Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιοι γλιτώνουν τις περικοπές στο εφάπαξ

Τυχεροί μπορεί να σταθούν περίπου 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι
που συνταξιοδοτήθηκαν μέσα στο 2012 και εντός του 2013, και να λάβουν το εφάπαξ χωρίς περικοπές ή τουλάχιστον με πολύ μικρές μειώσεις.

Βρούτσης: Ανάλογα με τις εισφορές επικουρικές - εφάπαξ

Βρούτσης: Ανάλογα με τις εισφορές επικουρικές - εφάπαξ

«ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»
Σε αντιστοιχία με τις εισφορές, που έχουν καταβληθεί κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου θα είναι η επικουρική σύνταξη και το εφάπαξ, που θα πάρει κάθε ασφαλισμένος, από την 1/1/2015 που θα ισχύσει ο νέος μαθηματικός τύπος, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Οι πέντε πρακτικές του Ελληνα οδηγού στους δρόμους [λίστα]


Μπορεί ο κάθε οδηγός να έχει το δικό του στυλ οδήγησης -ήρεμο, νευρικό, αργό, γρήγορο- ωστόσο οι περισσότεροι Ελληνες οδηγοί έχουν τουλάχιστον ένα κοινό χαρακτηριστικό...

Λάρισα: Χτύπησαν και λήστεψαν 35χρονο για 20 ευρώ

Μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν οι αστυνομικοί να εντοπίσουν τους δράστες της άγριας ληστείας σε βάρος ενός 35χρονου, που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στη μέση ενός δρόμου στη Λάρισα και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του θύματος σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Πίνεις αναψυκτικά; Δες τι παθαίνεις από τα πολλά αναψυκτικά!

Η κατανάλωση ενός ή περισσότερων αναψυκτικών με ζάχαρη κάθε μέρα αυξάνει τον κίνδυνο για... 
εμφάνιση διαβήτη στο μέλλον, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα. Κάθε αναψυκτικό παραπάνω που πίνει κάποιος μέσα στην ημέρα, αυξάνει ανάλογα ο σχετικός κίνδυνος.

Απολύει 4.500 εργαζόμενους η Blackberry

Η κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων, Blackberry, ανακοίνωσε χθες την απόλυση 4.500 εργαζομένων, ήτοι του 40% του εργατικού της δυναμικού παγκοσμίως, μετά το απογοητευτικό ντεμπούτο του νέου της smartphone, Z10.

Άγαλμα αφιερωμένο στον Τέσλα θα τοποθετηθεί στο Long Island


Ένα άγαλμα αφιερωμένο στον Σέρβο επιστήμονα Νίκολα Τέσλα, θα τοποθετηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, στο Long Island, της Νέας Υόρκης, δίπλα στο εργαστήριο στο οποίο δούλευε ο Τέσλα, με την ευκαιρία της επισήμανσης των 70 χρόνων θανάτου του επιστήμονα.

Οι θησαυροί του κόσμου σε γλυπτά άμμου. Δείτε το βίντεο

Όλο το καλοκαίρι, οι Μοσχοβίτες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν την ετήσια έκθεση γλυπτών άμμου.
​Το φετινό θέμα ήταν «Μυστικά από όλο τον κόσμο». Πρόκειται για 14 γιγαντιαία γλυπτά που δημιούργησαν καλλιτέχνες από διάφορες χώρες, και τα οποία εκπροσωπούν μικρά αντίγραφα διάσημων κτιρίων και μνημείων.

Στα Ιμαλάια το αεροδρόμιο με το μεγαλύτερο υψόμετρο στον κόσμο

Στα Ιμαλάια το αεροδρόμιο με το μεγαλύτερο υψόμετρο στον κόσμο

Εγκαινιάστηκε στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας στα 4.411 μέτρα
Οι επιβάτες του πρώτου αεροπλάνου που έφτασε στο νέο αεροδρόμιο βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες στα 4.411 μέτρα. Απώτερος στόχος του Πεκίνου είναι η κινεζοποίηση του γειτονικού Θιβέτ.

Κατασχέθηκαν αρχαία και ναρκωτικά στην Έδεσσα

Αρχαία νομίσματα και ναρκωτικά κατέσχεσαν έπειτα από έρευνες οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Έδεσσας συλλαμβάνοντας δύο άτομα ηλικίας 55 και 40 ετών. Η έρευνα έγινε στο Κλεισοχώρι Πέλλας στο σπίτι του 55χρονου όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 80 έως 150 εκατοστών τα οποία ο δράστης καλλιεργούσε σε γλάστρες.

Oι 13 υπερτροφές, δώρα του φθινοπώρου, που θωρακίζουν τον οργανισμό

Το φθινόπωρο δεν φέρνει μόνο βροχές και καταιγίδες αλλά και... δώρα. Ως τέτοια πρέπει να εκληφθούν τα φρούτα και τα λαχανικά της εποχής τα οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, πολλά από τα οποία θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού απέναντι στα «κρυώματα» αλλά και άλλες ασθένειες.

Στο έλεος του τυφώνα Φιλιππίνες-Ταϊβάν

Στο έλεος του τυφώνα Φιλιππίνες-Ταϊβάν
Ο τυφώνας Ουσάγκι, η ισχυρότερη τροπική καταιγίδα της φετινής χρονιάς, πλήττει τις Φιλιππίνες και την Ταϊβάν με καταρρακτώδεις βροχές και σφοδρούς ανέμους, ξεριζώνοντας δέντρα και προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές, ενώ ταυτόχρονα απειλεί και το Χονγκ Κονγκ.

Βρετανία: Συνελήφθησαν 2 άνδρες επειδή έθεσαν σε κίνδυνο αεροσκάφος

Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές συνέλαβαν το απόγευμα της Παρασκευής δύο άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια ενός αεροσκάφους της εταιρείας Sri Lanka Airlines, με αποτέλεσμα να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ αντί του Χίθροου.

Απεργούν Δευτέρα και Τρίτη οι καθηγητές

Σταματούν τις πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
 Οι καθηγητές θα απέχουν από τα καθήκοντά τους τη Δευτέρα και Τρίτη 23 και 24 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, αφού, μετά από τη συνέλευση των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ, δεν ψηφίστηκε η πρόταση για συνέχιση των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών.