Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

O Κων. Πλεύρης προσέφυγε στο ΣτΕ για να βγάλει στο σφυρί λιβυκό δεξαμενόπλοιο

Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να αποφασίσει εάν θα λύσει ή όχι κάβο το Λιβυκό δεξαμενόπλοιο ALHANΙ που είναι αγκυροβολημένο στους Αγίους Θεοδώρους ή θα το βγάλει στον σφυρί ο Κωνσταντίνος Πλεύρης. 
Το δεξαμενόπλοιο αυτό θέλει να το βγάλει σε πλειστηριασμό ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, επειδή η Μεγάλη Σοσιαλιστική Λιβυκή Αραβική Τζαμαχιρία (αλλιώς το Λιβυκό Δημόσιο) του οφείλει το ποσό των 6.059.000 ευρώ.

Ρωσία: Αεροπορικό δυστύχημα με δεκάδες νεκρούς

Τρομερό αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στην πόλη Καζάν της κεντρικής Ρωσίας.
Αεροσκάφος τύπου Boeing 737 συνετρίβη κατά τη διαδικασία της προσγείωσης στην πόλη Καζάν και μετά εξερράγη. Στο αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από την Μόσχα επέβαιναν, σύμφωνα με το Russia Today 52 άνθρωποι, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους.

ΑΛΚΟΟΛ Πίνουν, για να ξεχάσουν την κρίση, στη Βόρεια Ελλάδα

Διέξοδο στο αλκοόλ αναζητούν οι πολίτες στη Βόρεια Ελλάδα υπό το βάρος των προβλημάτων της οικονομικής κρίσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία πέντε χρόνια παρατηρείται αύξηση 45% όσων προσέρχονται στη μονάδα απεξάρτησης από αλκοόλ, φάρμακα και τυχερά παιχνίδια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, χωρίς να συνυπολογίζονται αυτοί που απευθύνονται για δεύτερη και τρίτη φορά.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

ΠΑΛΙΑ ΞΑΝΘΗ Κόντρα για τα τραπεζάκια

Αντιπαράθεση μεταξύ κατοίκων και επαγγελματιών έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα σε μία από τις πιο όμορφες και γραφικές περιοχές της χώρας, την παλιά πόλη της Ξάνθης.

Του Σταύρου Γιακουβή

Ναυπακτία: Πηγαν να του κατασχέσουν το σπίτι και το αμάξι. Έκαψε το σπίτι και πέταξε το αυτοκίνητό του σε γκρεμό

Ένας 50χρονος άνδρας από τη Μηλιά της Ορεινής Ναυπακτίας απασχόλησε σήμερα το πρωί την Π.Υ. Ναυπάκτου και την αστυνομία αφού αποφάσισε να κάψει το σπίτι του παρά να του το κατασχέσουν.
Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, ο 50χρονος έβαλε φωτιά στην ξύλινη εξοχική κατοικία του και στη συνέχεια πέταξε το αυτοκίνητό του σε γκρεμό. Ειδοποιήθηκαν οι αρχές και όταν έφθασαν στο χωριό, βρήκαν τον άνδρα να κάθεται και να κοιτάζει το φλεγόμενο σπίτι.

Φιλιππίνες: Αμερικανικά ελικόπτερα μεταφέρουν βοήθεια στους πληγέντες του τυφώνα Χαϊγιάν

Αμερικανικά στρατιωτικά ελικόπτερα μεταφέρουν σήμερα βοήθεια την οποία χρειάζονται απελπισμένα πεινασμένοι χωρικοί σε απομακρυσμένες περιοχές των κατεστραμμένων από τον τυφώνα κεντρικών Φιλιππίνων, ενώ επιζήσαντες της καταστροφής συνέρρευσαν ομαδικά σήμερα, Κυριακή, στις ερειπωμένες εκκλησίες για να προσευχηθούν για το αβέβαιο μέλλον τους.

Διαβήτης: Τι ισχύει για τις νεώτερες θεραπείες

Όλοι οι διαβητικοί δεν είναι ίδιοι απέναντι στην θεραπεία

Εξατομίκευση είναι η λέξη, που ταιριάζει απόλυτα, όταν ένας διαβητολόγος αποφασίζει να ασχοληθεί ουσιαστικά με τον ασθενή του. Όλες οι θεραπείες δεν κάνουν για όλους και αυτό γίνεται ιδιαίτερα φανερό τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει αποδειχθεί ότι θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν από τους ειδικούς το στάδιο και η βαρύτητα της νόσου, το σωματικό βάρος, τα άλλα νοσήματα, που υπάρχουν σε έναν διαβητικό ( καρδιαγγειακά, ήπαρ, νεφροί, πάγκρεας ), η ηλικία, αλλά και άλλοι παράγοντες.

Ούτε «στο σφυρί» δεν πουλιούνται τα ακίνητα στη Θεσσαλονίκη!

«Ούτε τα ''κοράκια'' δεν εμφανίζονται πια»! Οι συμβολαιογράφοι κάθονται πάνω στα έδρανα του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, συζητούν για την οικονομική κρίση και τη «φούσκα» στις τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα, κοιτώντας τους φακέλους των πλειστηριασμών. Αδειες αίθουσες, στις οποίες τριγυρνούν μόνον οι δικαστικοί επιμελητές, καθώς οι «πλειοδότες» αποτελούν είδος προς... εξαφάνιση! Ακόμη και ακίνητα - «φιλέτα» που βγαίνουν στο σφυρί σε τιμές ευκαιρίας μένουν στα αζήτητα!

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις και μέτρα ασφαλείας για το Πολυτεχνείο


Τι προβλέπει το σχέδιο της αστυνομίας για την τήρηση της τάξης στην 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Όλες οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες


του Μάρκου Γεωργίου

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στη Θεσσαλονίκη


Δύο αλλοδαπούς διαρρήκτες, ηλικίας 37 και 29 ετών, υπηκόους Γεωργίας, συνέλαβαν χθες το μεσημέρι επ' αυτοφώρω άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ την ώρα που επιχειρούσαν να μπουν σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ανάληψης.

Τι κακό προκαλεί στην υγεία ο ύπνος με ανοιχτό φως ή τηλεόραση


Πολλοί είναι αυτοί που ή από φόβο, ή για παρέα, ή απλά γιατί ξεχνιούνται κοιμούνται με ένα φως ή ακόμη χειρότερα την τηλεόραση ανοιχτή.

Οπως επισημαίνουν, όμως, οι επιστήμονες η κακιά αυτή συνήθεια μόνο κακό προκαλεί στην υγεία αφού επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου και επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου.