Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ «Έτσι εξαφανίζονταν τα ίχνη των χρημάτων»


Συναλλαγές από… άλλον πλανήτη είχε ο κατηγορούμενος «εγκέφαλος» του κυκλώματος τοκογλυφίας Μάρκος Καραμπέρης, σύμφωνα με την κατάθεση αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. ειδικευμένη στα οικονομικά, η οποία έκανε τη μελέτη όλων των οικονομικών στοιχείων του κατηγορουμένου.

 Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Συνελήφθη «μαϊμού» οδοντίατρος


Για παράνομη λειτουργία οδοντιατρείου - χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια, συνελήφθη χθες από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 50χρονος οδοντίατρος, ενώ από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας. 

Έρχονται αλλαγές στη φορολογία μισθωτών-εταιρειών


Σχέδιο για την «επόμενη ημέρα» στη φορολογία εισοδήματος και συναλλαγών έχει έτοιμο το υπουργείο Οικονομικών, συνδέοντας όμως τις όποιες αλλαγές και ελαφρύνσεις με την αντιμετώπιση της εκρηκτικής φοροδιαφυγής, η οποία σε πολλούς κλάδους αγγίζει ή ξεπερνά το 50%.


 Του Γιώργου Παππού

Πρόσβαση σε στοιχεία Ελλήνων φορολογούμενων από χώρες του ΟΟΣΑ αποκτά η Ελλάδα


“Πράσινο φως” για την απόκτηση στοιχείων Ελλήνων φορολογούμενων που διαμένουν σε κράτη μέλη του ΟΟΣΑ  άναψε η κύρωση της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Οργανισμού για αμοιβαία διοικητική συνδρομή σε φορολογικά θέματα.Με βάση τη Σύμβαση που κυρώθηκε από την ολομέλεια της Βουλής, προβλέπονται πλέον σαφέστεροι κανόνες σε όλα τα πεδία της διοικητικής συνεργασίας και ιδιαίτερα σε αυτό της ανταλλαγής των πληροφοριών (αυτόµατης, αυθόρµητης και κατόπιν αιτήσεως).

Ανεμοστρόβιλοι πλήττουν το Τέξας- Εξι νεκροί και 7 αγνοούμενοι


Έξι άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, εφτά αγνοούνται και περίπου 45 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, μετά το πέρασμα ανεμοστρόβιλων από το κεντρικό και βόρειο Τέξας των ΗΠΑ.

«Στις φλέβες μας κυλάει ελληνικό αίμα», λέει η αδελφή του Ολλανδού

«Στις φλέβες μας κυλάει ελληνικό αίμα», λέει η αδελφή του Ολλανδού

Ελληνικής καταγωγής φέρεται πως είναι ο Ολλανδός ανιματέρ που κατηγορείται ότι τραυμάτισε σοβαρά με 20 μαχαιριές 12χρονο αγόρι από τη Ρωσία που έκανε διακοπές με την μητέρα του.



Σεμινάριο πυρασφάλειας σε δημοτικούς υπαλλήλους


 Το τμήμα Ασφάλειας και Υγιεινής του δήμου Βόλβης συνεχίζει το πρόγραμμα κατάρτισης και ενημέρωσης των δημοτικών με τη διενέργεια σεμιναρίων

Το διοικητικό και εργατοτεχνικό προσωπικό του δήμου Βόλβης είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει σεμινάρια με θέματα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης, που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 13  Μαΐου και την Τρίτη 14 Μαΐου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Ασπροβάλτας.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Ι.Τ


ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ!!!!
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ;;;

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες ενός παράλογου θεάτρου, με αντικείμενο τα Ε.Α.Σ, που αποτελούν ένα από τα εναπομείναντα εργοστάσια της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Τις δημόσιες εξαγγελίες περί εξυγίανσης ακολουθούν οι συσκέψεις για λουκέτα και αδυναμία χρηματοδότησης.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο με την πτώση μωρού στις σιδηροδρομικές γραμμές και το πέσιμο της μητέρας να το σώσει

 Περισσότερα πατήστε εδώ

Πρεμιέρα αύριο με νεοελληνική Γλώσσα μετά την υποχώρηση της ΟΛΜΕ


Με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας γενικής παιδείας αρχίζουν αύριο, νωρίς το πρωί, οι πανελλαδικές εξετάσεις οι οποίες θα διεξαχθούν κανονικά και μετά την απόφαση των καθηγητών να μην απεργήσουν μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Νίκος Χουντής: Θα υπάρξει Πανευρωπαϊκός Μηχανισμός Εγγύησης Καταθέσεων ή θα παραμείνουν τα, μειωμένης εμπιστοσύνης, Εθνικά Συστήματα;



·        Μισέλ Μπαρνιέ: Επικεντρωνόμαστε στην εναρμόνιση των εθνικών συστημάτων εγγύησης των καταθέσεων που προβλέπονται εκ του νόμου.
·        Απάντηση Επιτρόπου Μπαρνιέ στον Ν. Χουντή.

Αποκλείει το ενδεχόμενο να θεσπιστεί Πανευρωπαϊκός Μηχανισμός Εγγύησης καταθέσεων στο προβλεπτό μέλλον ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, κ. Μπαρνιέ, σε απάντησή του στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή, με αποτέλεσμα το οικονομικό και θεσμικό βάρος να παραμένει στα κράτη μέλη, για τα οποία προβλέπεται μονο η περαιτέρω «εναρμόνιση των εθνικών συστημάτων εγγύησης των καταθέσεων που προβλέπονται» από την Οδηγία 2009/14.

Το αρχαιότερο υπόγειο νερό στη Γη είναι 1,5 δισ. ετών


Καλός ο σουρεαλισμός, αλλά για την Τέχνη και όχι για τον συνδικαλισμό


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το σουρεαλιστικό σκηνικό που στήθηκε στην Ελλάδα με πρωταγωνιστές τους συνδικαλιστές δεν έχει προηγούμενο: 

Η ΑΔΕΔΥ οργάνωσε απεργία για την ΟΛΜΕ, στην οποία η τελευταία δεν έλαβε μέρος, αλλά στελέχη της κατέβηκαν στον χώρο του συλλαλητηρίου για να προπηλακίσουν στελέχη του τριτοβάθμιου σωματείου τους. 

Το ΠΑΜΕ κατηγόρησε για απεργοσπασία την ΟΛΜΕ (επειδή δεν έλαβε μέρος στην απεργία) και η ΟΛΜΕ κατηγόρησε για απεργοσπασία την ΑΔΕΔΥ (επειδή δεν δέχθηκε να κηρύξει απεργία κατά την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων). 

Μετ' εμποδίων την Πέμπτη οι πτήσεις


Μετ' εμποδίων την Πέμπτη οι πτήσεις

ΛΟΓΩ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ
Ταλαιπωρία αναμένεται αύριο για το επιβατικό κοινό σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας αφού λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα δεν θα εκτελεστεί καμία πτήση.

Κατατέθηκε στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


Στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής διαβιβάστηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με πληροφορίες από την γραμματεία της κυβέρνησης. Μάλιστα ήδη ορίστηκε ότι θα συζητηθεί στην Βουλή κατά τη συνεδρίαση της 21ης Μαΐου 2013.