάταξη, που ψηφίστηκε στις 6 Μαρτίου, αναφέρεται ότι "δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης".

Χρυσή Αυγή: «Δολοφονική συμμορία είναι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε»


Οι ανθελληνικές φυλλάδες συνεχίζουν τον βρώμικο πόλεμο κατά της Χρυσής Αυγής, γιατί είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να αντισταθεί στην τοκογλυφική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δολοφονική συμμορία» δεν είναι οι Έλληνες Εθνικιστές, αλλά η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, η τρόικα και τα υπόλοιπα κοράκια, καθώς και τα δημοσιογραφικά τους όργανα που ασελγούν στην Ελλάδα.

Γερμανικές Αποζημιώσεις: Να πάνε σε ειδικό Ταμείο υπέρ των επομένων γενεών


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η πρώτη δήλωση Σόιμπλε – «εμείς οι Γερμανοί δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα λάθη των Ελλήνων» - έγινε (νωρίς – νωρίς) στα τέλη Δεκεμβρίου του 2009. 

Η απάντηση ήλθε με αυτό που έγινε γνωστό ως «Κείμενο των 66» (τα ονόματά τους στο τέλος του κειμένου), με το οποίο οι βετεράνοι της Εθνικής Αντίστασης αποκαλούσαν τη δήλωση Σόιμπλε «απαράδεκτη και αλαζονική», δήλωναν πως ούτε και οι Έλληνες μπορούν να συνεχίζουν να πληρώνουν «τα πολύ μεγάλα λάθη-εγκλήματα των Γερμανών πολιτικών», καθώς η Γερμανία εξακολουθεί να αρνείται να καταβάλει τις γερμανικές επανορθώσεις ύψους 7,1 δις δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938, που επιδίκασε στην Ελλάδα η Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι ναζί) και το αναγκαστικό δάνειο των 3,5 δις δολαρίων (επίσης αγοραστικής αξίας 1938). 

Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ: «Όποιος τολμήσει θα με βρει σύμμαχό του, αλλά αλίμονο σε όποιον επιχειρήσει νέα τερτίπια στις πλάτες της πατρίδας»


«Τα ζητήματα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου είναι μείζονος εθνικής αλλά και οικονομικής σημασίας για την πατρίδα και δεν προσφέρονται για εύκολες κουβέντες ή για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, πολύ περισσότερο για αποπροσανατολισμό από τις δραματικές επιπτώσεις που έχει η μνημονιακή πολιτική στον ελληνικό λαό» σημειώνει ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Ακόμη και 48 δόσεις για όσους χρωστούν στο Δημόσιο μέχρι 5.000 ευρώ


Ριζικές είναι οι αλλαγές για τους οφειλέτες του Δημοσίου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που προωθείται.

Ευνημένοι είναι περίπου 2.300.000 οφειλέτες του Δημοσίου με χρέη έως 3.000 ευρώ εφόσον πλεόν  ανοίγει ο δρόμος για εξόφληση των οφειλών σε πολύ μικρές δόσεις, ακόμη και κάτω του ποσού των 100 ευρώ.
Αυτό ισχύει για τους μικροοφειλέτες του του Δημοσίου, εκείνους δηλαδή που έχουν χρέη ως 5.000 ευρώ, ενώ ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη το ποσό μπορεί να φτάσει και τις 10.000 ευρώ. 

Απίστευτο! Εγκρίθηκε σήραγγα για πλοία στην Νορβηγία


Η νορβηγική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως σε ένα έργο κατασκευής μιας σήραγγας για πλοία —για να αποφεύγεται ο πλους σε μια ακτή με επικίνδυνα νερά— η οποία χαρακτηρίζεται από αυτούς που θα αναλάβουν την κατασκευή της ως η πρώτη τέτοιου μεγέθους στον κόσμο.

Γιατί-και πως-πρέπει να διεκδικήσουμε το αναγκαστικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις


Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το κατοχικό δάνειο. Τι είπε στον Ν. Φελέκη το Νοέμβριο του 1995
Ήταν Παρασκευή απόγευμα, 17 Νοεμβρίου 1995, όταν σχημάτιζα τον αριθμό τηλεφώνου της κατοικίας του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Ήθελα να μιλήσω μαζί του για ένα σοβαρό θέμα: το αναγκαστικό δάνειο που είχε συνάψει η Τράπεζα της Ελλάδος τον Μάρτιο του 1942 με το Γ΄ Ράιχ.