Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Συρία: «Πόλη φάντασμα» η Ντέιρ αλ Ζουρ. Σύροι διασχίζουν έναν κατεστραμμένο δρόμο στην πόλη Ντέιρ αλ Ζουρ.
REUTERS / STRINGER
Σύροι διασχίζουν έναν κατεστραμμένο δρόμο στην πόλη Ντέιρ αλ Ζουρ.

Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν πια Χαλκιδική

Μπορεί η φράση "σαν τη Χαλκιδική… δεν έχει" να έχει γίνει δημοφιλές σλόγκαν, όμως μάλλον το πιστεύουν, πια, μόνο οι ξένοι καθώς «είδος προς εξαφάνιση» χαρακτηρίζεται από τουριστικούς παράγοντες της Χαλκιδικής ο έλληνας τουρίστας στην πλούσια σε φυσικές ομορφιές χερσόνησο της Βόρειας Ελλάδας.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Τους 51 έφθασαν οι νεκροί στην Αίγυπτο

Τους 51 έφθασαν οι νεκροί στην Αίγυπτο

ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ
Ο απολογισμός των νεκρών από τα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο αρχηγείο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο αυξήθηκε σε 51, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του εθνικού κέντρου άμεσης βοήθειας της Αιγύπτου.


Πυρκαγιά κοντά σε αποθήκη με πυρομαχικά στην Ελασσόνα

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Ελασσόνα Λάρισας, η οποία βρίσκεται κοντά σε αποθήκη με πυρομαχικά, σημειώθηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι της Δευτέρας. H φωτιά είναι κοντά στην 361 ΠΑΠ, στρατιωτική μονάδα που ανήκει στην διοίκηση Συκουρίου, όπου φυλάσσονται και πυρομαχικά. 

Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΑΠΟΡΕ ή ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΑ… ΜOΒ ΛΕΟΠΑΡΝΤ


Γράφει ο Φελνίκος
Δύο φίλοι περπατούν στην έρημο. Κάποια στιγμή τσακώθηκαν και ο ένας από τους δύο έδωσε ένα χαστούκι στον άλλο. Αυτός ο τελευταίος, πονεμένος, αλλά χωρίς να πει τίποτα, έγραψε στην άμμο: Σήμερα ο καλύτερός μου φίλος με χαστούκισε.
Συνέχισαν να περπατούν μέχρι που βρήκαν μια όαση όπου αποφάσισαν να κάνουν μπάνιο. Αλλά αυτός που είχε φάει το χαστούκι παραλίγο να πνιγεί και ο φίλος του τον έσωσε. Όταν συνήλθε, έγραψε πάνω σε μια πέτρα: Σήμερα ο καλύτερός μου φίλος μου έσωσε τη ζωή.

Χρυσή Αυγή: "Συμφωνία υποδούλωσης με την τρόικα"

Η συγκυβέρνηση της υποταγής τα έδωσε όλα στους τοκογλύφους, δεσμεύτηκε για νέους αιματηρούς φόρους, χιλιάδες απολύσεις και διάλυση του κοινωνικού κράτους. Όλα αυτά για να πληρωθούν παράνομοι τόκοι και ληστρικά ομόλογα των κερδοσκόπων. Τα νούμερα όμως δε βγαίνουν, οι Έλληνες τσακίζονται από την ανεργία και η οικονομία μας οδηγείται στην καταστροφή.

Λαπαροσκοπική αφαίρεση καρκίνου από το παχύ έντερο

Συντριπτικά είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στον ασθενή  η λαπαροσκοπική αφαίρεση καρκίνου από το παχύ έντερο, σε σχέση με το ανοιχτό χειρουργείο.
Αυτό τονίστηκε από διάσημους χειρουργούς  στο ετήσιο συνέδριο της Κολοπρωκτικής Βρεττανικής Εταιρείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε 1 με 3 Ιουλίου στο Λίβερπουλ.
  Όπως αναφέρθηκε στο συνέδριο η μόνη μέχρι σήμερα αποτελεσματική  θεραπεία του καρκίνου του παχέως εντέρου  είναι η χειρουργική εκτομή ή αλλιώς κολεκτομή, του πάσχοντος τμήματος ή και ολόκληρου του εντέρου.

Κρύβοντας το μέλλον κάτω από το παρελθόν και την προπαγάνδα των αριθμών


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι προφανές ότι όλη αυτή η συζήτηση περί του παρελθόντος (την ώρα που το παρόν της χώρας βυθίζεται και το μέλλον της παραμένει αβέβαιο) διαθέτει όλα τα στοιχεία της πολιτικής αποσταθεροποίησης, της πρόκλησης χάους και του τορπιλισμού της ψυχικής ενότητας σε επίπεδο λαού.

Ελλοχεύουν δηλαδή σ’ αυτή την άκαιρη και επικίνδυνη συζήτηση στοιχεία πολιτικής σκοπιμότητας, προσωπικών φιλοδοξιών, κομματικής επιβίωσης και προπαγανδιστικής επιβολής ή συγκάλυψης – ως γνωστόν ο Γκέμπελς έλεγε πως η κοινή γνώμη πιστεύει ευκολότερα ένα μεγάλο ψέμα από ένα μικρό ψέμα.

Και βέβαια μας ενδιαφέρει το παρελθόν.

Ξεκινά από σήμερα ο Κοινωνικός Τουρισμός του ΟΓΑ

Από σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 ξεκινά η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και των 3ήμερων εκδρομών του ΟΓΑ για 130.000 δικαιούχους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Οργανισμού.

«Αναβρασμός» στους δήμους εν όψει απολύσεων

Την έντονη διαμαρτυρία τους είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν οι δήμαρχοι που προέρχονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Κυνηγοί φαντασμάτων κατέγραψαν «παραφυσικά» φαινόμενα

«Παραφυσική» δραστηριότητα σε ένα διατηρητέο σπίτι της Τασμανίας, που θεωρείται και «στοιχειωμένο» ισχυρίζεται ότι κατέγραψε μια ομάδα Αυστραλών «κυνηγών φαντασμάτων». Στην ομάδα αυτή, γνωστή ως «Αδελφότητα Κυνηγών Φαντασμάτων της Τασμάνιας» δόθηκε άδεια από την Υπηρεσία Προστασίας Διατηρητέων Κτιρίων κάνει τις σχετικές έρευνες στο σπίτι στο Λότσεστον της Τασμανίας.