Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ευρώ ή Δραχμή – Μια σύντομη ιστορική αναλογία.

του Βασίλειου Αδαμίδη*

 Περί τα μέσα του 7ουπ.Χ. αιώνα, το Άργος κατέστη υπό την πεφωτισμένη ηγεσία του τυράννου Φείδωνα η σημαντικότερη πόλη της Πελοποννήσου. Επικρατώντας έναντι των Σπαρτιατών και ρυθμίζοντας τα εσωτερικά των Ηλείων (σχετικά με τον υπεύθυνο για την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων), αύξησε κατακόρυφα την επιρροή της πόλεώς του. Η δύναμη όμως του Άργους έγινε αισθητή και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

χούν χαρμόσυνα οι καμπάνες για την αγιοκατάταξη του Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προχώρησε στην αγιοκατάταξη του Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη.
Σε πολλές ενορίες οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα και η ορθοδοξία γιορτάζει την ένταξη ενός ακόμα μεγάλου και σύγχρονου Αγίου στο αγιολόγιο της.

Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 28-11-2013

Λίγες βροχές τις πρωινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη και λίγες τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, περιμένουμε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013.

Μειώθηκαν οι θάνατοι από AIDS

“Μηδενίστε τις νέες HIV λοιμώξεις, μηδενίστε τους θανάτους από AIDS, μηδενίστε τις διακρίσεις”.

Αυτό είναι το θέμα της παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS για τα έτη 2011-2015, που έχει οριστεί η 1η Δεκεμβρίου και έχει στόχο την επαγρύπνηση και την κοινωνική αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Από τα βάθη των αιώνων, η Ιστορία μάς διδάσκει ότι η διαφθορά και η κλεπτοκρατία ποτέ δεν οδήγησαν στην πρόοδο και στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη
του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 

Γεννημένος στην Τυφλίδα το 1932, ο κ. Αμπέλ Ανγκαμπενγκιάν υπήρξε ο κορυφαίος σύμβουλος του ηγέτη της Σοβιετικής Ενώσεως κ. Μιχαήλ Γκορμπατσώφ στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και ήταν ο εμπνευστής της περεστρόϊκα, δηλαδή της φιλελευθεροποίησης της σοβιετικής οικονομικής πολιτικής –μία φιλελευθεροποίηση, βέβαια, που ήρθε πολύ καθυστερημένα και γι αυτό δεν μπόρεσε να πετύχει. 

Μειωμένο εισιτήριο στις συγκοινωνίες για τους σπουδαστές ΙΕΚ και ΣΕΚ

Μειωμένο εισιτήριο για τη μετακίνηση με τις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες εξασφαλίστηκε από το υπουργείο Παιδείας για όλους τους σπουδαστές που φοιτούν στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ).Μετακινήσεις με μειωμένο εισιτήριο θα μπορούν να κάνουν συνολικά 14.606 σπουδαστές.

Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

Η φοροδιαφυγή στην χώρα μας δεν αντιμετωπίζεται με λαϊκίστικες μυθοπλασίες, αλλά με ουσιαστικά μέτρα μείωσης των δημοσίων δαπανών

Προσέξτε τον παραλογισμό, σε μία χώρα με ανώτατο φορολογικό συντελεστή 45% ή 33% (για ελεύθερους επαγγελματίες) τα έσοδα του κράτους περιορίζονται στο 4% του ΑΕΠ!

του Τάσου Αβραντίνη* 

Καταβλήθηκε η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Χορηγήθηκε σήμερα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ποσό ύψους περίπου 22 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.

Αποκατάσταση της Προσχεδιασμένης Μικροχειρουργικής Γνάθου

Κλινικές φημισμένων ευρωπαϊκών και αμερικανικών νοσοκομείων συναγωνίζονται επάξια πλέον στην αποκατάσταση της κάτω γνάθου, αξιοποιώντας τις τρισδιάστατες απεικονίσεις και στερεολιθογραφικά μοντέλα, η πλαστική και γναθοχειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»!
Τα θεαματικά αποτελέσματα  των αποκαταστάσεων της «Προσχεδιασμένης Μικροχειρουργικής Γνάθου» σε ασθενείς, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρουσίασε στο 22ο Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πλαστικής Χειρουργικής που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη, ο Πλαστικός Χειρουργός  κ Ανδρέας Γραββάνης.

Το σχέδιο της τρόικας για τις ομαδικές απολύσεις


Τι προβλέπει το σχέδιο της τρόικας για τις ομαδικές απολύσεις. Οι τέσσερις ανατροπές που αποκαλύπτονται σε έγγραφο του ΔΝΤ

Θεοχάρης: Η εφορία δε θα προχωρά σε κατασχέσεις για 300 ευρώ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα προχωρήσει η εφορία σε κατασχέσεις για μικρά χρέη, εφόσον οι φορολογούμενοι ανταποκρίνονται ακόμη και με μικρές καταβολές, έδωσε ο γγ. Εσόδων Χ. Θεοχάρης

Ντινόπουλος για Στουρνάρα: «Γιατί δεν ψάχνει τους πραγματικούς φοροφυγάδες;»

Νέος γύρο σκληρής αμφισβήτησης του διορθωμένου ενιαίου φόρου ακινήτων φαίνεται πως ξεκινά, αυτή τη φορά από βουλευτές της Αθήνας και γενικότερα των μεγάλων αστικών κέντρων. Αυτό γιατί οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μετά από έντονες πιέσεις που άσκησαν οι βουλευτές περιφέρειας είχαν ως αποτέλεσμα να μετακυλιστεί το φορολογικό βάρος από τα αγροτεμάχια στα αστικά ακίνητα.

Άδωνις: Εξετάζουμε την απόσυρση του εισιτηρίου των 25 ευρώ

Μιλώντας σήμερα στα ΜΜΕ ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται πολύ σοβαρά να πάρει πίσω το εισητήριο των 25 ευρώ που πρόκειται να επιβληθεί από 1 Ιανουαρίου του 2014 σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Μια 19χρονη φοιτήτρια έχασε τη ζωή της και ένας 22χρονος φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά, σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη αργά χθες το βράδυ στην οδό Πατρών - Κλάους, κοντά στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας.

Λάρισα: Η κηδεία του οδηγού που σκοτώθηκε στην τραγωδία των Τεμπών - Αγωνία για την 23χρονη κοπέλα!

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 23χρονη κοπέλα από την Κυπαρισσία, που παραμένει στην μονάδα εντατική θεραπείας...
Στις 14.00 το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία του 45χρονου Μιχάλη Ζιώγα, που σκοτώθηκε προχθές το βράδυ στο τροχαίο των Τεμπών, από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ραψάνης.

Κλείνουν τα σχολεία στη Νάουσα λόγω έλλειψης πετρελαίου

Δήλωση της Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνης ΕΕΚΕ Μακεδονίας – Θράκης

Με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Νάουσας κοινοποίησε την απόφαση του για αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολείων του Δήμου Νάουσας για την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου λόγω έλλειψης πετρελαίου και δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ πριν από λίγες ημέρες το 4ο Σχολικό Συγκρότημα Νάουσας είχε κλείσει για τον ίδιο λόγο με απόφαση των γονέων.

Κλειστά ΑΕΙ: Οι Σύγκλητοι σε ρόλο ηθικού αυτουργού




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Στην περίπτωση της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και του λουκέτου που έχουν επιβάλει σ’ αυτά, υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία εκφεύγουν ζητημάτων όπως είναι η τρόικα, τα μνημόνια, οι διαθεσιμότητες και οι κινητικότητες, η απώλεια ή όχι του εξαμήνου.

Ξαφνικός θάνατος σε νομικά πρόσωπα του Δημοσίου για 11.000 απολύσεις - ΔΕΚΟ, αμυντικές βιομηχανίες και συγκοινωνίες συμπληρώνουν τη λίστα

- Εκατοντάδες είναι οι οργανισμοί που θα κλείσουν και οι υπάλληλοι θα απολυθούν

- Υπάλληλοι από ΕΟΠΥΥ, ΟΤΑ και Ταμεία θα συμπληρώσουν το επόμενο κύμα κινητικότητας

- Ιδιώτης θα κρίνει ποιοι θα απολυθούν από τις ΔΕΚΟ

- Φεύγει το 2014 το πλεονάζον προσωπικό από τις Συγκοινωνίες

- Δίνουν... αντίδωρο με 10.000 προσλήψεις, κυρίως στην Υγεία, το 2014

Συνελήφθη γυναίκα Ρομά για χρέη 1,9 εκατ. €

Για χρέη προς το δημόσιο, που ξεπερνούν τα 1,9 εκατομμύρια ευρώ συνελήφθη μία 34χρονη Ρομά στο Λούρο της Πρέβεζας.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, για τη διαχείριση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στην Πρέβεζα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στον καταυλισμό Ρομά, στο Λούρο, κατά την οποία, συμμετείχαν 15 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών, καθώς και ένας εκπαιδευμένος σκύλος για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών.