Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 1-10-2013

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα Δυτική Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013. Τα φαινόμενα στο Αιγαίο ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως το πρωί. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Νέα αυτοκτονία συγκλονίζει την Κρήτη

Μία νέα αυτοκτονία έρχεται να προστεθεί στη «μαύρη» λίστα των ανθρώπων που βάζουν τέλος στη ζωή τους. Ένας 43χρονος άνδρας εντοπίστηκε απαγχονισμένος, λίγο πριν από τις 17:00 το απόγευμα, μέσα στο σπίτι του, στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, στην περιοχή του Ατσαλένιου στο Ηράκλειο.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός της ομάδας «Ζ» για διακίνηση εξαρτημάτων όπλων

Για παράνομη διακίνηση εξαρτημάτων όπλων μέσω διαδικτύου συνελήφθη αστυνομικός της ομάδας «Ζ» στη Θεσσαλονίκη έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σπίτι του αστυνομικού βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό που φτάνει τις 100.000 ευρώ ενώ για την ίδια υπόθεση οι "αδιάφθοροι" της ΕΛ.ΑΣ.

Υπό πειθαρχικό έλεγχο 2.113 δημόσιοι υπάλληλοι

Την ολοκλήρωση της καταγραφής των εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η καταγραφή έγινε μετά από εντολή του υπουργού κ. Κυριάκου Μητσατάκη και έδειξε ότι 2.113 υπάλληλοι τελούν υπό πειθαρχικό έλεγχο και οι 960 από αυτούς έχουν ήδη απομακρυνθεί.

Προχωράμε προς έναν «άστατο» Οκτώβριο;


Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Καθώς εξελίσσονται τα γεγονότα στα Δικαστήρια (και τη ΓΑΔΑ) της Αθήνας με συλλήψεις, προσαγωγές και απαγγελίες κατηγορητηρίων σε Βουλευτές και στελέχη της ΧΑ, η Ρώμη ‘αναστατώνει’ την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Διεθνείς αγορές με την ‘πτώση’ της Κυβέρνησης του κ Letta από την παραίτηση 5 Υπουργών του κ Berlusconi.

Επιπλοκές που προκαλεί ο σακχαρώδης διαβήτης.

Ο συχνός ιατρικός έλεγχος των ματιών για τους διαβητικούς είναι ο μόνος τρόπος προφύλαξής τους από τις σοβαρές επιπλοκές και την τύφλωση που προκαλεί ο σακχαρώδης διαβήτης.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν διάσημοι οφθαλμίατροι που συμμετείχαν στο 13Ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αμφιβληστροειδούς, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας 26 με 29 Σεπτεμβρίου.

ΒΟΜΒΑ: Έρχεται νέο ψαλίδι σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Η τρόικα βλέπει χρηματοδοτικό κενό στα ταμεία και επιβάλει νέα μέτρα. Οι τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία που έχει εντοπίσει η τρόικα απειλούν κύριες και επικουρικές συντάξεις. Τα μεγάλα κενά στη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων φαίνεται πως αποτελούν ένα από τα μεγάλα αγκάθια της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας, καθώς οι ρυθμίσεις οφειλών που αποφασίστηκαν το προηγούμενο διάστημα δεν αποδίδουν.

Αν δεν είχαν συλληφθεί, θα αναγορεύονταν σε ήρωες του αντιμνημονίου!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι συλλήψεις του αρχηγού και των άλλων νταήδων της Χρυσής Αυγής (που είτε είχαν παραπλανήσει τμήμα του εκλογικού σώματος, είτε είχαν απευθυνθεί στα χαμηλότερα ένστικτα ενός άλλου τμήματος του εκλογικού σώματος) μετά από σύνδεσή τους με το οργανωμένο έγκλημα, ακύρωσαν όλες τις συζητήσεις, τις αιτιάσεις και τους προβληματισμούς των τελευταίων ημερών.

Οι 10 μεγαλύτερες εφευρέσεις!

Του Δημήτρη Σκιάννη
Μέσα στο ρού της ιστορίας, υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι, κάποιες στιγμές, κάποιες σκέψεις και πράξεις που άλλαξαν για πάντα τον τρόπο που σκεφτόμαστε και ενεργούμε. Τα εμπνευσμένα μυαλά που είτε με τη βοήθεια της τύχης, είτε χάρη σε πολυετείς προσπάθειες και δοκιμές κατάφεραν να εφεύρουν αντικείμενα και τεχνολογίες που έφεραν επανάσταση σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης ζωής.

Αύριο η πληρωμή των συντάξεων του ΟΓΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 29/10 ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ

Αύριο Τρίτη θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Οκτωβρίου σε 738.574 συνταξιούχους του ΟΓΑ με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει.

Το διαδικτυακό μήνυμα του Κασιδιάρη μέσα από τα κρατητήρια

Αν και ο Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκεται κρατούμενος στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ένα μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε την εμφάνισή του χθες το μεσημέρι.

ΣΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ. Χτύπησαν ζευγάρι για να το ληστέψουν

Τον τρόμο έζησε ένα ζευγάρι την Κυριακή το απόγευμα στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι τους για τους ληστέψουν.

Ινδονησία: Ναυάγιο με 36 νεκρούς λαθρομετανάστες

Ινδονησία: Ναυάγιο με 36 νεκρούς λαθρομετανάστες
ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕΤΕΦΕΡΕ 80 ΜΕ 120 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Τριανταέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν σκάφος που μετέφερε λαθρομετανάστες από τη Μέση Ανατολή βυθίστηκε στα ανοιχτά της Ινδονησίας ενώ κατευθυνόταν στην Αυστραλία, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τι γίνεται όταν παλεύει ένας καρχαρίας με έναν κροκόδειλο;


Αν ένας κροκόδειλος και ένας καρχαρίας πάλευαν μεταξύ τους, ποιος θα κέρδιζε; Μια οικογένεια Άγγλων τουριστών, σε μια από τις εξορμήσεις του στο Εθνικό Πάρκο Kakadu της Κένυας, βρέθηκε ξαφνικά μπροστά σε αυτή ακριβώς τη μάχη-και το ίδιο φυσικά ερώτημα. Τα δύο πολύ μεγάλου μεγέθους ζώα, είχαν ήδη "καταλήξει" σε νικητή και ηττημένο όταν το γκρουπ των τουριστών έτυχε να περνά.