Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια περιμένουμε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013.

Πεδίο μάχης το κέντρο της Ρώμης - Εκτεταμένα επεισόδια στην πορεία κατά της λιτότητας

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι έξω από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών , αλλά και τη γερμανική πρεσβεία στη Ρώμη, όταν διαδηλωτές που συμμετείχαν σε μεγάλη διαδήλωση κατά της λιτότητας, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Θεσσαλονίκη: 67 κτίρια «αφηγούνται» την ιστορία της αρχιτεκτονικής της πόλης

Σε τουρίστες και ταυτόχρονα «μαθητές» στην πόλη τους μετατρέπονται σήμερα και αύριο χιλιάδες Θεσσαλονικείς, αλλά και ξένοι επισκέπτες, που θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα ενδότερα 67 χαρακτηριστικών κτιρίων και να μάθουν τα «μυστικά» τους.

Παγκόσμια συγκίνηση για την μικρή Μαρία

Η ιστορία της μικρής Μαρίας που εντοπίστηκε στον καταυλισμό των τσιγγάνων στα Φάρσαλα, έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον, απασχολώντας πολλά ΜΜΕ του εξωτερικού και κυρίως τα βρετανικά μέσα που την συγκρίνουν με την Μαντλίν Μακάν η οποία είχε απαχθεί από θέρετρο της Πορτογαλίας πριν από έξι χρόνια.

Ποιες περιοχές της χώρας θα μείνουν χωρίς ρεύμα την Κυριακή

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή, σε τρεις περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης, από τη ΔΕΗ, στο πλαίσιο έργων συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων.

Ν.Γ. Μιχαλολιάκος: Είμαι έτοιμος να πληρώσω με τη ζωή μου την Πίστη στην Ελλάδα και τον Εθνικισμό!


Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής στην εφημερίδα «Ακρόπολις» και στον δημοσιογράφο Άρη Σπίνο.

-

Κύριε Μιχαλολιάκο, πριν «ανοίξουμε» την κουβέντα μας, πείτε μου σας παρακαλώ τι έγινε εκείνο το μοιραίο πρωινό που χτύπησε ο εισαγγελέας την πόρτα του διαμερίσματός σας;


Στη Θεσσαλονίκη έφτασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι αφίχθη στη Θεσσαλονίκη, από το Άγιον Όρος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, η επίσημη υποδοχή του οποίου θα γίνει στις 5 το απόγευμα στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης.

"Κρήτη και Πόντος σμίξανε" σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο! Δείτε βίντεο και εικόνες


Πηγή Pontos.gr

Δεξιοτέχνες χορευτές και μουσικοί από την
 Κρήτη δημιούργησαν 
επί σκηνής με μουσικούς και χορευτές 
από τον Πόντο, «παντρεύοντας»
 με τρόπο πρωτόγνωρο την πλούσια 
και διαχρονική Ποντιακή 
και Κρητική παράδοση. Λυράρηδες
 λαουτιέρηδες και το νταούλι 
σαγήνευσαν την ψυχή, με νοήματα
 βαθιά και στοχασμούς, όλες
 τις ομορφιές του παρελθόντος.
 Τραγούδησαν τη λεβεντιά, τη 
χαρά και τη λύπη, τους καημούς 
της ξενιτιάς, την πίστη στην
 πατρίδα, τον έρωτα της ζωής και 
την πανέμορφη φύση.



"Μαχαίρι" στις κύριες συντάξεις ΔΕΚΟ και Τραπεζών. Δείτε τους πίνακες

Της Ρούλας Σαλούρου
Σημαντικές περικοπές στις συντάξεις των ασφαλισμένων στα λεγόμενα ευγενή ταμεία που πλέον έχουν ενταχθεί κάτω από την ομπρέλα του ΙΚΑ, προβλέπονται από το ήδη συμφωνημένο και υπογεγραμμένο Μνημόνιο. 

Βόμβα στις επικουρικές. Κίνδυνος για νέες μειώσεις

Κρυφό έλλειμμα στις επικουρικές συντάξεις και στο ΕΤΕΑ. Γιατί είναι πιθανό να επιβληθούν νέες μειώσεις είτε σε συντάξεις είτε στο εφάπαξ

Δεν έχουν τέλος τα χτυπήματα στο εισόδημα των συνταξιούχων, καθώς όπως αποκαλύπτεται υπάρχει κρυφό έλλειμμα στις επικουρικές συντάξεις και στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών από εισφορές ασφαλισμένων που θα έπρεπε να έχουν αποδοθεί σε άλλα Ταμεία.

Το χωριό στην καρδιά του Παρισιού! . Δείτε εικόνες

Η Mouzaia και η La Campagne à Paris είναι δύο από τις πιο γοητευτικές αλλά ελάχιστα γνωστές συνοικίες της γαλλικής πρωτεύουσας - σπάνιες οάσεις ηρεμίας εντός των ορίων της πόλης.

Πώς κατέληξε στους Ρομά η κατάξανθη μικρή "Μαρία"


Σοκ έχει προκαλέσει σε όλη την Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, η είδηση του εντοπισμού του ξανθού κοριτσιού, που το φώναζαν Μαρία και το οποίο βρέθηκε κλειδωμένο σε δωμάτιο σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

ΔΝΤ: Δεν πιέζουμε εμείς για νέα μέτρα

ΔΝΤ: Δεν πιέζουμε εμείς για νέα μέτρα
"ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΤΙΑΣ ΜΟΡΣ"
Κατηγορηματικά αρνείται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι πιέζει την ελληνική πλευρά για τη λήψη νέων μέτρων ώστε να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό το 2014.

Δεν άντεξε χωρίς τον αδερφό του: «Έφυγε» και ο Ν. Χουρμουζιάδης

Τρεις μόλις μέρες μετά το θάνατο του μικρότερου αδελφού του (του καθηγητή αρχαιολογίας και πρώην βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Χουρμουζιάδη) απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα μετά από πολυετή ασθένεια ο φιλόλογος, πανεπιστημιακός δάσκαλος και σκηνοθέτης, Νίκος Χουρμουζιάδης σε ηλικία 83 ετών.

Η Πυθαγόρεια Διατροφή εξαφανίζει τις ασθένειες!

Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού. Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».

Άρειος Πάγος: Εισήγηση υπέρ της συνταγματικότητας του «χαρατσιού» μέσω ΔΕΗ

«Το χαράτσι παραβιάζει το Σύνταγμα, γιατί κατά την επιβολή του δεν ελήφθη υπόψη η πραγματική φοροδοτική ικανότητα και κατάσταση του κάθε καταναλωτή η οποία πρέπει να είναι ανάλογη με το εισόδημα, την περιουσία και την οικογενειακή κατάσταση».

Η Μαλάλα στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ – Μίλησε με την Ελισάβετ

Μία εβδομάδα μετά τη συνάντησή της με τον Μπαράκ Ομπάμα, η Μαλάλα Γιουσαφζάι βρέθηκε στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η νεαρή ακτιβίστρια, η οποία μάχεται για το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β', καθώς επίσης και να της παρουσιάσει το βιβλίο της.

Ρύθμιση φρένο στη μείωση του εφάπαξ

ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
Αλλαγές δρομολογούνται στον τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Αμεση προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας είναι να περιοριστούν στο μέγιστο δυνατό οι απώλειες για όσους συνταξιοδοτηθούν από τη νέα χρονιά.

Αμαζόνιος: Το δάσος με τα 390 δισ. δέντρα

ΕΡΕΥΝΑ 10 ΕΤΩΝ
Στο δάσος του Αμαζονίου, το μεγαλύτερο σε έκταση δάσος στον κόσμο, υπάρχουν 390 δισεκατομμύρια δέντρα από 16.000 διαφορετικά είδη, σύμφωνα με μια πρώτη καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε έπειτα από δέκα χρόνια έρευνας.