Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.Δεν θα φορολογηθούν αποθηκευτικοί χώροι σε αγροτική γη

Δεν θα φορολογηθούν οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη, όπως θερμοκήπια, στάνες, αποθήκες γεωργικών μηχανημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμβαση για το θέμα αυτό έγινε από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Χαρούπι: η καταπληκτική, παρεξηγημένη τροφή

Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε τα χαρούπια, λίγοι εκτιμούμε όμως την καταπληκτική αυτή τροφή. Το χαρούπι (ή αλλιώς ξυλοκέρατο, στα αρχαία κεράτιον), είναι ο καρπός της χαρουπιάς (Ceratonia siliqua), που είναι ένα αειθαλές, αυτοφυές δέντρο που ευδοκιμεί στις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο και σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Προληπτικά μέτρα του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά της πολιομυελίτιδας στην Ελλάδα

Στις 19 Οκτωβρίου 2013, ο Π.Ο.Υ. ανακοίνωσε την ύπαρξη συρροής κρουσμάτων ύποπτων για πολιομυελίτιδα στη Συρία σε παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών.

Ο Κώστας Καραμανλής έκανε ράφτινγκ στον ποταμό Νέστο


Μια φωτογραφία που εμφανίζει τον ίδιο και τον πρώην πρωθυπουργό με στολή ράφτινγκ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Περήφανη που ο γιος μου κράτησε την ελληνική σημαία

Γόνος μιας φτωχής οικογένειας μεταναστών από τη Νιγηρία που άφησαν την πατρίδα τους το 2000 αναζητώντας καλύτερη τύχη στην Ελλάδα είναι ο 12χρονος Αζάια, ο σημαιοφόρος του 20ου δημοτικού σχολείου της Αθήνας. Η εικόνα των συμμαθητών του να τον αγκαλιάζουν έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσιμού.

Διακόπτονται οι συμβάσεις 59 γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ


ΓΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ
Στην διακοπή των συμβάσεων για τέσσερις μήνες 59 γιατρών του ΕΟΠΥΥ προχώρησε ο πρόεδρος του Οργανισμού, ο οποίος, παράλλήλα, ζήτησε να σταματήσει η πιστοποίησή τους στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ.

Συμμετοχή στην απεργία της 6ης Νοέμβρη 2013 Δείτε το βίντεο του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε Μεσσηνίας



Το Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε Μεσσηνίας

12 + 8 ρυθμίσεις στο νέο Ασφαλιστικό φέρνουν τα πάνω κάτω σε 4,5 εκατ. εργαζομένους

 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Μπορεί στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις να κάνει -προς το παρόν- πίσω η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις, όμως 8 «παλιές» και 12 νέες ρυθμίσεις, που θα προωθηθούν σε νομοσχέδιο που ενδεχομένως σήμερα να έλθει στη Βουλή, επηρεάζουν την ασφάλιση 4.500.000 εργαζομένων σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, τα όρια ηλικίας, τα εφάπαξ, τις ασφαλιστικές κρατήσεις, τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, τη διαδοχική ασφάλιση και θα τεθούν σε ισχύ από την 1η.1. 2014.

27,8 εκατομμύρια για γραμματόσημα!


Εντύπωση προκαλεί σημερινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, όπως προκύπτει από έγγραφα στην Διαύγεια, το ελληνικό δημόσιο ξόδεψε σε εποχές μνημονίου, το ποσό των 27,8 εκατομμυρίων ευρώ για να μεταφέρει εφημερίδες στα υπουργεία!

Χρυσή Αυγή: "Δεκανίκι της μνημονιακής εξουσίας ο Τσίπρας

Δελτίο τύπου
Ο Τσίπρας είναι το καλύτερο δεκανίκι της μνημονιακής εξουσίας. Αθωώνει δημόσια το εγκληματικό ΠΑΣΟΚ και με τις δικές του ψήφους περνάνε οι αντισυνταγματικές τροπολογίες κατά της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζουμε ότι δύο έντιμοι βουλευτές του κόμματός του αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν αυτές τις αθλιότητες.

Βρούτσης: Δεν μπορεί τα ταμεία να δίνουν συντάξεις με το... ζύγι


Ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο ολοκληρώνεται ένας κύκλος "νοικοκυρέματος"

"Είμαστε αποφασισμένοι να θωρακίσουμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας από παραβατικές συμπεριφορές, γιατί μόνο η τήρηση της νομιμότητας και η μηδενική ανοχή στις εστίες ανομίας, εξασφαλίζουν ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε στο μέλλον καμία επώδυνη απόφαση για τις συντάξεις".

Έβαψαν και ζωγράφισαν το σχολείο τους

Άφησαν για μία μέρα στην άκρη τετράδια, βιβλία και μολύβια και πήραν στα χέρια μπογιές, βούρτσες και πινέλα. Επιστράτευσαν τη φαντασία, το κέφι και το μεράκι τους και ανέλαβαν να βάψουν και να… ζωγραφίσουν τις τάξεις τους!

Της Μαριάνας Παπαδάκη

Ο Νίκος Ντάνος ανακοίνωσε την προσχώρηση του στον πολιτικό φορέα «Νέα Μέρα»

Ο πρώην Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και πρώην Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Πειραιά, Νικόλαος Ντάνος εντάχθηκε στη Νέα ΜΕΡΑ και ανέλαβε Γραμματέας  Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.
Σε δήλωση του αναφέρει:

Αυτοί είναι οι δήμοι που θα λειτουργήσουν τμήματα εκμάθησης Ποντιακής διαλέκτου

Οι δήμοι της χώρας είναι οι εξής:
- Δράμας- Προσοτσάνης- Καβάλας- Κομοτηνής- Σερρών- Αμφίπολης- Βέροιας- Θέρμης- Αμπελοκήπων- Παύλου Μελά- Καλαμαριάς- Ωραιοκάστρου- Λαγκαδά- Κιλκίς- Παιονίας (Κιλκίς)- Κατερίνης- Εορδαίας- Κοζάνης- Αγρινίου- Ασπροπύργου-

ΣΟΚ στην Πάφο: Μοναχές ξέθαψαν γυναίκα που θεωρούσαν Αγία Δείτε το βίντεο


Μια απίστευτη και ανατριχιαστική ιστορία φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο κυπριακός Τύπος.

Μοναχές και η Ηγουμένη της Μονής Ηρακλειδίου έστησαν ολονύκτια επιχείρηση στο νεκροταφείο του χωρίου Λάσα της Πάφου και ξέθαψαν οστά γυναίκας που θεωρούν Αγία.

Να πώς έστηναν τους κοριούς στις ταράτσες πρεσβειών (φωτογραφία)

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα περιλαμβάνεται σε σχεδιάγραμμα στο οποίο καταγράφονται τα παραρτήματα της ειδικής μονάδας συλλογής πληροφοριών SCS (Special Collection Services) σε αμερικανικές διπλωματικές αποστολές ανά τον κόσμο από το 2010. Το σχεδιάγραμμα δημοσιεύεται στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" και περιγράφεται ως «άκρως απόρρητο».

Πήδηξε στο κενό για να γλιτώσει το συζυγικό ξύλο!

Προτίμησε να διακινδυνεύσει την ίδια της τη ζωή προκειμένου να αποφύγει το βάναυσο ξυλοδαρμό της από το σύζυγό της, μια 48χρονη γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη που, για να γλυτώσει από την μανία του, πήδησε στο κενό από τον πρώτο όροφο! 

Συγγνώμη, αλλά στους εορτασμούς της Αθήνας γιατί δεν ήλθατε;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τι μέλλον έχει ένας λαός του οποίου η πολιτική ηγεσία δεν είναι σε θέση ούτε την εθνική επέτειο να γιορτάσει ενωμένη;

Τι μέλλον μπορεί να έχει η χώρα που λέγεται Ελλάς, όταν την ημέρα της εθνικής γιορτής της συζητά το πώς έγιναν οι παρελάσεις και αν έπρεπε να γίνουν έτσι ή αλλιώς και ποιος καθόταν στην εξέδρα των επισήμων και ποιος όχι, αντί η γιορτή, η συγκεκριμένη γιορτή, να στείλει το μήνυμα πως το θαύμα του Έπους του 1940 επιτεύχθηκε επειδή ενώθηκαν όλοι κάτω από τον ίδιο ιερό σκοπό και μαζί ατένισαν από την κορυφογραμμή της 28ης Οκτωβρίου την πορεία της Φυλής;

Χρυσή Αυγή: "Όχι σε νέα μέτρα και απολύσεις"

Γραφείο Τύπου
Η απόλυτη υποταγή Σαμαρά-Βενιζέλου στους τοκογλύφους έχει ήδη σημάνει το πολιτικό τους τέλος. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί άμεση απαλλαγή από τα δεσμά του μνημονίου.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

Στόχος η εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί την Tρίτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, το οποίο στοχεύει εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων, όσο και το δημοσιονομικό κενό του 2014 κατά τους υπολογισμούς της κυβέρνησης.

Από 4 Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η ηλεκτρονική εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014, τα οποία πρέπει να εξοφληθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Από τι πάσχουν 300.000 Έλληνες;

Στις τριακόσιες χιλιάδες ανέρχεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εκδηλώσει ψωρίαση στην Ελλαδα. Πρόκειται για μια συχνή, χρόνια, φλεγμονώδη αυτοάνοση δερματοπάθεια που προσβάλλει περίπου το 2% του πληθυσμου και διαφέρει ανάλογα με τη φυλή, το γεωγραφικό πλάτος και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.