Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Πανευρωπαϊκό σύστημα αποστολής κλήσεων της Τροχαίας

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ
Σύστημα διασυνοριακής ανταλλαγής πληροφοριών για σοβαρές τροχαίες παραβάσεις που αφορούν την οδική ασφάλεια, με την ονομασία «ΕUCARIS» δημιουργείται στη χώρα μας.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ Η «Αγγέλων Πόλις» ανοίγει πύλες την Κυριακή

Αϊ-Βασίληδες, πονηρά ξωτικά, σκανδαλιάρηδες καλικάντζαροι, νεράιδες και ήρωες αγαπημένων παραμυθιών επιστρατεύονται και φέτος στην «Αγγέλων Πόλις» του δήμου Λαγκαδά, σε ένα από τα μεγαλύτερα χριστουγεννιάτικα χωριά στη Βόρεια Ελλάδα, παρασύροντας κατοίκους και επισκέπτες σε ένα παραμυθένιο ταξίδι.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Βέλγιο: Καραμπόλες 100 αυτοκινήτων - Τουλάχιστον ένας νεκρός

Περίπου 100 αυτοκίνητα και φορτηγά συγκρούστηκαν σε τρεις καραμπόλες σε εθνική οδό στο δυτικό Βέλγιο, σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 54, εκ των οποίων οι πέντε βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Ξυλεία 600.000 ευρώ ξεβράστηκε στη Λέσβο! ΦΩΤΟ

Σε... "συναγερμό" βρίσκονται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Μιστεγνών της Λέσβου από σήμερα το μεσημέρι.

Αιτία; Ένα αναπάντεχο... δώρο από τη θάλασσα!

Έκπληκτοι οι κάτοικοι της περιοχής, είδαν να ξεβράζονται στις ακτές της Λέσβου εκατοντάδες τόνοι ακριβής ξυλείας!

Θρίλερ με το πτώμα στον Δενδροπόταμο: Αυτοκτονία «βλέπουν» οι αρχές

Σε μια 22χρονη κοπέλα από την Αλβανία ανήκει η σορός που βρέθηκε, σήμερα το πρωί, στον Δενδροπόταμο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τις Αρχές, πρόκειται για υπόθεση αυτοχειρίας.

Απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου

Οι θυελλώδεις άνεμοι στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο έχουν προκαλέσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Ο απόπλους των πλοίων σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο απαγορεύθηκε, καθώς οι άνεμοι κατά τόπους στα πελάγη φθάνουν τα 9 με 10 μποφόρ.

Χρυσή Αυγή: Απέρριψαν την αίτηση αποφυλάκισης του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Δελτίο τύπου
Το συμβούλιο εφετών απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, που παραμένει όμηρος ενός ανθελληνικού καθεστώτος χωρίς κανένα απολύτως επιβαρυντικό στοιχείο. Μοναδικό του έγκλημα η εναντίωσή του στη δικτατορία των διεφθαρμένων.

Έβαλαν... φέσι 17 εκατομμυρίων στο Δημόσιο


Με χειροπέδες στα χέρια βρέθηκαν τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα για τεράστια χρέη προς το δημόσιο που έφταναν σχεδόν τα 17.000.000 ευρώ.Το... τζακ ποτ το έπιασαν οι αστυνομικοί που συνέλαβαν έναν 59χρονο επιχειρηματία στην Αθήνα. Τα χρέη του συγκεκριμένου φτάνουν σύμφωνα με την αστυνομία τα 12.355.458,86 ευρώ.

Ο Παπανδρέου, το δημοψήφισμα και η κρίση αμνησίας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Τον τελευταίο καιρό, ο κ. Γ. Παπανδρέου επιστρέφει όλο και πιο συχνά στον τόπο του εγκλήματος. 

Είτε με δηλώσεις, ομιλίες (στο εξωτερικό) και συνεντεύξεις του, είτε με κείμενα όπως αυτό του περασμένου Φεβρουαρίου, υπό τον τίτλο «Σπάμε 15 μύθους», είτε με το ερωτηματολόγιο που πρόσφατα μοίρασε σε πρώην συνεργάτες και υπουργούς του, είτε με σχόλια του περιβάλλοντός του, όπως το τελευταίο του συνεργάτη του κ. Γ. Ελλενόπουλου, προσπαθεί να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας. 

Πάτρα: Τραγωδία με 21χρονη φοιτήτρια - Πέθανε μέσα σε 15 μέρες!

Συγκλονισμένοι οι συγγενείς της στην Λακωνία και οισυμφοιτητές της, στο ΤΕΙ της Πάτρας...

Δεν πίστευε κανείς ότι μια νέα και δραστήρια κοπέλα θα έχανε ξαφνικά τη ζωή της μέσα σε λίγες ημέρες από σταφυλόκοκκο. Η είδηση ότι η 21χρονη Ζωή έχασε τη μάχη έπεσε σαν κεραυνός στο ΤΕΙ της Πάτρας, στους φίλους και συμφοιτητές της, αλλά και στη Λακωνία από όπου και η καταγωγή της.

ΣΟΚ στα Χανιά: Τον βρήκε να κοιμάται και άρχισε να τον χτυπά με πέτρα

Μπήκε στο σπίτι του και άρχισε να τον χτυπά στα χέρια και το κεφάλι με μία... πέτρα!
Ο λόγος για έναν 19χρονο Μαροκινό ο οποίος τα ξημερώματα της Δευτέρας, θέλοντας να επιλύσεις τις προσωπικές διαφορές που είχε με τον 40χρονο Παλαιστίνιο, απόφάσισε να τον πιάσει στον ... ύπνο και να λύσει έτσι τις διαφωνίες τους.

Παραδέχεται ο υπουργός Εργασίας τις αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις


Ο Γ. Βρούτσης ομολόγησε πως η τρόικα πιέζει αφόρητα για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, κάτι που η κυβέρνηση εξετάζει τουλάχιστον για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε φάση αναδιάρθρωσης.

Ορθάνοιχτη άφησε ο υπουργός Εργασίας την ''πόρτα'' για ριζικές αλλαγές στο όριο των ομαδικών απολύσεων, σε συνέντευξη του στο Star και το Νίκο Χατζηνικολάου.

Πανό ξεκόλλησε από τον αέρα και τύλιξε τα καλώδια της ΔΕΗ στον Πειραιά

O αέρας δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά του. Ακόμα και στο λιμάνι του Πειραιά έχει προκληθεί αναστάτωση αφού ένα κομμάτι πανί με το οποίο ήταν τυλιγμένος ο Πύργος του Πειραιά, έφυγε και έπεσε πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ.

10.659 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο

Με βάση την αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις» και «μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση» εκτιμάται ότι ο αριθμός προσλήψεων για το σύνολο του δημόσιου τομέα θα φτάσει τις 14.165

Συγκλονιστικό σκίτσο για τη 13χρονη Σάρα που πέθανε εξαιτίας αναθυμιάσεων από μαγκάλι

Χωρίς καμία λέξη, το σκίτσο του Δημήτρη Χατζόπουλου στην εφημερίδα Τα Νέα, δίνει γροθιά στο στομάχι. Με έναν συγκλονιστικό τρόπο αποτυπώνει το σοκ από το θάνατο του 13χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη.

Η 13χρονη Σάρα άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Κυριακής, όταν εκείνη και η 54χρονη μητέρα της, στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν άναψαν ένα μαγκάλι. Το σπίτι που έμεναν δεν είχε ρεύμα και αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος.

Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες Καλαβρυτινούς,

Ο Ιστορικός Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος σε συνεργασία με τους τοπικούς Καλαβρυτινούς Συλλόγους, θα τελέσει το καθιερωμένο Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους άδικα εκτελεσθέντες Καλαβρυτινούς, της πόλεως και των χωριών το 1943, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξίου Πατρών, μετόχι της Ι.Μ. Αγίας Λαύρας την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 9 π.μ.