Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Στον οικονομικό εισαγγελέα απίστευτες υποθέσεις φοροδιαφυγής


Εκτεταμένη φοροδιαφυγή εντόπισαν κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Αγρότης στη Σπάρτη βρέθηκε να έχει αυξήσει τις καταθέσεις του κατά 12,5 εκ. ευρώ. Υπάλληλος του ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την έρευνα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, προσαύξησε την περιουσία του κατά 250.000 ευρώ και συγγενικό του πρόσωπο κατά 230.000 ευρώ.

Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 7-12-2013

Βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο και τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, τη Στερεά, τη Θεσσαλία και το Αιγαίο, περιμένουμε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Επιχείρηση-σκούπα για τους πειρατές των μπλε κάδων

Στην πρώτη δυναμική επιχείρηση-σκούπα προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την εισαγγελία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της πειρατείας των μπλε κάδων ανακύκλωσης.

Της ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ

Δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευσταθίου Μπούκουρα

Επειδή δημιουργήθηκαν διάφορες παρερμηνείες από τους γνωστούς κύκλους της παραπληροφόρησης μετά την δημοσιοποίηση του Δελτίου Τύπου του δικηγόρου μου κυρίου Αλέξη Κούγια έχω να δηλώσω ότι:

Πιο απλές θα γίνουν οι φορολογικές δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους


Πιο απλός θα είναι ο τρόπος υποβολής των δηλώσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους που δεν έχουν άλλα εισοδήματα, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών,Γιώργος Μαυραγάνης στη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Με απόφαση Βρούτση νωρίτερα η πληρωμή συντάξεων για τον Ιανουάριο

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση θα πληρωθούν νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες όλες οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2014, που καταβάλλουν τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Εργασίας ασφαλιστικά ταμεία.

ΒΕΡΓΙΝΑ Πανελλήνιο συνέδριο για τον αγροτουρισμό

Στη Βεργίνα της Ημαθίας επικεντρώνεται τις επόμενες ημέρες το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών και επαγγελματιών όλης της χώρας που δραστηριοποιούνται στον τομέα του αγροτουρισμού.

Αιτία αποτελεί η διεξαγωγή του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τουρισμού Υπαίθρου - Αγροτουρισμού 2013, το οποίο θα αρχίσει τις εργασίες του το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τρίτης.

Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» στη 13χρονη Σάρα

Το τελευταίο «αντίο» στη 13χρονη Σάρα, η οποία έχασε τη ζωή της το βράδυ της Κυριακής από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού, είπαν συμμαθητές, συγγενείς και φίλοι της το μεσημέρι της Παρασκευής.
Σε κλίμα συγκίνησης, η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Ξηροκρήνης.

Σε συγκέντρωση καλεί η Χρυσή Αυγή τους οπαδούς της σήμερα το απόγευμα

Δελτίο τύπου
Σε μία ακόμη κίνηση πανικού προχωρά το καθεστώς μετά τις χθεσινές εφόδους σε οικίες βουλευτών και την τρομοκρατία εις βάρος εγκύων και δίχρονων παιδιών. Σήμερα, μία μόλις ημέρα πριν απολογηθούν οι βουλευτές Γερμενής, Ηλιόπουλος και Μπούκουρας, οι ίδιες οι ανακρίτιες ζήτησαν... αναβολή.

Η Ιαπωνία θέλει να μετατρέψει το φεγγάρι σε γιγάντιο φωτοβολταϊκό πάρκο – Σχέδιο Luna Ring


Σε τεράστιο εργοστάσιο παραγωγής ηλιακής ενέργειας φιλοδοξεί να μετατρέψει το φεγγάρι η Ιαπωνική αρχιτεκτονική και μηχανολογική εταιρείαShimizu Corporation.

Η εταιρεία προτείνει την ανάπτυξη μιας γιγάντιας συλλογής φωτοβολταϊκών, μήκους 10.900 χιλιομέτρων και πλάτους 19 χιλιομέτρων στην επιφάνεια της Σελήνης.

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους από την απεργία των λεωφορείων - Φωτό!

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς από τις 05.00 τα ξημερώματα ολόκληρος ο νομός έμεινε χωρίς λεωφορεία αστικής συγκοινωνίας, εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Χωρίς αστικά λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν το πρωί συνέλευση στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους.
Ταλαιπωρία αναμένει σήμερα το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας με αποτέλεσμα τη διακοπή των δρομολογίων των αστικών λεωφορείων από τις πέντε το πρωί.

Η κατά Τσίπρα προφητεία των ευρωεκλογών: Θα κερδίσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χ.Α!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
«Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά και φοβάμαι ότι και η Χρυσή Αυγή θα αυξήσει τα ποσοστά της»:

Η (ανατριχιαστική) δήλωση ανήκει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, έγινε στο πλαίσιο συνέντευξής του στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times, την περασμένη Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, ημέρα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε, όπως πληροφορηθήκαμε, στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης Financial Times, Reuters και BBC.

Επιστολή ΔΑΚΕ Ι.Τ προς τους Βουλευτές


"ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ
ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΕΙΠΙΑ "

Κύριες και Κύριοι Βουλευτές,

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου καλείστε να ψηφίσετε τον Εθνικό Προϋπολογισμό του έτους 2014, ο οποίος για τέταρτη συνεχή χρονιά είναι αποκλειστικό “απότοκο” των επαχθών δεσμεύσεων ακραίας και μονοδιάστατης λιτότητας που έχει αναλάβει η χώρα μας στο πλαίσιο των Δανειακών Συμβάσεων.

Έναν Προϋπολογισμό που εμπεριέχει μια σειρά υφεσιακών, “φορομπηχτικών” και κοινωνικά άδικων μέτρων με μοναδικό στόχο την επίτευξη πρωτογενούς δημοσιονομικού πλεονάσματος.

Το “ζητούμενο” του δημοσιονομικού πλεονάσματος σαφώς και πρέπει να αποτελεί πρωταρχική κυβερνητική επιδίωξη, σε καμία περίπτωση όμως ο “σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα”…

Γουρούνια ηλεκτροδοτούν 700 νοικοκυριά, “ξαλαφρώνουν” χωματερή, παράγουν γεωργικό λίπασμα

Οργανικά απόβλητα από γουρούνια ενός χοιροστασίου της περιοχής του Λέστερ στη Μεγάλη Βρετανία θα χρησιμοποιηθούν για την ηλεκτροδότηση 700 νοικοκυριών αποτρέποντας παράλληλα την απόθεση απορριμμάτων βάρους18.000 τόνων από τη χωματερή.

Μικρές ανεμογεννήτριες και βιομάζα στα μη διασυνδεδεμένα νησιά – Αιτήσεις από Ιανουάριο

Προσφορές σύνδεσης για μικρές ανεμογεννήτριες και έργα βιομάζας στα μη διασυνδεδεμένα νησιά θα μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι έως τις 15 Ιανουαρίου 2014 προς τον αρμόδιο για τη χορήγησή τους ΔΕΔΔΗΕ.

Πέθανε ο Νέλσον Μαντέλα

Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 95 ετών ο Νέλσον Μαντέλα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής. Ο Μαντίμπα όπως τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά, άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Πέμπτης, στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ, περιστοιχισμένος από τα μέλη της οικογένειάς του.

Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα ακόμη σπίτι χωρίς ρεύμα

Ακόμη ένα περιστατικό με φωτιά σε σπίτι χωρίς ρεύμα είχαμε χθες το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την τρίτη περίπτωση μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, γεγονός που αρχίζει να προκαλεί έντονη ανησυχία.

Νεκρός από φωτιά σε δώμα ξενοδοχείου στον Πειραιά

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Παρασκευής από πυρκαγιά που ξέσπασε σε δώμα στην ταράτσα ξενοδοχείου στην Καστέλα του Πειραιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Θεσσαλονίκη: Το τελευταίο αντίο στην 13χρονη Σάρα - Η κηδεία της μαθήτριας που συγκλόνισε τη χώρα!

Τραγική φιγούρα η μητέρα της άτυχης μαθήτριας που σπαράζει για το αδικοχαμένο της παιδί...

Το τελευταίο αντίο στη 13χρονη Σάρα, η οποία έχασε τη ζωή της από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού, θα πουν συμμαθητές, συγγενείς και φίλοι της στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεσθεί στη μία το μεσημέρι από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.