Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ Τέρμα οι ουρές στις πολεοδομίες

Μείωση της γραφειοκρατίας, απλοποίηση των διαδικασιών, δραστικό περιορισμό της φυσικής παρουσίας των πολιτών στις πολεοδομίες και αποφυγή των φαινομένων αδιαφάνειας και οικονομικών δοσοληψιών φέρνει το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών, που ξεκινά να εφαρμόζεται από τον Δεκέμβριο.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Βαριά “καμπάνα για την απαγωγή ρώσου μεγιστάνα

Ετήσια κέρδη επιχειρήσεων ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, μηνιαίοι μισθοί 20.000 δολαρίων, πτήσεις με ιδιωτικά αεροπλάνα για διακοπές στη Χαλκιδική, μία βαλίτσα με ρούβλια και μία περίεργη ερωτική σχέση με παρασκήνιο αγοραπωλησιών οικοπέδων, ήταν μερικά από τα στοιχεία που έδωσαν το “χρώμα του χρήματος” σε δίκη Ρώσων, οι οποίοι καταδικάστηκαν χθες για την απαγωγή οικογένειας ομοεθνών τους στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής, διεκδικώντας λύτρα 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Του Κώστα Καντούρη

Αυτός είναι ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου – Ξεγέλασε το θάνατο 7 φορές και κατόπιν κέρδισε το λαχείο [εικόνες]

Όποιος ακούσει έστω και σύντομα για τη ζωή του Frane Selak, του 85χρονου σήμερα δασκάλου μουσικής από την Κροατία, δεν μπορεί παρά να τον χαρακτηρίσει ως τον πιο τυχερό άνθρωπο του κόσμου. Και αυτό γιατί όχι μόνο ξεγέλασε το θάνατο εφτά φορές, αλλά και επειδή στο τέλος κέρδισε περισσότερα από 700.000 ευρώ στο λαχείο.

Ποιες είναι οι εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα [λίστα]

Μπορεί η επαφή των νεοελλήνων με την αρχαιοελληνική παράδοση και γλώσσα να είναι εξαιρετικά προβληματική, ωστόσο υπάρχουν λέξεις και εκφράσεις που πέρασαν αυτούσιες στην καθημερινότητά μας και ευτυχώς μας θυμίζουν το δοξασμένο παρελθόν.
Αιδώς Αργείοι: όταν θέλουμε να καταδείξουμε αισθήματα ντροπής αναφερόμενοι σε κάποιον άλλο.

ΣΥΡΙΖΑ. «Επιτακτική είναι η ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας του ελαιολάδου».

Ερώτηση στην Βουλή
"Το ελαιόλαδο είναι το σημαντικότερο αγροτικό προϊόν της χώρας. Η έλλειψη εθνικής πολιτικής και αναγκαίων μέτρων προστασίας του από το κράτος έχει οδηγήσει τους ελαιοπαραγωγούς σε απόγνωση αφού η τιμή του έχει κατρακυλήσει στα επίπεδα του 1990. Ο σχεδιασμός   με τα «αγροτικά καλάθια» των Περιφερειών απέτυχε να οργανώσει την παραγωγή και εμπορία του προϊόντος και   να στηρίξει το εισόδημα των παραγωγών με κίνδυνο την εγκατάλειψη της  καλλιέργειας και την κατάρρευση του ελαιοκομικού τομέα της χώρας.  

Αδιέξοδο με τους πλειστηριασμούς

Ουδεμία πρόοδος υπήρξε, ουσιαστικά, σήμερα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Η συνάντηση διήρκησε μόλις μια ώρα και όπως ανέφερε αμέσως μετά κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, «και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τις απόψεις τους».

Διαθεσιμότητα υπαλλήλων του ΕΦΕΤ

 Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ
Η Κυβέρνηση πιστή στις μνημονιακές της δεσμεύσεις για 25.000 διαθεσιμότητες και 15.000 απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων για τα έτη 2013 και 2014, θέτει  σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας με άμεσο κίνδυνο απόλυσης, υπαλλήλους από τις ήδη υποστελεχωμένες και αποδιοργανωμένες Δημόσιες Υπηρεσίες καθιστώντας άκρως προβληματική έως αδύνατη την εύρυθμη λειτουργίας τους.

Ανοίγουν λογαριασμοί για 11 υπαλλήλους του υπ. Οικονομικών

Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί για έντεκα ανώτερους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, για τους οποίους ερευνάται αν έκαναν τα “στραβά μάτια” στον έλεγχο εφοριακών που ενεπλάκησαν στις υποθέσεις παράνομων επιστροφών ΦΠΑ.

Του Κώστα Καντούρη
Την προώθηση και την προβολή παραδοσιακών και καινοτόμων προϊόντων που παράγονται στη γη της Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει η περιφέρεια, συστήνοντας την πρώτη «Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη», στην οποία θα συμμετάσχουν όσοι φορείς δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροτικής οικονομίας.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Χωρίς καθηγητές μουσικής και με προβλήματα στις μετακινήσεις και τη σίτιση

Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι γονείς των μαθητών Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, διεκδικώντας κάλυψη στα κενά καθηγητών μουσικής και καλλιτεχνικής παιδείας, δωρεάν μεταφορά και κάλυψη των αναγκών σίτισης.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Ο πληθυσμός στην Ευρώπη αυξάνεται, ενώ στην Ελλάδα μειώνεται


Μείωση κατά 5,5% στον πληθυσμό της Ελλάδας, τη στιγμή που ο πληθυσμός της ΕΕ αυξήθηκε κατά μέσο όρο 2,2%, καταγράφουν τα δημογραφικά στοιχεία για το 2012 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τη Eurostat.

Συγκεκριμένα, ο πληθυσμός αυξήθηκε σε 17 κράτη-μέλη της ΕΕ και μειώθηκε σε 11 κράτη- μέλη.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ 3.000 θάνατοι ετησίως στην Ελλάδα

Μάστιγα για την Ελλάδα αποτελούν οι νοσοκομειακές λοιμώξεις, δηλαδή οι λοιμώξεις τις οποίες “αποκτούν” οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.


Της Νικολέττας Μπούκα

Κ. Πουπάκης: Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο χωρίς εξαιρέσεις ή «αστερίσκους»

Υιοθέτηση νέου Κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Με μεγάλη πλειοψηφία υιοθετήθηκε, σήμερα, από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Έκθεση σχετικά με την Πρόταση Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), με σημαντικές βελτιωτικές προσθήκες –για την αντιμετώπιση και των έκτακτα διαμορφούμενων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών- που, μεταξύ άλλων, αφορούν στα εξής:

Συμφωνία Μητσοτάκη- τρόικας για διαθεσιμότητα και απολύσεις. Κανονικά θα προσμετρώνται οι απολύσεις της ΕΡΤ

Καμία εκκρεμότητα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επήλθε συμφωνία με την τρόικα για διαθεσιμότητα και απολύσεις

Θετικά εξελίχθηκε η συζήτηση της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικας, σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα του υπουργείου στη Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε το «πράσινο φως» για τα προαπαιτούμενα που είχαν θέσει οι δανειστές της χώρας ως προς την τρέχουσα περίοδο αξιολόγησης.

Φοιτητές και διοικητικοί του ΑΠΘ ζήτησαν την παραίτηση της Συγκλήτου

Ομάδα φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ παρενέβη πριν από λίγο στην
συνεδρίαση της Συγκλήτου και απαίτησε την παραίτηση των μελών της.
Ο πρύτανης του Αριστοτελείου πανεπιστημίου, Ιωάννης Μυλόπουλος
υποστήριξε πως η διαθεσιμότητα είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και
 δεν στηρίχθηκε σε αξιολόγηση των δομών. Επίσης επανέλαβε το αίτημα
 για συνάντηση με τον πρωθυπουργό και ανακοίνωσε εκδήλωση που θα γίνει
την επόμενη εβδομάδα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων με θέμα:
"Παιδεία: επένδυση όχι δαπάνη". 

Χρυσή Αυγή: "Συγχαρητήρια στα παιδιά της Εθνικής μας ομάδας"


   Γραφείο Τύπου
Η Εθνική μας ομάδα του ποδοσφαίρου δείχνει πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η Ελλάδα, αν βασιστεί στη δύναμη και το ταλέντο των παιδιών της. Πάνω απ' όλα μας δίνει το παράδειγμα του αγωνιστικού ήθους, αυτή την δύσκολη εποχή που αποτυχημένοι πολιτικοί έχουν βυθίσει τη χώρα στο χάος και οι νέες γενιές Ελλήνων ξενιτεύονται.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Πώς μετατρέπεις τις αντιξοότητες σε κινητήρια δύναμη».

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με τον Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Πώς μετατρέπεις τις αντιξοότητες σε κινητήρια δύναμη».

Η αποστασία ως φάρσα: Από τους «αποκάτω» για τα χρυσά κουτάλια και από τους «πρώην» για την… κουτάλα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σε μια χώρα όπου είναι συνηθισμένο να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια και να βάζουμε στη μια πλευρά της ζυγαριάς τη χρεοκοπία και τις μνημονιακές συνέπειές της και στην άλλη τη Δημοκρατία, 

Σε μια χώρα όπου συστηματικά η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, 

Θεοχάρης: Πάνω από 300.000 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2013 ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΡΟΩΝ-ΕΚΡΟΩΝ 
Περισσότερες από 300.000 αιτήσεις, που πληρούν τις προϋποθέσεις, έχουν έως τώρα υποβληθεί για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. 

Αυτό δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας το πρώι στον Σκάι.

Υπό καθεστώς "προστασίας" η ελληνική φέτα και 15 εθνικά προϊόντα

Ξεκάθαρη η συμφωνία για προστασία της ελληνικής φέτας και άλλων 15 εθνικών προϊόντων. Ποια είναι τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης
Για ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη συμφωνία σε ό,τι αφορά την κατοχύρωση και προστασία ελληνικών προϊόντων, έκανε λόγο ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, τονίζοντας παράλληλα, ότι «ειδικά οι ισχυρισμοί για μη κατοχύρωση της ελληνικής φέτας είναι παντελώς αστήρικτοι».

Απολύθηκαν οι δολοφόνοι του δημάρχου Παγγαίου μετά από 4 χρόνια

Ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης υπέγραψε σήμερα ο μεσημέρι την οριστική απόλυση των δύο πρώην υπαλλήλων του δήμου που είναι φυλακισμένοι για τη στυγερή δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου Τριαντάφυλλου Κουκούδη.

Κρήτη: Νεαρός άνδρας σφήνωσε ανάμεσα σε δύο τοίχους στο Ηράκλειο

Χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό του.

Ένα πρωτοφανές ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή της Ροδιάς του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας νεαρός άνδρας, στην προσπάθεια του να πιάσει κάποιο αντικείμενο βρέθηκε, άγνωστο πώς, σφηνωμένος σε σημείο όπου σχεδόν εφάπτονται δύο τοίχοι