Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Εξαπατούσε καταστηματάρχες παριστάνοντας τον ελεγκτή του ΣΔΟΕ

Συνελήφθη 69χρονος που φέρεται ότι προσποιείτο υπάλληλο του ΣΔΟΕ και εξαπατούσε συστηματικά καταστηματάρχες αποσπώντας χρηματικά ποσά. Ο συλληφθείς απαιτούσε να του καταβάλουν χρηματικά ποσά, για να «τακτοποιήσει» δήθεν καταγγελίες που είχαν περιέλθει στην «υπηρεσία του» σε βάρος των καταστημάτων. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 69χρονος συμμετείχε σε τουλάχιστον οκτώ περιπτώσεις απόσπασης χρημάτων κυρίως από ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η αστυνομία αναζητά ακόμα ένα άτομο, που θεωρείται συνεργός του συλληφθέντα.

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Εξαπατούσε κατά συρροήν γιατρούς - φαρμακοποιούς και τον ΕΟΠΥΥ

Για απάτες κατ' εξακολούθηση σε βάρος φαρμακοποιών, ιατρών, καθώς και του ΕΟΠΥΥ, συνελήφθη 43χρονος στη Μεσσηνία. Εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης. Ο 43χρονος με τη χρήση κουπονιών φαρμάκων,τα οποία αφαιρούσε από φαρμακεία, συνταγογραφούσε ηλεκτρονικά φάρμακα εξαπατώντας ιατρούς.

Ο Σταυρός στο τρένο για Μόσχα και Πούτιν

Το βαγόνι στο οποίο έχει τοποθετηθεί ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέου έχει μετατραπεί σε ναό για να γίνονται δεήσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Μέχρι και την τελευταία στιγμή, χιλιάδες ήταν οι κάτοικοι της Αγίας Πετρούπολης όλων των ηλικιών, που περίμεναν στωικά και με πλήρη ησυχία και κατάνυξη, επί ώρες για να μπορέσουν να προσκυνήσουν τον Σταυρό, που είχε τοποθετηθεί στον ναό της Παναγίας του Καζάν.

Ιαματικές πηγές: «Ο κοιμώμενος γίγαντας» της ανάπτυξης

Κλειδί για τη βιώσιμη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη σε 110 σημεία σε όλη την χώρα αποτελούν οι ιαματικές πηγές, ενώ είναι αναγκαιότητα να στραφεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν σε ειδικές μορφές τουρισμού. Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Χρήστος Πάλλης, χαρακτηρίζοντας «κοιμώμενο γίγαντα» τον ιαματικό τουρισμό στη χώρα μας, που έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.


Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Ειρηνοδικείο Καβάλας: Σώζει σπίτι δανειοληπτών

Στη διαγραφή όλων των χρεών που είχε ένα ζευγάρι δανειοληπτών από την Καβάλα προχώρησε το ειρηνοδικείο Καβάλας, με μια ιδιαίτερης βαρύτητας απόφασης που διασφαλίζει και την πρώτη κατοικία. Είναι η τρίτη απόφαση καθολικής διαγραφής που λαμβάνεται από δικαστήριο της χώρας, μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτ. Νείλου στην Ελλάδα

Το πρώτο κρούσμα για φέτος του ιού του Δυτικού Νείλου έκανε την εμφάνισή του στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) ενημερώθηκε σήμερα για την εργαστηριακή διάγνωση περιστατικού λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου.

Ηλικιωμένη έκρυβε «κομπόδεμα» στο πλυντήριο αλλά το...έμαθε ο γείτονας της

O φόβος για τα χρήματά της την οδήγησε, όπως δυστυχώς και χιλιάδες ακόμη, να τα κρύψει στο σπίτι. Η ηλικιωμένη γυναίκα απ' το Χαλάνδρι είχε μάλιστα μεγάλο κομπόδεμα. Τουλάχιστον 200.000 ευρώ, όπως είπε στην αστυνομία. Όμως το μυστικό της, άγνωστο πως, το έμαθε και ένας γείτονάς της που άρχισε σιγά, σιγά να ... αδειάζει το πλυντήριο όπου τα έκρυβε.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΕΛΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

Ιδιαίτερα προσεχτικοί  κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, όπου τα πόδια είναι περισσότερο εκτεθειμένα σε μικροτραυματισμούς, θα πρέπει να είναι οι ασθενείς   που πάσχουν από περιφερική αρτηριοπάθεια των κάτω άκρων, τονίζουν οι αγγειοχειρουργοί.

Θεσσαλονίκη: Ένταση στην πορεία - Αντιεξουσιαστές εναντίον δημοτικών αστυνομικών!

Την ίδια ώρα ομάδα εκπαιδευτικών  ξήλωνε την  ταμπέλα του ιδιωτικού ΙΕΚ
Πάνω από 6.000 διαδηλωτές πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η αφετηρία της πορείας ήταν το κτίριο της ΕΤ-3, στη Λεωφόρο Στρατού, ενώ θα διασχίσει κεντρικούς δρόμους της πόλης (Τσιμισκή, Βενιζέλου, Αντιγονιδών) και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Σε αυτήν συμμετέχουν μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της ΕΔΟΘ.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Θεσσαλονίκη: Εξιχνίαση δολοφονίας ένα χρόνο μετά

Εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα, στη Λητή Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, 48χρονος αλλοδαπός, ως ο δράστης ανθρωποκτονίας σε βάρος 60χρονου στη Λακκιά Βασιλικών, τον Ιούνιο του 2012

Μήπως να παραπέμψουμε τη Λαγκάρντ που μας έδωσε τη Λίστα;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Εντάξει. Με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή αποφάσισε χθες την παραπομπή Γ. Παπακωνσταντίνου στο Δικαστικό Συμβούλιο που θα αποφασίσει αν ο πρώην υπουργός θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο με τις κατηγορίες που προκύπτουν από τα πορίσματα (ή τα… μη πορίσματα) της κοινοβουλευτικής προανακριτικής επιτροπής, σχετικά με τον χειρισμό της Λίστας Λαγκάρντ. 

Αλλά το πρόβλημα του χειρισμού εκ μέρους ενός πρώην υπουργού (και των ποινικών ευθυνών που απορρέουν από αυτόν) είναι ένα πράγμα και ο χειρισμός αυτής καθεαυτής της Λίστας Λαγκάρντ, είναι άλλο – και πολύ σοβαρότερο για τα δεδομένα της χειμαζόμενης χώρας μας και ενός λαού που καλείται συνεχώς να πληρώνει το ένα χαράτσι πάνω στ’ άλλο, για να καλύπτει, προφανώς, τα κλεμμένα. 

Ρωσικό «μπλόκο» στις εισαγωγές από την Ελλάδα

Την απαγόρευση εισαγωγών στη Ρωσία για νωπά ψάρια, κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από την Ελλάδα αποφάσισε από χθες, 15 Ιουλίου, η υγειονομική υπηρεσία της Ρωσίας, Rosselkhoznadzor.

Το Hubble ανακάλυψε νέο δορυφόρο στον Ποσειδώνα

Διαρρήκτης τραυμάτισε αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη

Κατά την έξοδό τους, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, που είχαν ειδοποιηθεί, προσπάθησαν να τους συλλάβουν. Ο πρώτος από τους δράστες, ένας 25χρονος, έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο συνεργός του, ένας 37χρονος, προσπάθησε να ξεφύγει με αυτοκίνητο, χτύπησε και τραυμάτισε έναν αστυνομικό, επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό του Α.Τ. Ευόσμου και τραυμάτισε ένα μοτοσικλετιστή, χτυπώντας τη μηχανή του. Σύμφωνα με το thesstoday.gr έπειτα από έρευνες, οι δράστες συνελήφθησαν, στο όριο του αυτοφώρου.

Κατασχέσεις για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς θα βρεθούν αντιμέτωποι όσοι οφειλέτες δεν τακτοποιήσουν τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία. Σε αυτή τη φάση είναι σε εξέλιξη... σαφάρι για τον εντοπισμό των οφειλετών, ενώ χωρίς ανταπόκριση είναι η νέα ρύθμιση χρεών.

Παναμάς: «Πιάστηκε» βορειοκορεατικό πλοίο με εξαρτήματα πυραύλων

Εξαρτήματα πυραύλων μετέφερε, εκτός από ζάχαρη, ένα βορειοκορεατικό πλοίο που εντοπίστηκε στη Διώρυγα του Παναμά, προερχόμενο από την Κούβα.

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ψήφισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από πολύωρη συζήτηση που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Τη συζήτηση έκλεισε με ομιλία του ο ίδιος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που έκανε λόγο για «κατασκευή της ενοχής του» χωρίς στοιχεία και για «προσχηματική διαδικασία» στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.