Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Έκοψαν τη λουτροθεραπεία οι ηλικιωμένοι

Είδος προς εξαφάνιση τείνουν να γίνουν οι ηλικιωμένοι από τις λουτροπόλεις της χώρας μετά την περικοπή του επιδόματος λουτροθεραπείας. Οι επισκέψεις ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν μειωθεί σημαντικά και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εκτιμάται πως για το 2013 θα υπάρξει μία πτώση της τάξης του 70% σε σύγκριση με πέρυσι.

Κέρι προς Σαμαρά: Σας θαυμάζω για τις προσπάθειες που κάνετε

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών. Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε στο State Department για την συνάντηση και το γεύμα εργασίας με τον Τζον Κέρι τα οποία και προηγούνται της συνάντησης με τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Σήμα κινδύνου για τη καραντίνα

Λύση -έστω και την ύστατη στιγμή- αναζητούν οι αρμόδιοι, προκειμένου να αρθεί η καραντίνα που έχει μπει σε αιμοδότες και φιάλες αίματος που προέρχονται από περιοχές όπου εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου.

 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Προσποιούνταν τους ασφαλιστές και έκλεβαν ηλικιωμένους

Στα «δίχτυα» της Αστυνομίας έπεσαν δύο επιτήδειοι που «ξάφριζαν» ηλικιωμένα άτομα στη Θεσσαλονίκη. Με το πρόσχημα ότι είναι ασφαλιστές ή εφοριακοί, προσέγγιζαν τα θύματά τους, από τα οποία αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά που προορίζονταν για τη δήθεν τακτοποίηση οφειλών συγγενικών τους προσώπων.

Θεσσαλονίκη: Η μοναδικότητα των υγροβιοτόπων της Κορώνειας και τη Βόλβης

Λύκοι, αγριόγατες, τσακάλια, ζαρκάδια, μπούφοι, κουκουβάγιες, πελέκανοι, φλαμίνγκος, πελαργοί και πολλά άλλα είδη πουλιών και θηλαστικών διαβιώνουν σε έναν υγρότοπο - θησαυρό για τη Βόρεια Ελλάδα, στις λίμνες Κορώνειας και Βόλβης και στα Μακεδονικά Τέμπη.
 Για τα θηλαστικά και τη σπάνια ορνιθοπανίδα της προστατευόμενης περιοχής, για τη σημασία των υγροτόπων μας, για τη σπουδαιότητα της προστασίας της φύσης και των ζώων και για το έργο του Φορέα Διαχείρισης που σχετίζεται με την περίθαλψη των άγριων ζώων, θα ενημερωθούν σήμερα τα παιδιά της περιοχής σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης.

Θεσσαλονίκη. Αναβαθμίζεται η Αγίου Δημητρίου

Στην αναβάθμιση του οδικού άξονα της Αγίου Δημητρίου προχωρά αυτήν την περίοδο ο δήμος Θεσσαλονίκης, προωθώντας από τη μία πλευρά τη διάνοιξη του δρόμου στο κομμάτι μετά την Κατσιμίδη προς την περιοχή της Τριανδρίας και από την άλλη την ανάπλαση του τμήματος από το ύψος του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης μέχρι και τα όρια με την οδό Λαγκαδά.

 Της Βαρβάρας Ζούκα

Έγκλημα στο Αγρίνιο : Οι χωριανοί στηρίζουν τον δολοφόνο

Στο πλευρό του 41χρονου συγχωριανού τους που σκότωσε εν ψυχρώ με δυο πυροβολισμούς τον 38χρονο αντίζηλό του, στέκονται οι κάτοικοι στο χωριό Παντάνασσα του Αγρίνιου οι οποίοι περιγράφουν τον δράστη ως έναν ήσυχο άντρα, ο οποίος δεν είχε προκαλέσει ποτέ πρόβληματα.

Το κακάο βοηθά τη μνήμη των ηλικιωμένων

Η κατανάλωση δύο φλιτζανιών ζεστής σοκολάτας (κακάο) κάθε ημέρα μπορεί να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να διατηρήσουν πιο υγιή τη μνήμη τους και γενικότερα τον εγκέφαλό τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ρόφημα του κακάο συσχετίζεται με την υγεία των αγγείων του αίματος.

Μια άλλη άποψη για τα γεγονότα του κονακίου της Ι.Μ. Εσφιγμένου.

Η παρακάτω επιστολή συντάχθηκε στο Άγιο Όρος στις 6 Αυγούστου 2013 από έναν μεγάλο αριθμό Αγιορειτών Πατέρων και μας εστάλει με email. Η επιστολή αναφέρεται στα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στο κονάκι της Ι. Μ. Εσφιγμένου. 


Ακούμε από πολλούς δυσμενή σχόλια για τους Εσφιγμενίτες που υπερασπίστηκαν το κονάκι τους με μολότοφ και απορούμε, γιατί εθελοτυφλούν και δεν βλέπουν ποιος δημιουργεί το πρόβλημα; Αυτός που πηγαίνει να σπάσει την πόρτα, την μια με βαριά, την άλλη με λοστό και τώρα με κλάρκ; Ή αυτός πού κάθεται στο κελλί  του ήσυχα και δεν ενοχλεί κανέναν;

Εξεταστική αλά… Σκόπια!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η κατάσταση που επικρατεί στη διακομματική επιτροπή η οποία συστήθηκε στα Σκόπια προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ξέσπασαν τα επεισόδια της 24ης Δεκεμβρίου 2012 στη Βουλή της ΠΓΔΜ, θα μπορούσε να καταδείξει είτε ότι υπάρχουν και χειρότερα, είτε ότι υπάρχουν και καλύτερα – όπως το δει κανείς. 

Σε σχέση με τις δικές μας εξεταστικές επιτροπές, εννοώ. 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και τα συμπεράσματα δικά σας. 

Επικίνδυνα εσπεριδοειδή από την Αφρική

Αφρικανικά εσπεριδοειδή προσβεβλημένα από μια επικίνδυνη ασθένεια έχουν κατακλύσει την ελληνική αγορά. Την παράνομη εισαγωγή εσπεριδοειδών από την Αφρική και τη διάθεσή τους στην Πελοπόννησο με προορισμό μεγάλες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Ευρώτα, Ηλίας Παναγιωτακάκος, επισημαίνοντας κινδύνους και για την εγχώρια παραγωγή, αφού όπως αναφέρει είναι προσβεβλημένα από τη λεγόμενη ασθένεια της Μαύρης Κηλίδας.

Κένυα: Η πυρκαγιά στο αεροδρόμιο δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας της Κένυας δήλωσε σήμερα ότι δεν πιστεύει πως η τεράστια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο κυριότερο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια.



14.000 ευρώ η λεία των ληστών του ΙΚΑ Νεάπολης Θεσσαλονίκης

Σε περίπου 14.000 ευρώ ανέρχεται η λεία των δύο ένοπλων που το πρωί λήστεψαν το υποκατάστημα του ΙΚΑ Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθη στους Ευζώνους διεθνώς καταζητούμενος για εμπορία ναρκωτικών

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε στους Ευζώνους Κιλκίς κατά τον διαβατηριακό έλεγχο ένας 34χρονος Σέρβος, δυνάμει Ερυθράς Αγγελίας της ΙΝTERPOL.