Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΓΣΕΕ: Αγγίζει το 33% η πραγματική ανεργία

Το 2014 ο μη ενεργός πληθυσμός θα είναι κατά 1,1 εκατ. άτομα περισσότερος από τους απασχολούμενους, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία



Το 33% αγγίζει η πραγματική ανεργία, παρά τις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για ποσοστό της τάξεως του 27,8%, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, που εκτιμά πως το 2014 ο μη ενεργός πληθυσμός θα είναι κατά 1.100.000 άτομα περισσότερος από τους απασχολούμενους και καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει άμεσα τις πολιτικές “της ύφεσης, της λιτότητας και της φοροεπιδρομής”.

Μην μαγειρεύετε και μην σιδερώνετε με αιθαλομίχλη


Μετά τις απαγορεύσεις για τη χρήση τζακιών έρχονται και συστάσεις για το μαγείρεμα και το σιδέρωμα. Έχει αιθαλομίχλη; Ξεχάστε το πλυντήριο ρούχων, το φούρνο, τον θερμοσίφωνα και το ηλεκτρικό σίδερο.

Θεσσαλονίκη: Εγκλημα πάθους με θύμα συνταξιούχο θεολόγο

Δολοφονημένος μέσα στο διαμέρισμά του βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 60χρονος συνταξιούχος θεολόγος στη δυτική Θεσσαλονίκη.
Ως βασικός ύποπτος έχει προσαχθεί και ανακρίνεται ένας 35χρονος αλλοδαπός, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες διατηρούσε σχέσεις με το θύμα.

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα παρκάρει μόνο του

Για όσους ταλαιπωρούνται αναζητώντας μια θέση στάθμευσης ή φοβούνται τις μανούβρες για να παρκάρουν σε περιορισμένο χώρο, μια λύση είναι ίσως το αυτοκίνητο που παρκάρει μόνο του.Κανείς δεν υπάρχει στο εσωτερικό αυτού του Range Rover στο χώρο στάθμευσης του Λας Βέγκας. Ωστόσο το όχημα κινείται αργά, εντοπίζει μια θέση, και αρχίζει να παρκάρει κάνοντας όπισθεν. Στα μισά της μανούβρας, το αυτοκίνητο δείχνει να διστάζει προς στιγμή, βγαίνει λίγο από τη θέση και παρκάρει σε καλύτερη θέση, σαν ένα φάντασμα να είναι στο τιμόνι.

Πότε πληρώνουν οι ασφαλισμένοι την ιατρική επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ

Διευκρινίσεις για το πότε πληρώνουν και πότε όχι για την ιατρική επίσκεψη οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού, δίνει η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, δηλαδή οι συμβεβλημένοι γιατροί του Οργανισμού, ενημερώνει τους χιλιάδες ασφαλισμένους που επισκέπτονται καθημερινά τα ιατρεία ότι η ιατρική επίσκεψη σε συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ δεν απαιτεί καμία πληρωμή εκτός αν:

Έγκλημα στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης. Βίντεο από τον τόπο του εγκλήματος

Στυγερό έγκλημα διεπράχθη πριν από λίγο, στην οδό Θεοδόσιου Σταύρου στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλοδαπός άνδρας μαχαίρωσε θανάσιμα Έλληνα που ζούσε σε παλιά μονοκατοικία. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο φερόμενος ως δράστης, συνελήφθη και οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ Μέτρα για τους ανασφάλιστους εξετάζει η Πολιτεία

Την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων, καθώς και ασφαλισμένων που οφείλουν στα ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση.

ΑΓΡΟΤΕΣ Ζεσταίνουν τα τρακτέρ

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες της ΠΑΣΥ ετοιμάζοντας κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα στα τέλη Ιανουαρίου.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Η μορφή των διαμαρτυριών θα αποφασιστεί σε πανελλαδική σύσκεψη των Επιτροπών Αγώνα των Μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα την Κυριακή 19 του μήνα.

Ο ΟΠΑΔ «δικαιολογείται» για τα λεφτά που ζητά από την οικογένεια Λαζαρίδη

Διευκρινιστική ανακοίνωση για την υπόθεση των χρημάτων που ζητούνται από τους γονείς του τραυματία, νοσηλευόμενου στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη, εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Κορδελιό: Εξιτήριο πήρε ο δεκάχρονος που σώθηκε από τη φωτιά

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε, σήμερα, το δεκάχρονο αγοράκι που σώθηκε από απεγκλωβίστηκε από διαμέρισμα στην οδό Τραπεζούντος στο Κορδελιό, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες την περασμένη Τρίτη, με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα νήπιο 1,5 ετών.

Δήλωση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσας Αμμανατίδου- Πασχαλίδου σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα 2014 του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης


 Στις 23/12/2014 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ο.Τ.Α. Μείζονος Θεσσαλονίκης (ΣΟΤΑΜΘ) συνεδρίασε και ψήφισε ομόφωνα το τεχνικό Πρόγραμμα του Συνδέσμου για το 2014.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη απόφαση η Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Προσφυγή της Χρυσής Αυγής στο ΕΔΑΔ

Γραφείο τύπου

Αύριο, Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Κρυστάλ (Αχιλλέως 4, Πλατεία Καραϊσκάκη) στις 17:30 θα γίνει παρουσίαση της προσφυγής της Χρυσής Αυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Δικαιωμάτων.

Τον ΕΟΠΥΥ «δείχνει» το υπ. Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες

«Η δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων... οφείλεται κυρίως στον ΕΟΠΥΥ και κατά μικρότερο ποσοστό σε άλλους φορείς», υπογραμμίζει το υπουργείο, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών .

Μείωση-ΣΟΚ στις επικουρικές συντάξεις 1 εκατ. συνταξιούχων

Οι ονομαστικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα φτάσουν στο 8% λόγω του ελλείμματος των 240 εκατ. ευρώ που προβλέπει το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014 και της ρητής απαγόρευσης του μνημονιακού νόμου 4025/12.

Εικόνες καιρού..


Εκρηξη σε χημικό εργοστάσιο με πέντε νεκρούς στην Ιαπωνία

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί έχουν τραυματισθεί κατά την έκρηξη που σημειώθηκε σε χημικό εργοστάσιο του ομίλου Mitsubishi Materials στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Θεσσαλονίκη: Αυξημένες και σήμερα οι τιμές αιωρούμενων σωματιδίων

Υψηλές ήταν για δεύτερη ημέρα, οι πρωινές μετρήσεις για τα επίπεδα των αιωρούμενων σωματιδίων στο δυτικό τμήμα της Θεσσαλονίκης. Στο σταθμό του Λαγκαδά καταγράφηκε αυξημένη τιμή (στα 128 μg/ανά κυβικό μέτρο).

Γιατί οι γυναίκες δεν πρέπει να τρώνε τηγανιτά;

Κινδύνους για την υγεία των γυναικών εγκυμονεί η κατανάλωση τηγανιτών φαγητών, με κορεσμένα και τρανς λιπαρά οξέα κυρίως για όσες βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.


Μίζες και εξοπλιστικά: Κάτω τα (βρώμικα) χέρια από τις Ένοπλες Δυνάμεις!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η βλάβη που τελικά θα προκληθεί στη χώρα και στη Δημοκρατία από την ανάκριση των θλιβερών γηραιών μιζαδόρων (είτε τα έπιαναν, είτε τα έδιναν) περί τα εξοπλιστικά, θα είναι πολύ μεγαλύτερη από το όφελος που ενυπάρχει πάντα στην προσπάθεια της Δικαιοσύνης για την αποκάλυψη της αλήθειας και τον κολασμό της διαφθοράς.

Κάλεσμα της Επιτροπής Δράση Δυτικών Συνοικιών.

"Καλούμε τους κατοίκους των Δυτικών Συνοικιών σε συνέλευση-συζήτηση την Παρασκευή 10 Γενάρη στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων, για να συναποφασίσουμε τις δράσεις μας. Είναι χρέος όλων μας, απέναντι στην οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, να μην αφήσουμε κανένα μόνο του! Να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και προστασίας των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Έρχονται εκτυπωτές ζαχαροπλαστικής

Φουτουριστικά σοκολατάκια και πολύχρωμα ζαχαρωτά σε απίθανα σχήματα είναι η ειδικότητα δύο νέων εκτυπωτών τριών διαστάσεων, οι οποίοι παρουσιάστηκαν στην έκθεση CES του Λας Βέγκας με την προοπτική να φτάσουν εφέτος στην αγορά.

Τη Σιμόν ντε Μποβουάρ τιμά η Google

106 χρόνια από τη γέννηση της πιο διάσημης φεμινίστριας του 20ου αιώνα

Στη γαλλίδα συγγραφέα, φιλόσοφο και φεμινίστρια, σύντροφο του διάσημου υπαρξιστή φιλοσόφου Ζαν - Πωλ Σαρτρ, είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google, με αφορμή την 106ή επέτειο από τη γέννησή της.

Θρήνος για τις δύο φοιτήτριες που «χάθηκαν» στα Μάλγαρα

Το μεσημέρι θα γίνει στο Αγρίνιο, η κηδεία της 20χρονης φοιτήτριας της Νομικής Κομοτηνής
Συγγενείς, φίλοι, συμφοιτητές, αλλά και πλήθος κόσμου συνόδευσαν το απόγευμα της Τετάρτης στην τελευταία της κατοικία, την 23χρονη φοιτήτρια που έχασε τη ζωή της μετά τη σύγκρουση του υπεραστικού λεωφορείου με νταλίκα στην Εγνατία οδό, κοντά στα διόδια των Μαλγάρων.

Ένα γραφείο που γίνεται... κρεβάτι!

Μία γερμανική εταιρία δημιούργησε ένα πρωτότυπο γραφείο το οποίο μπορεί και μετατρέπεται με το πάτημα ενός κουμπιού σε... κρεβάτι.
Η Εταιρία BLESS δημιούργησε ένα γραφείο το οποίο έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε κρεβάτι, εξοικονομώντας χώρο σε κάποιον που δεν έχει μεγάλο σπίτι