Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Πέντε νεκροί από διαρροή αμμωνίας σε εργοστάσιο λιπασμάτων

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σήμερα από διαρροή αμμωνίας σε εργοστάσιο ορυκτών λιπασμάτων στην ανατολική Ουκρανία, όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αλλάζουν χρήση τρία μικρά νοσοκομεία

Τέλος εποχής για τρία νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων (Λοιμωδών), το νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων και το «Παναγία», τα οποία τίθενται σε καθεστώς αλλαγής χρήσης. Συνολικά 235 εργαζόμενοι και των τριών νοσηλευτικών ιδρυμάτων μπαίνουν σε κινητικότητα.

 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Ελβετία: Αμερικανός σκοτώθηκε από συντριβή αερόστατου

Ελβετία: Αμερικανός σκοτώθηκε από συντριβή αερόστατου ΣΤΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΓΚΣΤΑΑΝΤ
Ένας 55χρονος Αμερικανός τουρίστας έχασε τη ζωή του ενώ η σύζυγός του και οι κόρες του τραυματίστηκαν σοβαρά από τη συντριβή του αερόστατου στο οποίο επέβαιναν στο θέρετρο Γκστάαντ της Ελβετίας.

Πύθωνας το έσκασε από pet shop κι έπνιξε δυο παιδάκια

Τα δυο αγοράκια ηλικίας 5 και 7 ετών κοιμούνταν σε διαμέρισμα πάνω από το κατάστημα.

Δυο παιδάκια, ηλικίας 5 και 7 ετών, που κοιμούνταν μαζί με ένα φίλο τους σε δωμάτιο διαμερίσματος έπνιξε ένας πύθωνας διέφυγε από pet shop στο Κάμπελτον του ανατολικού Καναδά.




Διευκρινίσεις για τη διαθεσιμότητα - εξαιρέσεις και συνταξιοδότηση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
Διευκρινίσεις, ως προς τις οδηγίες για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στο δημόσιο, δίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προς τις υπηρεσίες, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και στις εξαιρέσεις υπαλλήλων, καθώς και σε περίπτωση συνταξιοδότησης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Επιθέσεις σε γυναίκες από «πορτοφολάδες» και «τσαντάκια»

Δύο διαφορετικά περιστατικά κλοπών από διερχόμενες γυναίκες αντιμετώπισε με επιτυχία η ΕΛ.ΑΣ. στην συμπρωτεύουσα, με τη βοήθεια και πολιτών.
Στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Δευτέρας στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, δύο αλλοδαπές ηλικίας 30 και 35 ετών, αφαίρεσαν το πορτοφόλι 56χρονης Ελληνίδας.

Μωρό επιβίωσε από πτώση 30 μέτρων!

Ιδιωτική εκπαίδευση: Η «παθογένεια» που θα «θεραπεύσει» ο ΣΥΡΙΖΑ




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Στις 23 Ιουλίου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών  Λειτουργών Ελλάδας (η ΟΙΕΛΕ, δηλαδή) κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου και συνεργατών του ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όπως αναφέρουν, η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε «για σειρά βαρύτατων αδικημάτων που σχετίζονται με την έκδοση της παράνομης και αντισυνταγματικής εγκυκλίου, με την οποία αποσύρεται η κρατική εποπτεία από τα ιδιωτικά σχολεία, μετατρέπονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λειτουργοί σε ιδιωτικούς υπαλλήλους, αλλοιώνεται επικίνδυνα το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης που κατά το Σύνταγμα παρέχουν και τα ιδιωτικά σχολεία και κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ οι σχολάρχες μέσω της δραματικής μείωσης των αποζημιώσεων και της μαζικής αντικατάστασης παλαιών εκπαιδευτικών από νέους των 600 ευρώ».

Η Χρυσή Αυγή για το ταξίδι του Σαμαρά και των αυλικών του στις ΗΠΑ

Δελτίο τύπου
Ο Σαμαράς πηγαίνοντας στις ΗΠΑ να θυμάται ότι:
 - το όνομα της Μακεδονίας μας είναι ιερό και δεν πωλείται
- οι υδρογονάνθρακες της ελληνικής ΑΟΖ ανήκουν στους Έλληνες
- τελείωσαν οι θυσίες του λαού για τα κέρδη των τοκογλύφων

 Αυτά οφείλει να ξεκαθαρίσει στον Ομπάμα

Έξαλλος ο Άδωνις με το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών

Επίθεση κατά μέτωπο εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Ο υπουργός Υγείας βλέποντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που τον θέλει... να βλάπτει σοβαρά την υγεία, επιβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση. Ζήτησε δε, από την εφημερίδα να γράφει το όνομα του με «ι» ως Άδωνις και όχι με «η».

Ο χρόνος σταμάτησε στη Χιροσίμα – 6 Αυγούστου 1945

Ώρα 8:15. Το πρωινό της 6ης Αυγούστου για την Ιαπωνική πόλη Χιροσίμα των 300.000 κατοίκων είναι πολύ διαφορετικό από τις υπόλοιπες 365 μέρες του χρόνου. Ένα εκτυφλωτικό φως και μια λάβα από καυτό σύννεφο καπνού που ταξίδευε με απίστευτα μεγάλες ταχύτητες συνέτριψε και απανθράκωσε σε κλάσματα δευτερολέπτου πάνω από 70.000 αθώες και ανυποψίαστες ψυχές προκαλώντας τον μεγαλύτερο όλεθρο στην ιστορία της ανθρωπότητας.

ΗΠΑ. Δραματική πτώση φορτηγού από γέφυρα. Σώθηκε ο οδηγός. Δείτε το βίντεο


1.618 στη λίστα της διαθεσιμότητας

Αλλαγή τοπίου στον χώρο της Υγείας αναμένεται να συντελεστεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Χθες ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε το σχέδιο για την κινητικότητα βάσει του οποίου 1.618 γιατροί, νοσηλευτές, μέλη διοικητικού προσωπικού και υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας.

Ψυχρός πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ για την πώληση του «902»

Νέο λάδι στη φωτιά, που  υπάρχει στις σχέσεις του ΚΚΕ  με τον ΣΥΡΙΖΑ έριξε η απόφαση  του Περισσού να πωλήσει τον ραδιοτηλεοπτικό  σταθμό «902». Η είδηση αιφνιδίασε την  Κουμουνδούρου και προκάλεσε τεράστιες απορίες, αν και το οικονομικό αδιέξοδο της επιχείρησης ήταν γνωστό εδώ και καιρό.

Έλληνας ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που πραγματοποίησε πτήση




  
Σε μία σημαντικότατη ανακάλυψη για την Ελληνική ιστορία οδήγησε πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Μπιλγκί στην Κωνσταντινούπολη: σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης ένας Έλληνας από την Κωνσταντινούπολη ήταν στην πραγματικότητα ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που πραγματοποίησε πτήση μεγάλης απόστασης κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα.