Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ανασφάλιστοι: Υψηλή ζήτηση για το «εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης»

«Θραύση» κάνει ο αριθμός των ανασφάλιστων που συμπληρώνουν αίτηση για να αποκτήσουν το περίφημο «εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης» (health voucher), που υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Δήμος Θεσσαλονίκης προς ταξί: Απελευθερώστε τις λεωφορειολωρίδες

Αυστηρή προθεσμία δύο μηνών θέτει ο δήμος Θεσσαλονίκης προς τους οδηγούς των ταξί να απελευθερώσουν τις λεωφορειολωρίδες του κέντρου, η κατάληψη των οποίων έχει δημιουργήσει συνθήκες κυκλοφοριακής ασφυξίας σε ολόκληρη την πόλη.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Τελευταίο μπάνιο για 37χρονη στα Χανιά

Προβληματισμό στην κοινωνία της Κρήτης αλλά και στους αρμόδιους έχουν προκαλέσει τα περιστατικά πνιγμών σε παραλίες της Κρήτης.

Σχεδόν σε καθημερινή βάση, περιστατικά πνιγμών σε παραλίες του νησιού, απασχολούν τις υπηρεσίες οι οποίες καλούνται να τα διαχειριστούν, την ώρα μάλιστα που η Κρήτη έχει μείνει χωρίς

Αλέξανδρος Ισιγόνης: Όλη η ιστορία του Έλληνα που δημιούργησε το θρυλικό Mini Cooper κι έγραψε ιστορία Δείτε εικόνες


Τον Έλληνα δημιουργό του πρώτου Mini cooper σκοπεύει να τιμήσει η BMW στην Οξφόρδη, παρουσιάζοντας το νέο της μοντέλο στις 18 Σεπτεμβρίου στη συμπλήρωση των 107 χρόνων από τη γέννηση του. Με τον τρόπο αυτό θέλει να αποκαταστήσει και την αδικία να θεωρείται πατέρας του Mini ο Cooper και όχι ο Αλέξανδρος Ισιγόνης από τη Σμύρνη.

Τα επίγεια φωτοβολταϊκά ξεπέρασαν τα 2 Γιγαβάτ στην Ελλάδα

Ξεπέρασε τα 2 Γιγαβάτ η ισχύς των εν λειτουργία φωτοβολταϊκών σταθμών στο διασυνδεδεμένο σύστημα τον Ιούλιο σύμφωνα με στοιχεία του ΛΑΓΗΕ.
Συγκεκριμένα, η ισχύς των φωτοβολταϊκών τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στα 2.017,06 MW έναντι 1999,51 MW τον Ιούνιο καταγράφοντας αύξηση 0,9%.

Να δοθεί στην τρόικα το δελτίο (τουρκικής) θυέλλης στο Αιγαίο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Έχει πια κανένα νόημα να αναρωτιόμαστε «πώς φτάσαμε ως εδώ;» ή να αναφωνούμε πως «δεν χρεοκοπήσαμε τυχαία»;
Όποια απάντηση κι’ αν δοθεί, το γεγονός είναι ένα:
Φτάσαμε στο σημείο να χρεοκοπήσουμε ενώ η χώρα μας διαθέτει άφθονο νικέλιο (που όμως διαχειρίζεται η ΛΑΡΚΟ).
Και φτάσαμε στο σημείο να απαξιώσουμε τόσο πολύ την αμυντική μας βιομηχανία (φορτώνοντάς τη με δάνεια που λαμβάνονταν με εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου, που εκπίπτουν η μία μετά την άλλη), ώστε οι δανειστές να απαιτούν το οριστικό κλείσιμό τους.
Φυσικά, επί του θέματος, η αντιπολίτευση έχει έτοιμη την απάντηση – εμείς δεν κυβερνήσαμε, φταίνε αυτοί που κυβέρνησαν.

Νεκρός 85χρονος από το σοκ της ληστείας

Τραγική εξέλιξη είχε ένοπλη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, τα ξημερώματα στην Αρτέμιδα Αττικής.

Ένας 85χρονος, άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα που δύο άγνωστοι κουκουλοφόροι κρατούσαν δεμένη και φιμωμένη την 74χρονη σύζυγό του για να τους κλέψουν λίγα χρήματα και κοσμήματα που είχαν στο σπίτι τους.

Αυτός είναι ο Έλληνας που... ντρόπιασε την Apple!

Το όνομά του είναι Γιάννης Παπανδριόπουλος και είναι ο Έλληνας από την Μελβούρνη που κατάφερε να βάλει τα γυαλιά στην APPLE  ανακαλύπτοντας τις "κρυμμένες" δυνατότητες του iphone!   Αυτή, είναι η ιστορία της ζωής του!

Ξεκινά ο χορός των κινητοποιήσεων ενόψει ΔΕΘ

«Θερμό» αναμένεται το κλίμα που επιφυλάσσουν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τα συνδικάτα, καθώς ενόψει των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ, αύριο στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζουν πλήθος συγκεντρώσεων.

Βίντεο με επίθεση ισλαμιστών σε πλοίο της Cosco στο Σουέζ

Ένα βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube χθες και έγινε ευρέως αντιληπτό σήμερα απεικονίζει δύο άνδρες να εκτοξεύουν αυτοπροωθούμενες οπλοβομβίδες (RPGs) εναντίον ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Διώρυγα του Σουέζ, ένα επεισόδιο που είχε σημειωθεί το Σάββατο.

ΗΠΑ: Νεκρός 19χρονος από τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο

Ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του όταν ένα παιχνίδι-ελικόπτερο το οποίο πετούσε με τηλεχειριστήριο τον χτύπησε στο κεφάλι, όπως ανακοίνωσαν οι  αρχές.

Η ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Ποια είναι η προέλευση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας; Ποιοι υποκίνησαν τα νήματα για την δημιουργία της; Το pentapostagma.gr σας παρουσιάζει μία σύντομη έρευνα που εντοπίζει τις ρίζες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην ίδια τη Μασονία:

Google: Leonidas da Silva - τιμή στο πρώτο γκολ με ανάποδο ψαλίδι

Google: Leonidas da Silva - τιμή στο πρώτο γκολ με ανάποδο ψαλίδι

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ
Εναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, τον Λεονίντας ντα Σίλβα τιμά στο σημερινό της doodle η Google με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πριν από τρία χρόνια και πριν από την έκρηξη του εισαγομένου από το εξωτερικό εμφυλίου στην Συρία, είχα συναντήσει μια ομάδα Σύριων ορθοδόξων προσκυνητών στο μοναστήρι της Σουρωτής. Μαζί τους βρίσκονταν και τρεις ψηλόκορμοι ρασοφόροι με μάτια αποφασιστικά που έδειχναν πως αυτό που έκαναν το πίστευαν ψυχή τε και σώματι.

Χρυσές βίλες στα δίχτυα του ΣΔΟΕ

ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΜΕ «ΜΑΥΡΑ» ΕΝΟΙΚΙΑ
Ιλιγγιώδη ποσά κρύβουν από την Εφορία ιδιοκτήτες πολυτελών ακινήτων σε κοσμοπολίτικα νησιά. Το ΣΔΟΕ εντόπισε τουλάχιστον 500 περιπτώσεις επαύλεων με συμφωνημένο ενοίκιο μέχρι και 10.000 ευρώ την ημέρα που έχει παραλειφθεί από τις φετινές δηλώσεις εισοδήματος.