Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Οι προϋποθέσεις για να πάρει κάποιος σύνταξη στα 60

Σε 300.000 υπολογίζονται οι ασφαλισμένοι που θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 και μπορούν να αξιοποιήσουν μια σειρά από ευνοϊκές ρυθμίσεις.

→Σε 300.000 υπολογίζονται οι ασφαλισμένοι που θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 και μπορούν να αξιοποιήσουν μια σειρά από ευνοϊκές ρυθμίσεις

Ποιοι μπορούν να αναγνωρίσουν 1 έως 5 πλασματικά έτη για τις συντάξεις


Η κατάργηση των «παλαιών» πλασματικών ετών που αναγνωρίζονται για σύνταξη με τα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις του 2010 οδηγεί στην αυτόματη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από 1 έως και 5 έτη για τους ασφαλισμένους στα Ταμεία των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Αυτή είναι η πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για φέτος

Η αθέατη πλευρά της πόλης Κόσιτσε στη Σλοβακία - Δείτε τις φωτογραφίες
Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβακίας, μετά την πρωτεύουσα Μπρατισλάβα, και έχει ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2013 μαζί με τη Μασσαλία, στη Γαλλία. 

ΠΟΝΤΙΑΚΑ Μια γλώσσα με παρελθόν, παρόν και μέλλον

«Ποίσον» στα ποντιακά σημαίνει κάνε. Με οδηγό του το συγκεκριμένο ρήμα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών και σε πείσμα των καιρών έβαλε στόχο τη διάσωση της ποντιακής διαλέκτου.

Της Μαριάνας Παπαδάκη

Πάνω από 30.000 λαθρομετανάστες έχουν επαναπατριστεί από τον Αύγουστο του 2012

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνολικά από τον Αύγουστο του 2012, έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους 30.009 αλλοδαποί.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι 1.052 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον περασμένο μήνα Οκτώβριο.

Παίρνουν ακόμα και τώρα 15 μισθούς τον χρόνο

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Tρία χρόνια μετά την εφαρμογή του Μνημονίου και μετά από αιματηρές περικοπές που υπέστησαν στις αποδοχές τους οι δημόσιοι υπάλληλοι, συνεχίζουν να «μοιράζουν» λεφτά στους εργαζόμενους οι διοικήσεις συγκεκριμένων ΔΕΚΟ, όπως αποκαλύπτουν δύο πορίσματα-φωτιά των οικονομικών επιθεωρητών τα οποία φέρνει στο φως το «Εθνος της Κυριακής», στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας αλλά και στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου.

Χαστούκια σε γυναίκα υπάλληλο μέσα στα δικαστήρια

Επίθεση δέχθηκε μία δικαστική υπάλληλος που εργάζεται στο Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου, από γυναίκα που απαιτούσε να της δοθεί μία απόφαση που θεωρούσε ότι της αποκρύπτουν.

Eισαγγελέας για παράνομη λήψη μισθών και επιδομάτων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να ερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιεύματος που αναφέρονταν σε στοιχεία τα οποία προέκυπτε ότι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και στη Mεταλλουργική Βιομηχανική Ηπείρου εξακολουθούν να λαμβάνουν επιδόματα και μισθούς, παρά το γεγονός ότι αυτά θα έπρεπε να έχουν διακοπεί, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Η επικίνδυνη μετάλλαξη των «δίκαιων στόχων»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μετά από δεκαετίες ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησης της τρομοκρατίας (μέσω της αποδοχής των λεγομένων «δίκαιων στόχων» και της επιδίωξης παροχής συναίνεσης εκ μέρους της κοινής γνώμης), είχαμε επιτέλους κατορθώσει να συμφωνήσουμε ότι η βία είναι καταδικαστέα χωρίς αμφιθυμίες και «ναι μεν, αλλά».

Από την 1η Δεκεμβρίου η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας του ΟΑΕΕ

Ξεκινά από την 1η Δεκεμβρίου η διαδικασία θεώρησης βιβλιαρίων ασθενείας για το 2014 από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Απαραίτητη προϋπόθεση για τη θεώρηση των βιβλιαρίων, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, είναι να έχουν εξοφληθεί όλες οι ασφαλιστικές εισφορές της τελευταίας τριετίας μέχρι και τον Αύγουστο του 2013.

Απεργία στις συγκοινωνίες -Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς την Τετάρτη

Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ΟΣΕ και Προαστιακό θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου με αποτέλεσμα να υπάρξει ταλαιπωρία για τους επιβάτες.

Το doodle της Google αφιερωμένο στην Σακουντάλα Ντεβί

Στα 84α γενέθλια της Σακουντάλα Ντεβί είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google

Η Ινδή Σακουντάλα Ντεβί, γνωστή ως "ανθρώπινος υπολογιστής", κατάφερνε να λύσει σύνθετα μαθηματικά προβλήματα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.