Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς σήμερα Τετάρτη ημέρα απεργίας

Μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιούνται σήμερα Τετάρτη, οι μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 09:00 έως τις 21:00. Το Μετρό, το Τραμ και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα κινούνται κανονικά ολόκληρη την ημέρα.

Βίντεο ΣΟΚ - Ντοκουμέντο φρίκης - Η δολοφονία των παιδιών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Μόνο που οι λέξεις αδυνατούν να περιγράψουν τη στιγμιαία βιαιότητα και τις φρικτές εικόνες που ακολουθούν. Παρακολουθώντας το βίντεο αντιλαμβάνεσαι αυτό που δε μπορείς να κατανοήσεις. Το ανελέητο μίσος που έχει φωλιάσει στις ψυχές νέων ανθρώπων. Καταρρέουν όλα τα σενάρια και οι φλυαρίες περί αποσταθεροποίησης και άλλων συναφών. 

«Κόκκινα» πόθεν έσχες υπαλλήλων στο δόκανο των ελεγκτών

Από «κόσκινο» περνούν τα περιουσιακά στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας 140 υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών στη Βόρεια Ελλάδα.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν στα χέρια τους τα μέλη της υποδιεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων δείχνουν ότι τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις είναι «κόκκινες», με οικονομικούς πόρους εφοριακών και τελωνειακών που όχι μόνο δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους, αλλά είναι τέτοιες οι υπερβάσεις που απαιτούν επιπλέον έλεγχο.

ΟΑΣΘ. Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην αυριανή 24ωρη Απεργία της ΓΣΕΕ

Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι, με απόφασή του, το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 6η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ

ΡΕΝΤΙΝΑ Επικίνδυνο το υλικό που χύθηκε από φορτηγό

Επικίνδυνο λόγω τοξικότητας χαρακτήρισε το Χημείο του Κράτους το συμπύκνωμα αρσενοπυρίτη που χύθηκε στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, στα μέσα Σεπτεμβρίου, από φορτηγό το οποίο μετέφερε απόβλητα της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός”.

Του Κώστα Καντούρη

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ για την αυριανή απεργία της ΓΣΕΕ

 "Η Ελλάδα μεταξύ “Ιφιγένειας” και “Μήδειας”
“Από μηχανής Θεός” μόνο η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ
Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην Πανελλαδική Απεργία των Συνδικάτων την 6η του Νοέμβρη

Τρεισήμισι χρόνια απαρέγκλιτης εφαρμογής των Μνημονίων και η χώρα μας παραμένει εγκλωβισμένη στις “συμπληγάδες” της οικονομικής ασφυξίας και της κοινωνικής απόγνωσης.

Μεγάλη Βρετανία. Ηλεκτρικά αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στην υπηρεσία του κοινού

Η βρετανική πόλη Μίλτον Κέινς δεν περιμένει τη Google και τη General Motors να φέρουν αυτόνομα αυτοκίνητα για το κοινό. Αντ’ αυτού, εγκαθιστά έναν στόλο 100 αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα συνδέουν από το 2015 με συγκεκριμένες γραμμές το κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης με το εμπορικό κέντρο καθώς και τα πάρκα της περιοχής.

Χανιά: Διέγραψαν από άνεργη όλο της το χρέος

Το Ειρηνοδικείο Χανίων έλαβε μια απόφαση-σταθμό υπέρ υπερχρεωμένης δανειολήπτριας, άγαμης, νεαρής μητέρας τριών παιδιών, που από το 2009 ζει στη δίνη της ανεργίαςμ καθώς όρισε μηδενική καταβολή και οριστική διαγραφή χρέους ύψους 30.000 ευρώ.

Βίντεο από το τρισάγιο των δολοφονηθέντων παιδιών στο Νέο Ηράκλειο


Αυτό είναι το μωρό που έκανε τον κόσμο να δακρύσει. Δείτε το βίντεο


ΑΜΕΣΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ

Άμεση διόρθωση της πρεσβυωπίας, προσφέρει μια νέα επαναστατική μέθοδος, η οποία παρουσιάστηκε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (Άμστερνταμ 5-9 Οκτωβρίου)!

Το σύνθημα που είναι ποινικό αδίκημα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μαύρη μέρα η χθεσινή για την Ελλάδα. 
Άλλη μια μαύρη μέρα. 
Για άλλη μια φορά αποχαιρετίσαμε νέους ανθρώπους, που έχασαν άδικα τη ζωή τους σε ένα φονικό πεδίο μάχης, που δεν είναι τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα του νέου εθνικού διχασμού που βιώνει η πατρίδα μας. 

Σ’ αυτό το νέο σφαγείο βρίσκουν έδαφος να αναπτυχθούν οι δυνάμεις που δεν διστάζουν να αφαιρέσουν πολύτιμες και μοναδικές ανθρώπινες ζωές. 

Η Χρυσής Αυγής κατέθεσε ερώτηση στον Σαμαρά για τις παράνομες παρακολουθήσεις βουλευτών

Δελτίο τύπου

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με τις παράνομες παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όπως παραδέχτηκε και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Καλλιόπη Νταγιάντα.

«Ανοίγουν» 28.000 θέσεις εργασίας με πεντάμηνες συμβάσεις

Στις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ βρίσκεται για τον τελικό έλεγχο η προκήρυξη των 28.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ, που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας.

Ο νερόλακκος

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
mvoitsidis@gmail.com

Πέντε πάνω, πέντε κάτω, στο τέλος θα βρεθεί το μίγμα για τον ειδικό φόρο στα ακίνητα -άλλωστε, κάτι υποτίθεται ότι ξέρει από μίγματα ο πρωθυπουργός, από τον καιρό που παρίστανε τον αντιμνημονιακό αντάρτη στο Ζάππειο. Θα φωνάξουν λίγο οι βουλευτές της επαρχίας, θα αγριέψουν οι βουλευτές των αστικών κέντρων, δυο τρεις θα απειλήσουν ότι δεν θα ψηφίσουν το νόμο, ώστε να έχουν να λένε στα καφενεία της εκλογικής τους περιφέρειας, πάντως η κυβέρνηση δε θα πέσει από αυτό. Απλώς, λέμε μια κουβέντα παραπάνω, για να περνάει η ώρα.

Και όμως οι επιβάτες αυτού του οχήματος επέζησαν!



Έπεσε επάνω στο αμάξι ένα ολόκληρο κοντέινερ
Αν έχεις τύχει διάβαινε... λέει η παροιμία και μάλλον οι δυο επιβάτες αυτού του οχήματος είχαν μεγάλη.

Το όχημα ήταν παρκαρισμένο σε ένα λιμάνι στο Κουανζού στην Κίνα όταν ένα κοντέινερ έπεσε πάνω του.

Επί μήνες γνώριζαν για τα χαμένα έργα τέχνης οι γερμανικές Αρχές

ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ
Μία ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι εκατοντάδες έργα μεγάλων ζωγράφων, ορισμένα εκ των οποίων ανήκαν σε Εβραίους της Γερμανίας και είχαν λεηλατηθεί από τους ναζί, βρέθηκαν σε ένα διαμέρισμα γεμάτο με ακαθαρσίες, το μυστήριο βαθαίνει καθώς η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι γνώριζε εδώ και μήνες την υπόθεση αυτή.

ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ. Εκπαιδευτικοί ΤΕΙ μπλόκαραν τη διαθεσιμότητα

Δεκτή έκανε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την αίτηση που κατέθεσαν 26 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που υπηρετούσαν σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας για αναστολή της διαπιστωτικής πράξης του νόμου 4172/13 με την οποία είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Μόντρεαλ: Εκκενώθηκε αεροπλάνο λόγω φωτιάς

Σε αναγκαστική εκκένωση αεροσκάφους της Royal Air Maroc προχώρησαν οι υπηρεσίες αεροδρομίου του Μόντρεαλ μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σύστημα εκφόρτωσης των αποσκευών, λίγο μετά την προσγείωση.

Εκτός ΙΚΑ όσες επιχειρήσεις δεν ρυθμίζουν τις οφειλές εντός 10 ημερών

«Εκτός ΙΚΑ» τίθενται τα επόμενα 24ωρα-καθώς δεν θα μπορούν να υποβάλουν Ανακεφαλαιωτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) για την ασφάλιση του προσωπικού τους- όσες επιχειρήσεις έχουν οφειλές και δεν τις ρυθμίζουν εντός δέκα ημερών από την παραλαβή των ηλεκτρονικών ειδοποιήσεων (e-mail ή και sms) που αρχίζει να αποστέλλει το Ταμείο.

Πειρατεία σε λεωφορείο με τρεις νεκρούς στη Νορβηγία

Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε σήμερα τρεις ανθρώπους σε ένα λεωφορείο στη δυτική Νορβηγία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι ο δράστης της επίθεσης έχει συλληφθεί.