Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ζούγκλα θυμίζει ο χώρος των ναρκωτικών

 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Η οικονομική κρίση και η ανεργία οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις που περιλαμβάνουν αντιπαραθέσεις μέχρι θανάτου στις πιάτσες των χρηστών, αύξηση του αριθμού των χρηστών και στροφή σε νέες φθηνές ουσίες, οι οποίες παρασκευάζονται πολύ εύκολα ακόμη και στο σπίτι κι έχουν σοβαρότερες συνέπειες κι από την ηρωίνη.
Την ίδια στιγμή, χρυσές δουλειές σε βάρος των χρηστών ναρκωτικών ουσιών και των οικογενειών τους κάνουν διάφοροι επιτήδειοι. Πρόκειται για παράνομες ιδιωτικές μονάδες που λειτουργούν χωρίς κανέναν έλεγχο σε διαμερίσματα και δωμάτια, κυρίως στην ανατολική πλευρά της πόλης, υποσχόμενες απεξάρτηση και κερδοσκοπώντας σε βάρος των χρηστών.

Αγωγός ΤΑΡ: Ευκαιρία μείωσης του αδικαιολόγητα υψηλού κόστους του φυσικού αερίου στην Ελλάδα

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat και πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπων τηςGazprom και του διευθύνοντος συμβούλου της OMV, προκύπτει ότι έχουμε τα πιο ακριβά τιμολόγια στην Ευρώπη των 27 στο φυσικό αέριο (30% πιο ακριβό από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που γίνεται περίπου 40% ακριβότερο, εάν συνυπολογισθεί και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης).

ΟΑΣΘ Στις παραλίες με αστικό

Λεωφορειακές γραμμές εξπρές προς τις παραλίες Επανομής και Μηχανιώνας δρομολογεί για ακόμη ένα καλοκαίρι ο ΟΑΣΘ, προκειμένου να διευκολύνει τις ημερήσιες εκδρομές των Θεσσαλονικέων. Παράλληλα από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου τίθεται σε εφαρμογή το θερινό πρόγραμμα του Οργανισμού με μειωμένο αριθμό λεωφορείων.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ δεν θα επιβαρύνει τους ασφαλισμένους διαβεβαιώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σε συνάντηση με εργαζόμενους σε νοσοκομεία
Τουλάχιστον 1.250 εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας θα μετακινηθούν - Τι είπε για το κλείσιμο μικρών νοσοκομείων
Κατηγορηματικός ότι το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ δεν θα καλυφθεί με περαιτέρω επιβάρυνση των ασφαλισμένων εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013

 Μουσική, τραγούδι, χορό και θέατρο προφέρει και το φετινό καλοκαίρι ο δήμος Βόλβης σε μια «βεντάλια» εκδηλώσεων που απλώνεται σε όλες τις περιοχές
 Το καλοκαίρι έχει άρωμα πολιτισμού φέτος στο δήμο Βόλβης, μέσα από ένα πολύπλευρο πρόγραμμα εκδηλώσεων, το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013, που φέρνει την οργανωτική σφραγίδα του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ).

Παραμένει στο αεροδρόμιο της Μόσχας ο Σνόουντεν

Ο πρώην σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν θεωρείται ότι βρίσκεται ακόμη σήμερα στον χώρο μετεπιβίβασης αεροδρομίου της Μόσχας και αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δεν έχει κάνει κράτηση σε κάποια πτήση για να αναχωρήσει από την ρωσική πρωτεύουσα, παρά τις πιέσεις από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να εγκαταλείψει τη χώρα.

Συνεχίζουν το ταξίδι τους στην παράδοση τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού

Συνεχίζουν το ακατάπαυστο ταξίδι τους στην πολιτισμική μας κληρονομιά τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, παρουσιάζοντας σε κάθε τους εμφάνιση ένα πρόγραμμα με ποικιλόμορφα ηχοχρώματα της ελληνικής παράδοσης. Οι χορευτές του Συλλόγου, συνεχίζουν τη δράση τους και μέσα στο καλοκαίρι.

Το Δημόσιο παίρνει από τους πολίτες φόρους ... έχουν δεν έχουν, ενώ από τις τράπεζες, όταν, και εάν, θα έχουν.


        Απάντηση Όλι Ρέν σε Νίκο Χουντή, για τα χρέη των τραπεζών προς το Δημόσιο.

Ενώ για χρέη προς το Δημόσιο κατάσχουν ακόμα και τραπεζικούς λογαριασμούς των 1.500 ευρώ, για τις τράπεζες θα ζητήσουν τα χρέη όταν, και αν, θα έχουν. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Όλι Ρέν, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, που αφορούσε σε «χορηγήσεις» του πακέτου των 28 δις του ελληνικού δημοσίου προς τις ελληνικές τράπεζες, έναντι του οποίου δόθηκαν προνομιούχες μετοχές προς το δημόσιο, με την υποχρέωση καταβολής εκκατομυρίων ευρώ, σε ετήσιες δόσεις και μάλιστα ανεξάρτητα της διανομής κερδών, όπως προέβλεπε ο Νόμος 3723/2008.

Η Χρυσή Αυγή για το κούρεμα των καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ

Δελτίο τύπου
Η καταλήστευση των μικροκαταθετών είναι ο επόμενος στόχος των τοκογλύφων. Η ευρωζώνη έγινε ο μεγαλύτερος εφιάλτης του ελληνικού λαού. Μόνη λύση για την Ελλάδα η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και η επιστροφή στην εθνική παραγωγή με στόχο την αυτάρκεια της χώρας

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ.

Του Γιάννη Μάλλια
Προσοχή στις βουτιές σε θάλασσα και πισίνες, αλλά και σε άλλες υπαίθριες δραστηριότητες συνιστούν οι οφθαλμίατροι για το καλοκαίρι, καθώς μολύνσεις και  υπεριώδης ακτινοβολία καραδοκούν για να πλήξουν τα μάτια μας.
Μάλιστα επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν τους οφθαλμίατρους, αφού τα στοιχεία δείχνουν πως οι μολύνσεις των ματιών  είναι πιο συχνές το καλοκαίρι από ότι τον υπόλοιπο χρόνο! Η σύσταση αφορά όλους τους ανθρώπους καθώς όλες οι ηλικίες είναι επιρρεπείς στις μολύνσεις αλλά κυρίως τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους χρήστες των φακών επαφής.

Η αναξιοκρατία ως... μοναδική λύση


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μια είδηση – μια σημαντική είδηση, μια ακόμη σημαντική είδηση που πήγε άκλαυτη – πέρασε στα ψιλά αυτές τις μέρες στην πτωχευμένη χώρα.

Μια είδηση που, μέσω της εξαφάνισής της, αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι δεν χρεοκοπήσαμε τυχαία.

Χρεοκοπήσαμε επειδή στη χώρα που λέγεται Ελλάς επικρατεί η αναξιοκρατία.

Σε τέτοιο σημείο, που οι πληροφορίες για την αξιοσύνη, την ικανότητα, τη γνώση, την επιμονή στην συλλογική προσπάθεια σκόπιμα εξαφανίζονται, προκειμένου η επικράτηση της αναξιοκρατίας να γίνεται αποδεκτή αδιαμαρτύρητα και αυτή (η αναξιοκρατία) να επιβάλλεται περίπου ως… μοναδική λύση.

Πάτρα: Η πεθερά έδωσε φακελάκι στην βάπτιση της εγγονής με σκοπό να...

Πρωτοφανείς καταστάσεις σε εκκλησία της Πάτρας! Η μία πεθερά έκανε την ύστατη προσπάθεια για να πάρει η εγγονή το όνομά της και επιχείρησε να προσφέρει χρήματα στους γονείς, ώστε τελικά να ακουστεί το δικό της όνομα και όχι εκείνο της άλλης πεθεράς. 

Νέα κριτήρια για επιδόματα

Εκτός επιδόματος τέκνων μένουν χιλιάδες οικογένειες, με την τελική ρύθμιση που ψηφίσθηκε χθες στη Βουλή εν μέσω αντιδράσεων και ενστάσεων περί αντισυνταγματικότητας από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, και η οποία προβλέπει ότι στα κριτήρια περιλαμβάνεται το «συνολικό οικογενειακό εισόδημα» και όχι το «οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα» όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.