Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Μπάσκετ. Ελλάδα –Ισπανία 79 - 75

Με την υπογραφή του Βασίλη Σπανούλη σε δημιουργία και εκτέλεση και τον Μάικλ Μπράμος να πετυχαίνει καθοριστικό τρίποντο 1,5 λεπτό πριν τη λήξη, η εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών «έσπασε» την εξαιρετικά δυσμενή παράδοση απέναντι στην Ισπανία, μπήκε «με το δεξί» στη Β΄ φάση του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στα προημιτελικά.

ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ Καταδίκη για 46 πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή 46 εκ των 53 κατηγορουμένων για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξαρθρώθηκε τον περσινό Μάρτιο στη Χαλκιδική με την κατάσχεση 9.200 νομισμάτων και επιπλέον 300 αντικειμένων ζήτησε χθες ο εισαγγελέας της έδρας του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, αντεισαγγελέας εφετών Νίκος Καλλίδης.


Του Κώστα Καντούρη

Συρία και χημικά: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Παρά το γεγονός ότι η αποδοχή της ρωσικής πρότασης να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο και να καταστραφεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας αποτελεί μια συμβιβαστική λύση που αποτρέπει, προς το παρόν, μια ακόμη πολεμική εκστρατεία με αμφίβολα αποτελέσματα, είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της διαδικασίας πολιτικής επίλυσης του συριακού προβλήματος.

Εισαγγελέας για Άκη: Πήρε τόσες μίζες που έχασε το λογαριασμό!

«Πήρε τόσες πολλές μίζες που έχασε το λογαριασμό», είπε η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη για τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο!

Γερμανία: Χάκερ έκλεψε δεδομένα 2 εκατ. πελατών της Vodafone

Γερμανία: Χάκερ έκλεψε δεδομένα 2 εκατ. πελατών της Vodafone

«ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ»
Πρόσβαση σε έναν από τους σέρβερ της Vodafone Γερμανίας απέκτησε ένας χάκερ και έκλεψε τα προσωπικά δεδομένα περίπου 2 εκατομμυρίων πελατών, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις σε δήμους, ξεκινούν οι αιτήσεις

Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις ανέργων σε δήμους το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι οι προσλήψεις θα αρχίσουν από τις 22 Οκτωβρίου.

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ…

Η μόνη δύναμη που πραγματικά βρίσκεται απέναντι σ’ ένα ιδιοτελές και αυτοκαταστροφικό πλέον πολιτικό σύστημα είναι αυτή της αντιπροσωπείας των δανειστών
του Ερμίππου του Καλλιμάχειου *

Ηράκλειο: Συνελήφθη ο δράστης του μακελειού στη Γέργερη

Συνελήφθη ο 51χρονος που φέρεται να πυροβόλησε χθες το βράδυ στη Γέργερη έναν 43χρονο συγγενή του για κτηματικές διαφορές.

Αστυνομικός της ΔΙΑΣ παρασύρθηκε από φορτηγό

ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ
Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που παρασύρθηκε στις 10 χθες το βράδυ από Ι.Χ. φορτηγό.

Ξέμεινε από τζάκετ και πουλόβερ ο Ελληνικός Στρατός

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό στρατό τον οποίο όπως φαίνεται μαστίζει η οικονομική κρίση. Αυτοί βέβαια που πληρώνουν τη... νύφη είναι οι νεοσύλλεκτοι, οι οποίοι εκτός από το σοκ της κατάταξης έχουν να αντιμετωπίσουν και τις ελλείψεις σε βασικά είδη σίτισης και ένδυσης.

«Καίει» ο κατάλογος όσων ζητούν οι δανειστές

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΛΩΣΣΑ 
Το σχέδιο διαφυγής από τη σκληρή πραγματικότητα που προμηνύει η επιβολή νέων μέτρων, τουλάχιστον 4,5 δισ. ευρώ, αναζητεί η κυβέρνηση.

OHE: Δραματική αύξηση του αριθμού των μεταναστών το 2013

232 ΕΚΑΤ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ
Δραματικά έχει αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών το 2013, αναφέρεται σε σχετική έκθεση που δημοσίευσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, με τουλάχιστον 232 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν εγκαταλείψει τις πατρίδες τους για τις χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.