Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Κυβέρνηση: Λίστα 12.500 διαθεσιμοτήτων, με ή χωρίς τους πρυτάνεις

Όλα τα εναλλακτικά σχέδια για τη συμπλήρωση της λίστας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα εξέτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη ότι θα είναι έτοιμη στην ώρα της, είτε στείλουν την λίστα των 1.765 διοικητικών υπαλλήλων οι πρυτάνεις, είτε όχι.

Σημάδια ότι ο θυρεοειδής σας δεν λειτουργεί σωστά

Ο θυρεοειδής αδένας μπορεί να επηρεάσει δραματικά πολλές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού και ειδικά αν είστε γυναίκα άνω των 35, οι πιθανότητες να εμφανίσετε μια διαταραχή στον θυρεοειδή είναι πολλές. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις αυτές ξεπερνούν το 30%.

Χρυσή Αυγη: Αρχιτραμπούκος του ΚΚΕ το δήθεν... “θύμα της Χρυσής Αυγής”

Δελτίο τύπου
Ποιος είναι στ' αλήθεια ο Σ. Πουλικόγιαννης, που όλα τα κανάλια παρουσιάζουν σήμερα ως... "θύμα της Χρυσής Αυγής και ως φτωχό πλην τίμιο αγωνιστή για τα δίκαια του λαού"; Είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, παιδί του κομματικού σωλήνα και αρχιτραμπούκος με συμμετοχή σε επεισόδια και ξυλοδαρμούς, όπου κατευθύνει ομάδες κρανοφόρων και ροπαλοφόρων. Είχε πρωτοστατήσει μάλιστα και στην περιφρούρηση της βουλής από τα ΚΝΑΤ, όταν χιλιάδες αγανακτισμένοι Έλληνες που αντιστέκονταν στο μνημόνιο αντιμετώπισαν τις ένοπλες ορδές του ΚΚΕ.

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ι.Τ. για σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε. της Γ.Σ.Ε.Ε

Στην σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε. της Γ.Σ.Ε.Ε η παράταξή μας προσπαθώντας να διατηρήσει ψηλά το αγωνιστικό φρόνημα των συνδικάτων προσπάθησε να συνθέσει τις διαφορετικές απόψεις, λόγω του ότι υπήρξαν 4 ( τέσσερις) προτάσεις, προτείνοντας 4ώρη στάση στις 18 Σεπτέμβρη ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών, και 24ώρη Γενική απεργία στις 25 Σεπτέμβρη, με συνολικό αγωνιστικό πλαίσιο κινητοποιήσεων τα κάτωθι :

Μάστιγα οι κλοπές καλωδίων για τον πολύτιμο χαλκό

Δεν έχουν τέλος οι ζημιές που προκαλούνται τον τελευταίο χρόνο από τις δολιοφθορές και τις κλοπές καλωδίων και άλλων υλικών από τις εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 Της Φανής Σοβιτσλή

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Άναψε φωτιές το θέμα των αδειών λαϊκών αγορών

Σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης μετατράπηκε η χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Γ. Τσαμασλή για τους ελέγχους των αδειών του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης.

 Της Φανής Σοβιτσλή

Παρατείνεται η ηλεκτρονική υποβολή του Ε9

Σε παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Ενέργεια πυρηνικής σύντηξης: οι τελευταίες εξελίξεις

Ως μεγάλη ελπίδα για την παραγωγή άφθονης ενέργειας, δίχως εκπομπές ρύπων και ελάχιστα έως μηδενικά απόβλητα προβάλλει η ενέργεια πυρηνικής σύντηξης

Στους 37 οι νεκροί από τη φωτιά σε ψυχιατρείο της Ρωσίας

Απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στο ψυχιατρείο της πόλης Λούκα, στο Νοβγκορόντ της Ρωσίας. Ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το κτήριο, ανέρχεται πλέον σε 37, σύμφωνα με αξιωματούχους, όπως μεταδίδει το BBC, ενώ δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται.

Ακης: Να λέτε στον υπουργό, όταν αναφέρεστε σε μένα

Μετά τις αγορεύσεις - καταπέλτη των δυο εισαγγελέων της έδρας, της κυρίας Γεωργίας Αδειλίνη και του κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου (αναπληρωτής εισαγγελέας), οι οποίοι πρότειναν την ενοχή των 17 από τους 19 συνολικά κατηγορουμένους για το σκάνδαλο των "χρυσών μιζών", το λόγο έλαβαν σήμερα στο δικαστήριο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, δηλαδή του ελληνικού δημοσίου.

Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει και καταγγέλλίες του ΚΚΕ

 Δελτίο τύπου
Οι μπολσεβίκοι της συμφοράς, οι νεκροθάφτες της ζώνης του Περάματος, να μην τολμήσουν να ξαναπιάσουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή. Οι κοινοί τραμπούκοι και τα κομματόσκυλα, που τόσα χρόνια στέρησαν το μεροκάματο από χιλιάδες Έλληνες, τώρα κλαίγονται, διαμαρτύρονται και συκοφαντούν το Εθνικιστικό Κίνημα.

Πιερία: Έκλεψε πέντε μαγαζιά μέσα σε δέκα ημέρες!

Δεν είχε μείνει μαγαζί στην παραλία της Λεπτοκαρυάς Πιερίας που να μην το… ξαφρίσει μια επιτήδεια 60χρονη από τη Σερβία! Τις τελευταίες δέκα ημέρες και ως τη στιγμή που έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, είχε κλέψει εμπορεύματα διαφόρων ειδών από πέντε καταστήματα!

Ο δάσκαλος είναι φωτεινός φάρος ελπίδας και όχι μαυρίλας και μιζέριας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι επιστολές που κάθισαν και έγραψαν οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ προς τους μαθητές και τους γονείς είναι κατά τη γνώμη μου τα πιο απαισιόδοξα κείμενα που γράφτηκαν ποτέ από εκπαιδευτικούς.
Και είμαι βέβαιη πως τέτοια κείμενα μαυρίλας δεν εκπροσωπούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, που αποστολή τους δεν είναι μόνο να μεταδίδουν γνώσεις, αλλά και να διαπλάθουν ολοκληρωμένους χαρακτήρες και αισιόδοξους ανθρώπους.

Σεισμολόγοι θα τρυπήσουν το φλοιό της γης

Μια ομάδα σεισμολόγων άρχισε σήμερα μια νέα αποστολή τεσσάρων μηνών για να τρυπήσει τον γήινο φλοιό στα ανοικτά της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να προσδιορίσουν την προέλευση των σεισμών.

Έρευνα για περιβαλλοντικό ατύχημα στη Ρεντίνα

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Βόλβης συνέταξαν έκθεση για το περιστατικό πτώσης ποσότητας συμπυκνώματος μετάλλων από φορτηγό της «Ελληνικός Χρυσός»
Έπειτα από εντολή του δημάρχου Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη, κλιμάκιο με μέλη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου μετέβη χθες Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου σε περιοχή της Ρεντίνας, στο σημείο όπου από φορτηγό της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», έπεσε στο έδαφος ποσότητα από συμπύκνωμα μετάλλων που μετέφερε. Το κλιμάκιο συνέταξε έκθεση για το συμβάν και έλαβε δείγμα του υλικού.

Ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου για την νήσο Στρογγύλη

Στην Ερώτηση του ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει:
«Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης η Στρογγύλη, ένα μικρό νησί δίπλα στο Καστελλόριζο κηρύχτηκε από τη κυβέρνηση αρχαιολογικός χώρος.
Αυτό σημαίνει ότι η νήσος Στρογγύλη με απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης έπαυσε να έχει οικονομική ζωή και να θεωρείται κατοικήσιμη.

Ταλαιπωρία φορολογουμένων

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των φορολογουμένων που έχουν κληθεί από την Εφορία για τον έλεγχο των δικαιολογητικών των φορολογικών τους δηλώσεων.

Διευθυντές με νέα κριτήρια στο Δημόσιο

Το σύστημα επιλογής των διευθυντών στο Δημόσιο αλλάζει! Ήδη δόθηκε το πράσινο φως από την πολιτική ηγεσία προκειμένου να ξεκινήσει πιλοτικά η ανάδειξη νέων προϊσταμένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Μητσοτάκης βάζει τέλος στην άδεια για χρήση υπολογιστή στο δημόσιο

Την κατάργηση της άδειας για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο, η οποία ανέρχεται σε έξι ημέρες ανά έτος, προανήγγειλε μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.