Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Πώς να συλλέξετε βρόχινο νερό για τον κήπο σας με λιγότερα από 100 ευρώ

Τα συγκεκριμένα βαρέλια συλλογής βρόχινου νερού κοστίζουν λιγότερο από 100 ευρώ και μπορείτε να το κατασκευάσετε μόνοι σας με ευκολία. Λειτουργεί, όμως, με την ίδια αποτελεσματικότητα με αυτή των ακριβών βαρελιών του εμπορίου. Στην συνέχεια του άρθρου θα λάβετε λεπτομερείς οδηγίες για την κατασκευή του, ώστε να είστε σε θέση να ξεκινήσετε να συλλέγετε βρόχινο νερό στην αμέσως επόμενη βροχόπτωση.

Εφορία: Πρόστιμο 39.000 ευρώ για μη υποβολή... 56 ευρώ !

Κι όμως, σε αυτή τη χώρα, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, η Εφορία όχι μόνο δεν προσπαθεί να διευκολύνει τους φορολογούμενους, αλλά επιβάλλει επιπλέον δυσανάλογα πρόστιμα, ακόμα και για μία απλή απροσεξία.

Πρόταση για απόσυρση του φαρμάκου Protelos

Να ανασταλεί η άδεια κυκλοφορίας του φαρμακευτικού σκευάσματος Protelos της γαλλικής εταιρείας Servier πρότεινε η ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης, η οποία προχωρά στην επαναξιολόγησή του λόγω των ισχυρών παρενεργειών που είχαν καταγραφεί σε ασθενείς που τον λάμβαναν. Το φάρμακο Protelos που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της βαριάς μορφής οστεοπόρωσης, κυκλοφορεί και στην Ελλάδα.

Σκοπιανός πρωθυπουργός στο CNN: O Α. Σαμαράς δεν δέχεται να με συναντήσει

Τις γνωστές απόψεις του ότι η Ελλάδα «αποφεύγει» τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας, επανέλαβε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε συνέντευξή του στο CNN, η οποία προβλήθηκε χθες.


«Έφυγε» ο Γιώργος Κόρος

Ο γνωστός βιολιστής Γιώργος Κόρος, έφυγε από τη ζωή στα 91 χρόνια, αφήνοντας πίσω του πλούσιο έργο στην παραδοσιακή μουσική.

ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ Ζητείται νέα προκαταρκτική για τους εφοριακούς

Πρόσθετη παραγγελία να διενεργηθεί νέα προκαταρκτική στην υπόθεση του πορίσματος της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά για τις ευθύνες εφοριακών της Θ’ ΔΟΥ στην υπεξαίρεση του δήμου Θεσσαλονίκης δόθηκε από τον εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρη Δημόπουλο.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Η ΔΥΣΗ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΑΚΟΜΑ

Η νέα και πολύπλοκη οικονομική πραγματικότητα κάνει πολύ πιο ευάλωτες σε ανατρεπτικές κρίσεις χώρες με αυταρχικά και ανήθικα καθεστώτα, παρά την αναπτυγμένη Δύση


Οι σοβαρότεροι οικονομολόγοι κατανοούν πλέον πολύ καλύτερα ότι η καινοτομία, οι επενδύσεις, η παραγωγικότητα και η ανάπτυξη δεν είναι απλά ζήτημα μείωσης της φορολογίας και απελευθέρωσης των αγορών.

του Will Hutton*
EBR

Αποχώρησε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος

Τίτλους τέλους στις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο βουλευτής της Β' Αθήνας ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με το οποίο εξελέγη, ως συνεργαζόμενος, στις εκλογές του 2012 και ανεξαρτητοποιείται.

Κλιματική Αλλαγή: έστω λίγος χρόνος προτού χαθούμε κάτω από τη θάλασσα

Μια νέα έρευνα στην επιθεώρηση Scientific Reports εκτιμά ότι το λιώσιμο των πάγων θα προκαλέσει την άνοδο της στάθμης των θαλασσών κατά 61 εκατοστά τα επόμενα 70 χρόνια και κατά 2,4 ολόκληρα μέτρα έως τα τέλη του επόμενου αιώνα.

Κένυα: «Αναστήθηκε» στο νεκροτομείο

Έρευνα έχουν ξεκινήσει οι αρχές της Κένυας μετά την αποκάλυψη πως ένας άνδρας που είχε κηρυχθεί νεκρός στο νοσοκομείο, ξύπνησε ζωντανός στο νεκροτομείο, την επόμενη μέρα.

Σοκαρισμένοι οι υπάλληλοι στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Ναϊβάσα, άρχισαν να τρέχουν όταν σηκώθηκε το «πτώμα» και άρχισε να αναπνέει.

Δεν έχει ξαναγίνει! Βουλευτής καταθέτει ερώτηση για προσωπικό του θέμα

Για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο ο λόγος, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, με τίτλο: «φορολογική τρομοκρατία σε βάρος βουλευτή».Αφορμή η γνωστή υπόθεση με το ποσό του περίπου 1 εκατ. ευρώ που επαναπάτρισε και για το οποίο ελέγχεται αν φορολογήθηκε ποτέ...

Βούλγαρος έφερνε στην Ελλάδα πάνω από 12.000 μπουκάλια με λαθραία ποτά! ΦΩΤΟ


Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Λάρισα, ο 58χρονος Βούλγαρος για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών, τα οποία εισήγαγε από τη χώρα του στην Ελλάδα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας «περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα», ενώ αναζητείται ακόμη ένας ημεδαπός, συνεργός του, για το ίδιο αδίκημα.

Έλληνες επιστήμονες τηγάνισαν πατάτες στον Δία


Τι γεύση θα είχαν οι τηγανιτές πατάτες αν μαγειρεύονταν στονΔία; Απάντηση σε αυτό το περίεργο ερώτημα έδωσαν οι Έλληνες ερευνητές Γιάννης Λιούμπας και Θοδωρής Καραπάντσιος τουΑριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA).

Οι πιο περίεργες ανακαλύψεις του 2013

Το 2013 ήταν η χρονιά μεγάλων επιστημονικών ανακαλύψεων. Κάποιες από αυτές θα μείνουν στην ιστορία ως οι πιο περίεργες.

1) Μυστηριώδης πρόγονος
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως το παρελθόν των προγόνων μας θυμίζει τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και πως μέχρι 30.000 χρόνια πολλά είδη ανθρώπων ζούσαν μαζί και διασταυρώνονταν. Ωστόσο, όπως ανακαλύφθηκε από αναλύσεις DNA, οι πρόγονοί μας δεν συνευρίσκονταν μόνο με τους Νεάντερταλ και τους Ντενίσοβαν αλλά και με ένα άγνωστο μέχρι πρότινος είδος ανθρώπου, το οποίο μπήκε κάποια στιγμή και αυτό «στην παρέα» και διασταυρώθηκε μαζί τους.

Τα λησμονημένα «Ζάππεια» του ΠΑΣΟΚ


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι επιθετικές ανακοινώσεις (και ανάλογες κατά καιρούς επιθετικές δηλώσεις στελεχών του) του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει, υποκρύπτουν δυστυχώς μια μικροκομματική επιδίωξη.

Ακόμη και στις περιπτώσεις που έχει ως ένα σημείο δίκιο, το δίκιο αυτό χάνεται όταν εκδίδονται ανακοινώσεις με υπονοούμενα κατά του κυβερνητικού τους εταίρου, στον οποίο το γραφείο Τύπου του κόμματος αρέσκεται να προσδίδει τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό «οι άλλοι».

ΧΑΝΣ ΒΕΡΝΕΡ ΣΙΝ: ΕΠΕΙΓΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΡΕΩ

Ο πρόεδρος του περίφημου Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (IFO) κρίνει απαραίτητο το «κούρεμα» των χρεών των προβληματικών χωρών της ευρωζώνης


"Το ενιαίο νόμισμα δημιουργήθηκε για να επιτρέψει στα κεφάλαια πλουσίων χωρών, όπως η Γερμανία, να πάνε ευκολότερα προς χώρες που προσέφεραν καλές επενδυτικές ευκαιρίες. Έτσι, μετά την συνάντηση κορυφής της Μαδρίτης, το 2005, γίναμε μάρτυρες εντυπωσιακών μεταφορών κεφαλαίων προς την νότια Ευρώπη. Όμως, το φαινόμενο αυτό, που στο ξεκίνημά του ήταν πολύ θετικό, κατέληξε στο να δημιουργήσει φούσκες οι οποίες κάποια στιγμή έσκασαν."

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
EBR

Πλάσαρε χυμούς... και ξάφριζε αθώα θύματα

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης εξιχνιάστηκε ακόμη μία περίπτωση ληστείας σε βάρος 76χρονης από γυναίκα που της πρόσφερε χυμό με αναισθητική ουσία, που έλαβε χώρα την 19.12.2013 στην Κατερίνη.

Στη Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου τα τοπικά προϊόντα του Λαγκαδά

Τα προϊόντα της περιοχής του Λαγκαδά, τσίπουρο, κρασιά και υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα θα προβάλλει ο τοπικός δήμος μέσα από τη συμμετοχή του στην 79η Διεθνή Έκθεση Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων στο Βερολίνο, που φέτος θα διαρκέσει από τις 17 έως και τις 26 Ιανουαρίου.