Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Σύνταξη στα 50 σε 450.000 γονείς -Ποιοι μπορούν να κατοχυρώσουν δικαίωμα

Σύνταξη με ευνοϊκές προϋποθέσεις μπορούν να κατοχυρώσουν 200.000 γονείς με παιδιά στο Δημόσιο, καθώς και 250.000 γυναίκες που έχουν ανήλικο παιδί και είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, σε ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, καθώς και στο Ταμείο Νομικών.  Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι διατάξεις που ισχύουν για τους 450.000 γονείς που μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με ανήλικο παιδί ή με τρία παιδιά είναι πλέον περιζήτητες από τους παλαιούς μέχρι 31/12/1992 ασφαλισμένους, καθώς τους κατοχυρώνουν με σύνταξη σε ηλικίες 50,52,55 και 60 ετών.

ΔΑΚΕ Ι.Τ "ΟΧΙ ΣΤΗ “ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ” ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ"

Εργαζόμενες και Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Μια ακόμη “αποδέσμευση” επόμενης δόσης ταυτίζεται με νέα “δεσμά” για την ελληνική κοινωνία και την πραγματική οικονομία.


Η πολιτική του ομολογημένου “λάθους” συνεχίζεται, με τις “ανθρωποθυσίες” και τον “ξαφνικό θάνατο” να είναι πλέον τα κύρια συστατικά της καταστροφικής “συνταγής”.

ΧΡΟΝΙΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ Παίζουν κορόνα γράμματα με τη ζωή τους, εξαιτίας της κρίσης

“Θραύση” κάνουν στη χώρα μας οι σοβαρές και χρόνιες παθήσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνος, σακχαρώδης διαβήτης και ψυχικά νοσήματα αυξάνονται δραματικά, γεγονός που αποδίδεται στο ότι οι ασθενείς δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν από την τσέπη τους κι αναγκάζονται να αμελούν την υγεία τους.

Αυλαία πρώτη… με ερωτήματα

Η πρώτη αυλαία τεσσάρων δικών ισάριθμων ομάδων τοκογλύφων της χαρακτηριζόμενης “Μαφίας του Θερμαϊκού” έπεσε με την καταδίκη και του τελευταίου φερόμενου ως ενός εκ των “αρχηγών”, αφήνοντας ερωτήματα για τη διαφορετική νομική αντιμετώπιση που έτυχαν οι εμπλεκόμενοι.

 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Στάση Εργασίας αύριο στον ΟΑΣΘ

  • Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00΄ π.μ. και από 21:00΄μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας,συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε..

Ιδιώτες ελεγκτές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Ιδιώτες ελεγκτές «επιστρατεύει» το υπουργείο Υγείας για τον έλεγχο της αναγκαιότητας των ιατρικών πράξεων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Όπως προανήγγειλε ο υπουργός, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας τη Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, εξετάζεται η εφαρμογή στο ΕΣΥ του ελεγκτικού συστήματος που ακολουθούν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, όταν οι ασφαλισμένοι τους νοσηλεύονται σε δημόσια ή ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, οι οποίες ελέγχουν τις ιατρικές επεμβάσεις ή και τη θεραπεία των ασθενών προκειμένου να κοστολογήσουν την αποζημίωση τους.

ΣΟΚ στη Θεσσαλία: Έβαλαν φωτιά σε κτηνοτρόφο για να τον κάψουν ζωντανό

Βουτιά απελπισίας στους καταρράκτες της Εδεσσας

Βουτιά απελπισίας στους καταρράκτες της Εδεσσας

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ
Ενας ηλικιωμένος έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας στους καταρράκτες της Εδεσσας, σοκάροντας επισκέπτες και εργαζόμενους

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου ένας ηλικιωμένος άνδρας ανέβηκε στο σημείο από όπου το νερό του καταρράκτη πέφτει στην λίμνη που σχηματίζεται από κάτω.

Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει! Αρκεί να μην πετάξουν μακριά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ…


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτό που προέκυψε από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και την επαναστατική γυμναστική των πολυήμερων και πολύωρων συνεδριάσεων είναι ότι ο (προερχόμενος κυρίως από τον αυτοδιαλυθέντα Συνασπισμό) πυρήνας εξουσίας του κόμματος δεν ενδιαφέρεται για τη βούληση των Συνιστωσών – απλώς τους επιτρέπει να λένε τη γνώμη τους.

Γι’ αυτό και με μεγάλη ευκολία έγινε αποδεκτό το αίτημα να αυτοδιαλυθούν, κατόπιν… ωρίμανσης,  σε «εύλογο χρονικό διάστημα» (δηλαδή… ποτέ) και όχι στο ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο των τριών μηνών που είχε αρχικά τεθεί.

Οι πέντε Συνιστώσες που δεν δέχθηκαν να αυτοδιαλυθούν, προσθέτουν στον ΣΥΡΙΖΑ ό,τι και αυτές που αυτοδιαλύθηκαν – δηλαδή ελάχιστα.

Υπόμνημα για τη ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους

Αίτημα 49 δημάρχων για τη δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης χρεών προς τους δήμους έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου Βόλβης

Με υπόμνημα τους προς τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, 49 δήμαρχοι απ΄ όλη την Ελλάδα, ζητούν να ληφθούν μέτρα για την ευνοϊκή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν οι πολίτες προς τους δήμους.

Η νέα λίστα – Ποιοι 4.800 υπάλληλοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο

- Κυβερνητική σύσκεψη αποφάσισε ποιους θα περιλάβει το επόμενο κύμα διαθεσιμότητα- Υγεία, Παιδεία, ΟΤΑ  οι μεγάλες δεξαμενές απ' όπου θα φύγουν υπάλληλοι- Στο στόχαστρο και αγροφύλακες, πολιτικοί μηχανικοί και υπάλληλοι σε ΙΓΜΕ και ΟΕΚ- Τρίτο κύμα διαθεσιμότητας στο Δημόσιο θα ακολουθήσει ως τον Δεκέμβριο