Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Καταργούνται τα Στρατηγεία Α και Β Σωμάτων


ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Η περαιτέρω αύξηση της αποτρεπτικής ικανότητας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσα από την ενίσχυση των μάχιμων μονάδων και την ανάλογη συρρίκνωση «εκεί που χρειάζεται» των δομών διοίκησης, είναι ο στόχος της νέας δομής δυνάμεων, που παρουσίασε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, που συνεδρίασαν στο υπουργείο.

Νίκος Νικολόπουλος: « Επικοινωνιακό σόου η επανεκκίνηση των οδικών έργων»


 Σε ανακοίνωση του ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την επανεκκίνηση των οδικών έργων αναφέρει:

«Με μεταφερόμενους εργάτες και μηχανήματα, με τα τηλεοπτικά συνεργεία των ΜΜΕ των «εθνικών εργολάβων» να αποθανατίζουν τις ...ιστορικές στιγμές, άρχισε σήμερα το επικοινωνιακό σόου της επανεκκίνησης της κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων από την Ολυμπία Οδό, παρουσία του Πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλου και του εκπροσώπου του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό!...

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ Όχι στην αύξηση του «χαρατσιού» λένε οι αγρότες


Έντονα αντιδρούν οι αγρότες που επένδυσαν σε φωτοβολταϊκά στο νομοσχέδιο που προβλέπει αύξηση κατά 10% στην έκτακτη εισφορά. Οι επενδυτές διοργανώνουν αύριο το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος, με αίτημα να μην ισχύσει η αύξηση. Επιστολές διαμαρτυρίας στους βουλευτές έστειλε χθες η ΠΑΣΕΓΕΣ και η επιτροπή αγώνα Αγρινίου.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

«Δεν πληρώνουν» τα διόδια οι μεταφορικές εταιρείες


Το κίνημα «δεν πληρώνω» φαίνεται να εκμεταλλεύτηκαν οδηγοί ορισμένων μεταφορικών εταιρειών, προκειμένου να διέρχονται από τα διόδια του άξονα Μαλιακός - Κλειδί και άλλων αυτοκινητόδρομων χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑ Εμπόριο πόνου με τα ωάρια των εξωσωματικών


Εμπόριο ωαρίων με «δότριες» γυναίκες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και τα πουλούσαν αντί 1.000 ευρώ κατηγορούνται ότι έκαναν οι δύο γιατροί που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη και εμπλέκονται στο πολυδαίδαλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων υψηλών τιμών, που εξαρθρώθηκε από ΕΛΑΣ και ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη.

 Του Κώστα Καντούρη
και της Νικολέττας Μπουκα

Η Κομισιόν παραδέχεται αποτυχία στα έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ εστίασης


·    
·        Νίκος Χουντής: «Μονομερώς η κυβέρνηση να μειώσει άμεσα τον ΦΠΑ στην εστίαση»
Ενώ η Κομισιόν, με στοιχεία που παραθέτει, ομολογεί την παταγώδη αποτυχία των εκτιμήσεων για το ύψος των εισπράξεων από την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση,  η άβουλη ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να πείσει την τρόικα για τη μείωση ενός φόρου που αποδείχθηκε και εισπρακτικά ατελέσφορος.

Τέλος οι ουρές για τους ασφαλισμένους, με την ένταξη του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ

Την ένταξη του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου   (ΟΠΑΔ) στο ΙΚΑ  ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Ύστερα από σύσκεψη που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη και τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, αποφασίστηκε η ενσωμάτωση των δομών του ΟΠΑΔ στον οργανισμό του ΙΚΑ, με στόχο αφενός, την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Δημοσίου καθώς αυξάνονται σημαντικά τα σημεία εξυπηρέτησης και αφετέρου, τη σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

Να τον χαίρεται τον δελφίνο του ο κ. Καμμένος - και οι ναυτικοί τους «σωτήρες» τους


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τι ακριβώς είναι αυτό που προτείνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Ν. Μαριάς, αλλά αφήνουμε την σπαζοκεφαλιά για τον πρόεδρό του – αρκετά πονοκεφαλιάζουμε να ερμηνεύουμε όσα (ανάλογα με τον καιρό) υποστηρίζει κάθε φορά ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το τι θα κάνει με το μνημόνιο. 

(Απλώς αναφέρω ότι στις 18 του μήνα, από του βήματος της Βουλής, ο κ. Μαριάς πρότεινε οι «αντιμνημονιακοί» βουλευτές να αποχωρήσουν από το κοινοβούλιο – όχι να παραιτηθούν – και να ενωθούν με τον λαό στις πλατείες, ασκώντας τα δικαιώματά τους… εκτός κοινοβουλίου(!),

Ετοιμάζεται ρύθμιση για την έξοδο εκατοντάδων συμβασιούχων - Δεν συνυπογράφει ο υπουργός Δικαιοσύνης


Διάταξη με την οποία καταργούνται όλες οι προσωρινές διαταγές δικαστηρίων, βάσει των οποίων επέστρεψαν στις θέσεις τους στο δημόσιο εκατοντάδες συμβασιούχοι, ετοιμάζεται να καταθέσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα για την αποδέσμευση της δόσης. Δεν υπογράφει τη ρύθμιση ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Το 40,5% των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι


Το 40,5% των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι, ενώ το 52% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα απασχολούν ανασφάλιστο ή αδήλωτο προσωπικό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Ασφάλισης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, (ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) Μάρκος Τούντας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ).Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων της ΕΥΠΕΑ, μόνο το Μάρτιο, από τις 1.891 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, οι 979 απασχολούσαν ανασφάλιστους εργαζόμενους και από τους 7.959 εργαζόμενους που απασχολούνταν στις επιχειρήσεις αυτές οι 2.295 ήταν ανασφάλιστοι.