Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Γενική πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο, περιμένουμε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Μείωση φορολογίας των παραδοσιακών κτιρίων προτείνει το ΥΠΕΚΑ

Τη μείωση του φορολογικού βάρους, με κλιμακούμενο τρόπο, για τα κτίρια παραδοσιακών και διατηρητέων οικισμών, μέσα από τη θέσπιση «συντελεστή διατήρησης πολιτιστικής κληρονομιάς», ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, στο πλαίσιο του διαλόγου για την αναμόρφωση της φορολογίας των ακινήτων.

Η λύση στην κρίση: Xωριό ψάχνει θησαυρό υπό τις οδηγίες φαντάσματος!

Κάποιοι βασιλιάδες νοιάζονται και φροντίζουν για το λαό τους ακόμη και μετά θάνατο -ή έτσι τουλάχιστον φαίνεται ότι πιστεύει το χωριό Νταούντια Χέρα, στα βόρεια της Ινδίας, που αυτές τις μέρες βρίσκεται σε πυρετό ανασκαφών.

Το 6λεπτο βίντεο της φρίκης του καταναλωτισμού!


Δυστυχώς το παρακάτω βίντεο δείχνει που μας οδήγησε η τρέλα του καταναλωτισμού,να κάνουμε κακό σε εμάς τους ίδιους και στα άμοιρα ζώα αυτού του πλανήτη. Αυτή τη στιγμή η ύπαρξή μας εξελίσσεται σε ύβρη.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Καλλιέργειες κατά… παραγγελία

Ξεκίνησαν στην αρχή με τη διάθεση προϊόντων «Χωρίς μεσάζοντες». Σήμερα προχωρούν ένα βήμα παραπάνω. «Συνάπτουν» συμφωνητικά για τη συμβολαιακή γεωργία.

Της Μαριάνας Παπαδάκη

Στο τέλος του 2015 θα ολοκληρωθεί η νέα περιφερειακή οδός Κατερίνης

Στο τέλος του 2015 θα ολοκληρωθεί η νέα περιφερειακή οδός της Κατερίνης, ένα έργο προϋπολογισμού 56,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις μεταφορές στην Πιερία και να διευκολύνει τις μετακινήσεις των τουριστών στην περιοχή.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ Με τα πόδια για τις μικρές αποστάσεις

Με την αστική συγκοινωνία, πεζή ή με άλλο μεταφορικό μέσο συνεχίζουν να μετακινούνται δεκάδες μαθητές στη Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι τα μαθητικά δρομολόγια γίνονται πλέον κανονικά, εξυπηρετώντας περί τα 5.500 - 6.000 παιδιά.

Της Φανής Σοβιτσλή

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ Συγκινεί και εμπνέει

Ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος συνεχίζει την επίσκεψή του στη μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, που άρχισε το Σάββατο σκορπώντας στο πέρασμά του ειρήνη, χάρη και ευλογία.

Του Στέλιου Κούκου

Σύντομα «μεταλλαγμένος» σολομός στα αμερικανικά σουπερμάρκετ


'Εντονες αντιδράσεις οικολογικών οργανώσεων καθώς η FDA αναμένεται να δώσει πράσινο φως για τη διάθεσή του


Ουάσινγκτον 

Σύντομα είναι πιθανό να φθάσουν στα ράφια των αμερικανικών σουπερμάρκετ γενετικώς τροποποιημένοι σολομοί καθώς η αρμόδια Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (Food and Drug Administration, FDA) ετοιμάζεται να δώσει το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία τους. Μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες οι αποκαλούμενοι «σούπερ-σολομοί» AquAdvantage αναμένεται να αποτελέσουν το πρώτο γενετικώς τροποποιημένο ζώο που θα λάβει έγκριση κυκλοφορίας για ανθρώπινη κατανάλωση. Μια έγκριση, που, όπως είναι επόμενο, έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις οικολογικών οργανώσεων.

Συνελήφθησαν οι δράστες της δολοφονίας 87χρονης

Εξιχνιάστηκε στη Θεσσαλονίκη η ανθρωποκτονία 87χρονης που διαπράχθηκε στις 29 Αυγούστου μέσα στο διαμέρισμά της στην περιοχή της Άνω Πόλης στη Θεσσαλονίκη.

Το κορίτσι με τα ξανθά μαλλιά που έριξε μια κοινωνία από τα σύννεφα.

Γράφει η Φούλη Κούρταλη
Ένα τυχαίο γεγονός και όλοι έπεσαν από τα σύννεφα. Τόσα χρόνια ουδείς γνώριζε για το τι γίνεται στους καταυλισμούς των Ρομά. Ξεχάστηκε και η Χρυσή Αυγή και όλα. Να που έχουμε νέο θέμα προς συζήτηση και ανάλυση. Ξαφνικά όλα τα «αντιρατσιστικά» κανάλια σε αναζήτηση ξανθών κοριτσιών προς ενοχοποίηση όλων όσων έχουν ανοιχτόχρωμα παιδιά.

Η 26η Οκτωβρίου ημέρα υποχρεωτικής αργίας στη Θεσσαλονίκη

Ημέρα υποχρεωτικής αργίας ορίζεται στη Θεσσαλονίκη, η 26η Οκτωβρίου, επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης, με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η αργία αφορά τους μισθωτούς όλων των επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών, που βρίσκονται εντός των ορίων των δήμων του Πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (τέως δήμου Θεσσαλονίκης), και θα παραμείνουν κλειστές.

Ο νταλκάς της εξουσίας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι ομιλίες του κ. Τσίπρα διαδέχονται η μία την άλλη, οι επιθέσεις του κατά της κυβέρνησης αποκτούν όλο και πιο πολύ υβριστικό χαρακτήρα, αλλά απαντήσεις στο βασικό ερώτημα για τους τρόπους άμεσης χρηματοδότησης των αναγκών της χώρας δεν λαμβάνουμε.

Στο στόχαστρο οι πρόωρες συντάξεις

Ατζέντα αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα άνοιξε χθες ο υπουργός Οικονομικών φωτογραφίζοντας την κατάργηση των ευνοϊκών προϋποθέσεων συνταξιοδότησης που ισχύουν για παλαιούς ασφαλισμένους στα ειδικά ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών και έχουν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και δευτερευόντως με το καθεστώς «πρόωρης εξόδου» από την υπηρεσία και με όρια ηλικίας πολύ χαμηλότερα από το γενικό κανόνα των 62 ετών (για μειωμένη) και των 67 για πλήρη σύνταξη που ισχύουν από το 2013 και μετά για τους ασφαλισμένους των άλλων Ταμείων. Στο τραπέζι πακέτο αλλαγών σε όρια ηλικίαs και στον υπολογισμό των συντάξεων στα ειδικά ταμεία .

Οι... πατρίκιοι κι οι πληβείοι του ασφαλιστικού

Της Ρούλας Σαλούρου


Τεράστιες διακυμάνσεις, ενδεικτικές των συνεπειών από τις οριζόντιες περικοπές που εφαρμόστηκαν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις τα τελευταία Μνημονιακά χρόνια παρουσιάζουν οι συντάξεις από ταμείο σε ταμείο.

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΝΕΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΕΤΡΑ.

Στοχευμένες περικοπές σε ασφαλιστικά ταμεία

Περικοπές συντάξεων και παροχών σε «ευγενή ταμεία» (ΔΕΚΟ, τράπεζες) με την εφαρμογή γενικευμένου μοντέλου ΙΚΑ προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, έκανε λόγο για «κατάργηση των κοστοβόρων εξαιρέσεων στο ασφαλιστικό σύστημα» φωτογραφίζοντας τις νέες παρεμβάσεις με στόχο την περικοπή δαπανών.

Η «θυσία» 900.000 θέσεων εργασίας

του Στέφανου Κοτζαμάνη
Σε ποιους κλάδους μειώθηκαν περισσότερο οι θέσεις εργασίας την περίοδο της κρίσης. Τι δείχνουν οι συγκρίσεις μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Οι «ιδιαιτερότητες» σε τράπεζες, εκπαίδευση, τοπική αυτοδιοίκηση και ΔΕΚΟ. Αναλυτικοί πίνακες.

ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Ερχονται νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις

Ρεπορτάζ
Γιώργος Γάτος – 
Ελευθερία Αρλαπάνου

«Μαχαίρι» σε εξαιρέσεις που ισχύουν, σήμερα, στο ασφαλιστικό σύστημα, νέο κύμα αναδιαρθρώσεων στις ΔΕΚΟ και μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, είναι οι τρεις πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί η ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Στα τέλη Νοεμβρίου το επίδομα θέμανσης

Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η καταβολή της προκαταβολής του επιδόματος για πετρέλαιο θέρμανσης στους δικαιούχους, αφού το υπουργείο Οικονομικών προς το παρόν δεν είναι έτοιμο να ανοίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων.

Τσεκούρι στις συντάξεις ΔΕΚΟ, τραπεζών και εμπόρων

- Μειώσεις ως και 20% έρχονται μέσα στους επόμενους μήνες
- Μεγάλες οι περικοπές σε συνταξιούχους ΟΤΕ και ΔΕΗ που υπάγονται στο ΙΚΑ
- Ως και 100 ευρώ οι μειώσεις στα Ταμεία των εμπόρων
 - Τι εννοεί ο Γ. Στουρνάρας λέγοντας... “στοχευμένες περικοπές”Όταν λέμε μέτρα... δεν εννοούμε οριζόντια. Δεν θα μειωθούν όλες οι συντάξεις, αλλά όσες δεν έχουν περικοπεί αρκετά.

Την Κυριακή Αλλάζει η ώρα

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα αρχίσει να ισχύει η χειμερινή ώρα. Στις 4.00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 3.00.

Το καφέ ρύζι και τα οφέλη για την υγεία μας

Τι είναι το καφέ ρύζι;
Το καφέ ρύζι είναι το ίδιο με το λευκό ρύζι και έρχεται πράγματι από το ίδιο φυτό.
Διαφορά του καφέ από το λευκό ρύζι
Η διαφορά ως προς το χρώμα, μεταξύ των δύο ρυζιών είναι η διαδικασία με την οποία έχουν ξεφλουδιστεί. Ολόκληρος ο κόκκος ρυζιού αποτελείται από πολλά στρώματα. Καταλήγουμε στο καστανό ρύζι, όταν έχει αφαιρεθεί το εξωτερικό περίβλημα.

Στο 3% ο φόρος μεταβίβασης

Περιορίζεται μέχρι και 70% από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους η φορολογική επιβάρυνση στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Νέες συνθήκες διαμορφώνονται στην κτηματαγορά, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει σχεδόν παραλύσει. Αρχίζει να κινείται, πράγμα που δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για ολόκληρη την οικονομία. Στην αναθέρμανσή της συμβάλλει και το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών.