Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Την Πέμπτη με τη μορφή του κατεπείγοντος οι πλειστηριασμοί στη Βουλή

Τελικά όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση θέλοντας να αποφύγει άλλη μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αποφάσισε να φέρει τους πλειστηριασμούς στη Βουλή ως ένα αυτοτελές άρθρο. Με τη μορφή του κατεπείγοντος και ως αυτοτελές άρθρο θα κατατεθεί –πιθανότατα την Πέμπτη- το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς.

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ένα βιβλίο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου που θα έπρεπε να προβληματίσει κάθε Νεοέλληνα ως προς τα βαθύτερα αίτια της σημερινής κρίσης και την πιθανή έξοδο από αυτήν

Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου οι φιλελεύθερες ιδέες επηρέασαν βαθύτατα και τις αντίστοιχες σοσιαλιστικές, στην Ελλάδα ποτέ δεν διαδόθηκαν και μάλλον είναι απούσες από την πολιτική ζωή της χώρας. Έτσι, εύκολα η τελευταία κατακτήθηκε μεταπολεμικά, στο ιδεολογικό επίπεδο, από την κομμουνιστική αριστερά, η οποία σίγουρα στο επίπεδο αυτό είχε και την πλήρη ανοχή της δεξιάς.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
Από: EBR

"ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ" Αυξήθηκαν κατά 500% οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς

Δραματική αύξηση κατά 500% παρουσιάζει τα τελευταία τρία χρόνια ο αριθμός των ανασφάλιστων καρκινοπαθών που προσέρχονται στο νοσοκομείο “Θεαγένειο” της Θεσσαλονίκης.

Της Νικολέττας Μπούκα

Παράταση του δικαιώματος συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας

Με τροπολογία που θα κατατεθεί σήμερα από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση παρατείνεται το δικαίωμα συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2014, εφόσον εκκρεμεί ιατρική κρίση στις υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

Μιχάλης Λιάπης: Συνελήφθη γιατί οδηγούσε με πλαστές πινακίδες


- Τι είπε στους άνδρες της ΔΙΑΣ όταν τον συνέλαβαν! - Το απόγευμα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα
- Κινητό ... έγκλημα ήταν το υπερπολυτελές αυτοκίνητο του Μ. Λιάπη
- Ο πρώην υπουργός της ΝΔ συνελήφθη στην λεωφόρο Αρτέμιδος από άνδρες της τροχαίας καθώς ουσιαστικά όλα στον οδηγό ήταν παράνομα - Οι κανονικές πινακίδες του είχαν κατατεθεί
- Ο Μιχάλης Λιάπης ως υπουργός Μεταφορών είχε κόψει κλήση στον τότε Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη γιατί δεν φορούσε κράνος

Οι προβλέψεις του αιώνα που βγήκαν αληθινές!

Ο λόγος για τον John Elfreth Watkins, ο οποίος δημοσίευσε τότε στο αμερικανικό περιοδικό «Ladies’ Home Journal» άρθρο με τίτλο «What May Happen in the Next Hundred Years» (Τι μπορεί να συμβεί μέσα στα επόμενα 100 χρόνια). Το άρθρο του ξεκινούσε

Θωρακίζεται η Ευρώπη απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις

Το Ευρωκοινοβούλιο συζητά τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριακών συστημάτων και προτείνει ενίσχυση του «Ελληνικού» ENISA

Τα δίκτυα πληροφορικής και επικοινωνιών της επιχειρεί να θωρακίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθώντας μια νέα Οδηγία που προβλέπει μέτρα για τον συντονισμό των δράσεων κυβερνοασφάλειας μεταξύ των κρατών μελών. Χθες, στις Βρυξέλλες, η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε τις δικές της προτάσεις για το θέμα, που πλέον θα τεθούν στην κρίση της Ολομέλειας.

Τι αλλάζει στο ασφαλιστικό το 2014

Της Ρούλας Σαλούρου
 
Με το... αριστερό μπαίνει για μια ακόμη φορά, για χιλιάδες ασφαλισμένους και ανέργους η νέα χρονιά, οι οποίοι θα βρεθούν μπροστά σε νέες –γνωστές παρ’ όλα αυτά– περικοπές. Πρόκειται για αλλαγές που προβλέπονται σε νόμους που πάνε πίσω και από το 2002, κορυφώνονται όμως με το Μνημόνιο. Οι αλλαγές αφορούν ακόμη και τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι πλέον, για να λάβουν το ΕΚΑΣ θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας των 65 ετών, αλλά και τους ανέργους. 

«Μπλόκο» σε 40.000 πρόωρες συντάξεις από την τρόικα

Φραγμό στις πρόωρες συντάξεις θέλει να βάλει η τρόικα, που πιέζει για να μπει τέλος σε μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων στο ασφαλιστικό. Στο στόχαστρο είναι οι ασφαλισμένοι που -αξιοποιώντας διατάξεις της νομοθεσίας- αποχωρούν πριν από τα 67 με πλήρη ή στα 62 με μειωμένη σύνταξη.

Συνταξιοδοτικό. Παίζοντας με τον πανικό

Της Χριστίνας Κοψίνη

Τα τηλέφωνα χθες άρχισαν από νωρίς το πρωί. Φίλοι και γνωστοί που έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και συνεχίζουν να εργάζονται στον δημόσιο τομέα αναζητούν μια δεύτερη γνώμη για το εάν πρέπει να υποβάλουν την πρώτη αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία τους.

Ίχνη ραδιενεργού Καισίου στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης

Τα τζάκια «ζωντανεύουν» εφιάλτες του Τσέρνομπιλ.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για την πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς η ανεξέλεγκτη χρήση τζακιών και καύση ξύλου έχει προκαλέσει εντονότατο πρόβλημα στην ατμόσφαιρα κάνοντας την αποπνικτική αλλά και επικίνδυνη.

Νέα τεχνική στην αυξητική στήθους

Σιλικόνη και αυτομόσχευμα λίπους μαζί συνδυάζει η νέα τεχνική στην αυξητική στήθους για καλύτερο όγκο και φυσικό αποτέλεσμα!
Μέχρι τώρα, η κλασική αυξητική στήθους γινόταν με ενθέματα σιλικόνης (στρογγυλά ή ανατομικά) για την επίτευξη του επιθυμητού όγκου. Επέμβαση αρκετά δημοφιλής στις γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Χωρίς τέλος οι απολύσεις στο Δημόσιο - Από που φεύγουν άλλοι 500!


Έντονη ανησυχία σε χιλιάδες εργαζομένων στο Δημόσιο προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις οποίες υπολείπονται γύρω στις 500 απολύσεις, ώστε να εκπληρωθεί ο στόχος των 4.000 απολύσεων για το 2013

Σε ποια από τις δύο βάρκες βρίσκεται η συνείδηση του κ. Τσίπρα (ντάλα μεσημέρι);


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

«Αν για την προπαγάνδα της κυβέρνησης η συνταγματική επιταγή να κρίνει και να ψηφίζει ο κάθε βουλευτής κατά συνείδηση αποτελεί προτροπή σε αποστασία, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Τους καλούμε να το κάνουν, όχι για να ανοίξουν κάποιες πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να ανοίξουν ή να κρατήσουν ανοικτή την πόρτα της δικής του συνείδησης»:

Φωτιά κατέστρεψε μονοκατοικία στην Κοζάνη

Φωτιά που ξέσπασε πιθανότατα από αναμμένο τζάκι κατέστρεψε ολοσχερώς μονοκατοικία στην Αιανή Κοζάνης.
Οι ηλικιωμένοι ένοικοι του σπιτιού απομακρύνθηκαν εγκαίρως και δεν κινδύνευσαν.

Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ

Σε πρόσφατη συνέντευξή του (Real News, 17.11.13) ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δ.Κουτσούμπας προέβη σε μία βαρύγδουπη δήλωση: ‘’Ο φόβος και η ανασφάλεια τσακίζουν κόκαλα στους εργαζόμενους’’.

Οι Έλληνες συνδικαλιστές ουδέποτε διακρίθηκαν για την συμβολή τους στην αύξηση της παραγωγικότητας και της καταπολέμησης της διάχυτης διαφθοράς. Αντιθέτως, διακρίθηκαν για την φορτική πίεσή τους για προσλήψεις υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων, αυξήσεις πέραν των ορίων αντοχής της ελληνικής οικονομίας και ρυθμίσεις κατά της ‘’εντατικοποίησης της δουλειάς’’.

του Κώστα Χριστίδη