Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

500 μαθητές στέλνουν ηχηρό μήνυμα για σεβασμό στο περιβάλλο


Πεντακόσιοι μαθητές από δεκαεπτά σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων κατέκλυσαν χθες το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τις προτάσεις τους για την αναβάθμιση της γειτονιάς τους, στο πλαίσιο του πρώτου περιβαλλοντικού μαθητικού συνεδρίου που οργανώθηκε στην πόλη.

 Της Βαρβάρας Ζούκα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ Αυτοεξέταση, το πρώτο βήμα για έγκαιρη διάγνωση


«Έχω συναντήσει ασθενείς που έχουν χειρουργηθεί για καρκίνο του μαστού. Έχω δει πώς είναι η συναισθηματική, κυρίως, κατάστασή τους. Επίσης, έχω στο φιλικό μου περιβάλλον γυναίκα που υπεβλήθη σε μαστεκτομή. Πάνω απ’ όλα, όμως, είμαι κι εγώ γυναίκα, γι’ αυτό και είμαι περισσότερο ευαισθητοποιημένη στο θέμα αυτό».

 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Οπου φύγει - φύγει οι Σκοπιανοί


Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα στοιχεία που γνωστοποίησε πριν από μερικές ημέρες η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Eurostat, σύμφωνα με τα οποία περίπου 230.000 κάτοικοι της ΠΓΔΜ ή το 11% του πληθυσμού, εγκατέλειψαν τη χώρα κατά την περίοδο 1998-2011.

Χρυσή Αυγή: Πίσω από τη βουλευτική ασυλία κρύφτηκε ο Τατσόπουλος


Γραφείο Τύπου
Η πλειοψηφία της βουλής κάλυψε σήμερα τον υβριστή ενός νομίμου πολιτικού κόμματος. Συριζαίοι, νεοδημοκράτες και πασόκοι ψήφισαν από κοινού υπέρ του Τατσόπουλου και τον έκρυψαν πίσω από την άθλια και βρώμικη προβιά της βουλευτικής ασυλίας.

Με ένα κλικ οι πολίτες θα ελέγχουν την πορεία είσπραξης εσόδων!


Θέλετε να ελέγχετε τους... ελεγκτές και όσους έχουν την ευθύνη για τη φορολογική διοίκηση; Θέλετε να ξέρετε αν γίνεται πάρτι με τα έσοδα του κράτους; Το υπουργείο  οικονομικών δίνει την ευκαιρία να το κάνετε online.

Σε κρίσιμη κατάσταση βρέφος που γεννήθηκε με 4,5% αλκοόλ στο αίμα του


Μια 24χρονη σε κατάσταση μέθης έφερε στον κόσμο ένα βρέφος που το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του έφτανε τα 4,5 γραμμάρια ανά λίτρο, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της πόλης Τομάσοφ Μαζοβιέφσκι, στην κεντρική Πολωνία.

ΔΑΚΕ Ι.Τ: Ο “δρόμος” για την αναβάθμιση του Εκπαιδευτικού Συστήματος δεν περνά μέσα από “φύλλα πορείας”…


Η απόφαση της Κυβέρνησης περί “προληπτικής επίταξης” των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, δεν δίνει λύση στα κρίσιμα προβλήματα που δημιουργούνται για την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς και στα συνολικότερα “αδιέξοδα” στο χώρο της Παιδείας με την αύξηση της σχολικής εγκατάλειψης, τη διεύρυνση των ανισοτήτων τις σοβαρότατες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό κ.α..

Δημαγωγία, άγνοια κινδύνου και άγνοια γενικώς


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τρία περιστατικά των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν  πως η ηθελημένη άγνοια κινδύνου που επιδεικνύουν τα περισσότερα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εξελίσσεται σε μεταδοτική νόσο, ο ιός της οποίας περνά σε μια μερίδα του λαού – που σ’ αυτή την περίπτωση παρουσιάζει πραγματική άγνοια κινδύνου. 

Διότι, ενώ η ανευθυνότητα αυτών που υποστηρίζουν διάφορους παραλογισμούς (όπως η επιστροφή στη δραχμή ή η μονομερής καταγγελία του μνημονίου και τελικά η άτακτη χρεοκοπία της χώρας) δεν έχει συνέπειες για τους ίδιους, όταν ο ιός περνά από τους δημαγωγούς στους πολίτες, τότε οι μεν πρώτοι  (οι δημαγωγοί) δεν πληρώνουν τίποτε, οι δε πολίτες (που τους πίστεψαν και τους ακολούθησαν) υφίστανται τις συνέπειες. 

Σοκ! Η Κομισιόν προαναγγέλλει το οριστικό κλείσιμο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά!



Απάντηση Κομισιόν στον Νίκο Χουντή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που φέρει τεράστιες ευθύνες για το κατάντημα της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, προωθεί τώρα το οριστικό κλείσιμο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά!!
Αυτό προκύπτει με σαφήνεια από απάντηση της Κομισιόν, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.

Από 8 έως 10 ευρώ το στρέμμα για τα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια - Θα φορολογηθούν από το 2014


   Όπως όλα δείχνουν η τριτοκομματική κυβέρνηση προσανατολίζεται στην προσωρινή λύση της φορολόγησης των αγροτεμαχίων με βάση όχι την αξία τους, αλλά την επιφάνειά τους, που σημαίνει πως θα πληρώνουμε στην εφορία για τα αγροτεμάχια μας με το στρέμμα.

Ποιες αποδείξεις σώζουν - Πως θα μειώσετε τον φόρο


Διευκρινίσεις σχετικά τις δαπάνες  που οδηγούν σε μείωση του φόρου εισοδήματος και τις αποδείξεις  που πρέπει να υποβάλλουν οι φορολογούμενοι με τη φετινή φορολογική τους δήλωση δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών.

Η εγκύκλιος εστάλη σε όλες τις εφορίες ενόψει της υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, διαδικασία που αναμένεται να ξεκινήσει από τον Απρίλιο.