Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Οι 10 ΠΑΓΙΔΕΣ «Ναρκοπέδιο» η φετινή δήλωση εισοδήματος


Μπορεί το βασικό έντυπο της δήλωσης φόρου εισοδήματος (το γνωστό Ε1) να μοιάζει ίδιο με το περσινό, ωστόσο όποιος φορολογούμενος επιχειρήσει να το συμπληρώσει ανυποψίαστος θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων...

 Του Γιώργου Παππού

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΕΘ Μαζί εκθεσιακό κέντρο και μητροπολιτικό πάρκο


Συνύπαρξη ενός σύγχρονου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου με ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο προτείνει για το σημερινό εκθεσιακό χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η μελέτη η οποία εκπονήθηκε από τρία μελετητικά γραφεία για λογαριασμό της ΔΕΘ Α.Ε. Βασικό στοιχείο της πρότασης, την οποία παρουσιάζει σήμερα η «ΜτΚ», είναι ο σαφής διαχωρισμός του υφιστάμενου εκθεσιακού κέντρου σε δύο ενότητες.

 Του Νίκου Ηλιάδη

Ξεπέρασαν τους 180 οι νεκροί στην Κίνα


Τουλάχιστον τους 180 έχουν φθάσει οι νεκροί και πολλές εκατοντάδες είναι οι τραυματίες από την ισχυρή σεισμική δόνημση που συγκλόνισε τη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν στην Κίνα, μεταδίδουν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Μαραθώνιος ταλαιπωρίας για τους Θεσσαλονικείς


Ο ΟΑΣΘ έχασε το μπούσουλα του
Τον δικό τους «Μαραθώνιο» είχαν σήμερα οι πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης εξαιτίας τόσο του μεγάλου Μαραθωνίου όσο και του μικρού των 5 χιλιομέτρων με αφετηρία τους Αμπελόκηπους. Η έλλειψη συντονισμού είχε ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες επιβάτες των λεωφορείων του ΟΣΑΘ.

Σχέδιο για απολύσεις μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων - Το κείμενο της συμφωνίας με την Τρόικα


Τα πάνω κάτω στο Δημόσιο φέρνει η συμφωνία με την Τρόικα και το νέο μνημόνιο που θα υπογράψει η Ελλάδα με το Μηχανισμό Στήριξης. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής, που αποκαλύπτει το απόρρητο κείμενο της επικείμενης συμφωνίας Ελλάδας – τρόικας, οι δανειστές μας απαιτούν να γεμίσει η “δεξαμενή” των 15.000 αναγκαστικών αποχωρήσεων από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα μέχρι το τέλος του 2014 και από υπαλλήλους με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου.