Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Χρυσοχοΐδης προς ΟΑΣΘ: Κόψτε μισθούς και μερίσματα

«Περικόψτε μισθούς, μερίσματα και λοιπές λειτουργικές δαπάνες, αντί να ζητάτε αύξηση της κρατικής επιδότησης ή αύξηση του εισιτηρίου». Την αυστηρή αυτή προειδοποίηση απηύθυνε χθες προς τους διοικούντες τον ΟΑΣΘ ο υπουργός Υποδομών.

Του Νίκου Ηλιάδη

Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Η απληστία και η αναζήτηση της ικανοποίησης του προσωπικού συμφέροντος δεν είναι τα μοναδικά κίνητρα της διαφθοράς –και ίσως δεν είναι και τα χειρότερα

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Με αφορμή την δίκη και την σχετική απολογία του πάλαι ποτε ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ και του ελληνικού σοσιαλισμού κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, απεφάσισε στην διάρκεια της θερινής ανάπαυλας να ασχοληθώ με έναν άγνωστο στην Ελλάδα Βρεταννό γιατρό και φιλόσοφο, τον Μπερνάρ Μαντεβίλ.

Εικόνες του Κόσμου

Στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε όλον τον πλανήτη σε ένα μικρό πακέτο.

Αυτό είναι το μήνυμα που περνάει η ευφάνταστη καμπάνια που ξεκίνησε ο φωτογράφος Άρης Καλογερόπουλος, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες πολλών φωτογράφων από όλον τον κόσμο.

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Στις ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου θα κριθεί η περαιτέρω πορεία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η συμμετοχή της στην διαμόρφωση μιας νέας Ευρώπης



της Μαριέττας Γιαννάκου * 

Το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι βρίσκεται σε μία κρίσιμη φάση της μεταπολεμικής ιστορικής του πορείας. Ίσως δε και την κρισιμότερη, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τις νέες γεωπολιτικές και γεωοικονομικές συνθήκες που ιχνογραφούν και ένα διαφορετικό περιβάλλον.

Κολοράντο: Τουλάχιστον 8 νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες την πολιτεία Κολοράντο των ΗΠΑ έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 8 ανθρώπους, ενώ περίπου 650 άνθρωποι εξακολουθούσαν να αγνοούνται την Δευτέρα το βράδυ και 11.700 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Χορευτικά Παγκαλαβρυτινού Πάτρας ... ελάτε να χορέψουμε

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας και την ερχόμενη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων, της χορευτικής περιόδου 2013-2014.
Θα λειτουργήσουν 14 Τμήματα για κάθε ηλικία (Προσχολική, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, Φοιτητών, Γονέων, Ενηλίκων).

ΔΑΚΕ Ι.Τ: "ΟΧΙ στην αποβιομηχάνιση και αποεπένδυση της Ελληνικής Οικονομίας"

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ έρχεται να προστεθεί στο “μακρύ κατάλογο” των μεγάλων επιχειρήσεων που είτε “μεταναστεύουν” την έδρα τους στο εξωτερικό (π.χ. Coca-Cola, ΦΑΓΕ), είτε μεταφέρουν το σύνολο της παραγωγικής τους δραστηριότητας σε γειτονικές χώρες βυθίζοντας ακόμη περισσότερο την ελληνική οικονομία στην αποεπένδυση-αποβιομηχάνιση και την κοινωνία στην ανεργία.

Καταργήθηκαν επιπλέον 1929 θέσεις, σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι

Υπογράφηκαν σήμερα το πρωί οι νέες κοινές υπουργικές αποφάσεις μεταξύ έντεκα υπουργών και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες αφορούν «την κατάργηση 1.929 πλεοναζουσών οργανικών και προσωποπαγών θέσεων, μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού».

Τραγικό: Σκοτώθηκαν σε δυστύχημα μετά τα βαφτίσια του εγγονού τους


Το αυτοκίνητο ενός ηλικιωμένου ζευγαριού από το Ματσούκι Ιωαννίνων, εντοπίστηκε λίγο πριν τις 12.00 σε απόκρυμνη χαράδρα κοντά στον Μπάρο!

Τσαπανίδου-Καμμένος: Άγρια κόντρα και απίστευτοι χαρακτηρισμοί on air: «Είσαι τρελή, είσαι ψεύτρα» - «Έπρεπε να σε πετάξω έξω»

Την απάντηση στο "Να λιντσάρετε τον Πάχτα" έδωσε ο Πάνος Καμμένος και έκανε λόγο για "πολιτικό" λιντσάρισμα στον δήμαρχο Αριστοτελείου. Ο Πάνος Καμμένος αρνιόταν να απαντήσει στη δημοσιογράφο αν το είπε και της τόνισε πως καταλαβαίνει ότι της λένε από το κοντρολ να κάνει αυτή την ερώτηση.

Χαμός. Η Τσαπανίδου πέταξε έξω από το στούντιο τον Πάνο Καμμένο

Η ερώτηση για το λιντσάρισμα του Πάχτα ήταν η  αφορμή να ανάψουν τα αίματα και να δημιουργηθεί σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της κ. Τσαπανίδου και του κ. Καμμένου, όταν ο κ. Καμμένος αποκάλεσε ψεύτρα και ενεργούμενη την κ. Τσαπανίδου.

Ήταν χούντα η… χούντα του Πινοσέτ;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η απίστευτη ευκολία με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας αναιρεί τις ίδιες τις δηλώσεις του, αποτελεί άλλη μια απόδειξη πως είχε καλούς δασκάλους από το πρόσφατο «σοσιαλιστικό» παρελθόν της Ελλάδας.
Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου του TRT Θεσσαλίας Α. Γιουρμετάκη (ο οποίος εύστοχα έθεσε το ζήτημα της συστηματικής σύνδεσης της οικονομικής κρίσης με μια επίθεση στο κοινοβουλευτικό σύστημα, περιγράφοντας και τις συνέπειες), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε περιπαθώς ότι ο ίδιος έχει πράξει κάτι τέτοιο.

Σταματήστε το δούλεμα με τις συντάξεις

Του Άγη Βερούτη 

Η κοινωνία καταρρέει από υπερφορολόγηση, επιχειρήσεις κλείνουν ή φεύγουν, άνεργοι και ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς αντικείμενο εργασίας αθροίζουν άνω των 2 εκατομμυρίων ανθρώπων, περί τα 4 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, ενώ ισάριθμοι δεν έχουν δικαίωμα στην δημόσια υγεία, που πληρώνεται κυρίως με τους φόρους της κοινωνίας, και είναι ανασφάλιστοι, αλλά το κράτος συνταξιοδοτεί μεταξύ άλλων, την παρθενία ή έστω την αγαμία...

Θεσσαλονίκη: Για δέκα χρόνια ο νεκρός πατέρας της...ζούσε

Ποινή κάθειρξης πέντε ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε 50χρονη που κατηγορείται ότι επί μία δεκαετία εισέπραττε από το ΙΚΑ τη σύνταξη του πεθαμένου πατέρα της.

Θεσσαλονίκη: Σήμερα το βράδυ η συναυλία των Ακριτών του Πόντου

Σήμερα, στις 20.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η συναυλία των Ακριτών του Πόντου Σταυρούπολης, που γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με καταξιωμένους Πόντιους καλλιτέχνες. Η συναυλία που ήταν προγραμματισμένη για χτες βράδυ Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών και πραγματοποιείται, σήμερα στις 20.30 στο στρατόπεδο Παύλου Μελά (έναντι του δημαρχείου). 

Ένα οδοντιατρείο με δωρεάν πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη

Κοινωνική προσφορά σε άνεργους και ανασφάλιστους

Ένα οδοντιατρείο διαφορετικό από τα άλλα λειτουργεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά οδοντιάτρων της πόλης, οι οποίοι έχουν βρεθεί ήδη δίπλα σε 160 πολίτες που υπέφεραν αλλά αδυνατούσαν να διαθέσουν έστω και λίγα ευρώ για την υγεία των δοντιών τους.

Μην υποβάλλετε δηλώσεις Ε9 για αγροτεμάχια μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου

Μην υποβάλλετε δηλώσεις Ε9 για αγροτεμάχια μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου

ΕΚΚΛΗΣΗ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΕΣΩ TWITTER
Να μην υποβάλουν οι φορολογούμενοι δηλώσεις Ε-9 για αγροτεμάχια μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου ζητεί με μήνυμά του στο twitter ο γεν. γραμ. Εσόδων, Χ. θεοχάρης, προκειμένου να υποβάλλονται έως τότε μόνον οι δηλώσεις Ε-9 για ακίνητα με κτίσματα, καθώς υπάρχουν προβλήματα υπερφόρτωσης του ηλεκτρονικού συστήματος Taxis net.

Έκανε το γύρο του κόσμου με τα... πόδια σε 622 ημέρες

Επιτυχής η ανόρθωση του Costa Concordia

Επιτυχής η ανόρθωση του Costa Concordia

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανόρθωσης του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, 20 μήνες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο σε αβαθή στο νησί Τζίλιο της Τοσκάνης.

Τα 10 πιο ακριβά φαγητά στον κόσμο

Πόσα χρήματα θα ήσασταν διατεθειμένοι να πληρώσετε για μια ξεχωριστή γαστριμαργική εμπειρία; Πιθανότατα λίγοι είναι αυτοί που θα δεχόντουσαν ή θα μπορούσαν να καταβάλουν 4.200 δολάρια για μια πίτσα ή 15.000 δολάρια για ένα και μόνο πεπόνι!