Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Τέλος Φεβρουαρίου νόμος του κράτους το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης

Στο τέλος Φεβρουαρίου εκτιμάται ότι θα έχει γίνει νόμος του κράτους το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης, το οποίο θα αποτελέσει και τον “οδικό χάρτη προς την ανάπτυξη”, όπως ανέφερε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Κ. Πουπάκης προς Επίτροπο Άντορ, για τους αστέγους: " Η ολιγωρία κοστίζει κοινωνικά, οικονομικά και ανθρωπιστικά. Απαιτούνται αποφασιστικές λύσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου"

Την επιτακτική ανάγκη ανάληψης άμεσων πρωτοβουλιών για την πρόληψη και καταπολέμηση του διαρκώς εντεινόμενου φαινομένου των αστέγων με ιδιαίτερη έμφαση στη θεσμική ενίσχυση της προστασίας έναντι πλειστηριασμών και κατασχέσεων τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης σε παρέμβασή του κατά την ανταλλαγή απόψεων με τον Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης Λ. Άντορ για το θέμα: "Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τους Αστέγους" στο πλαίσιο των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος κόβει την πίτα του

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας εκφράζοντας τις θερμότερες ευχές τους, για ένα 2014 γεμάτο Υγεία, Αγάπη, Οικογενειακή Ευτυχία και Επαγγελματική Δημιουργία σε ένα κόσμο καλύτερο για όλους, σας προσκαλεί στη κοπή της βασιλόπιτας που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΄΄ΑΣΤΗΡ΄΄  (Αράτου και Αγίου Ανδρέου)  στην Πάτρα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014  ώρα 7.00 μ.μ.

ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Πέρα από την ασήμαντη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, το γραφειοκρατικό κατεστημένο υπονομεύει και κάθε εκσυγχρονιστική μεταρρύθμιση στον δημόσιο τομέα

Όπως μαθαίνουμε, οι φίλιες προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το παλαιό ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστικές δυνάμεις ετοιμάζονται να αποτρέψουν την εξέλιξη αυτή, προφασιζόμενες ότι οι μεταρρυθμίσεις συνεπάγονται και μειώσεις στις θέσεις εργασίας. Στην ουσία, όμως, αυτή είναι η πρόφαση. Τα συνδικάτα δεν θέλουν μεταρρυθμίσεις γιατί με αυτές καταργούνται πηγές παράνομου και εύκολου πλουτισμού. Καταργούνται επίσης και διάφορες διοικητικές αλχημείες, που στην Ελλάδα παράγουν συνδικαλιστικά προνόμια –τα οποία έχουν τεράστιο κόστος για την ιδιωτική οικονομία, που σήμερα είναι και η μοναδική σανίδα σωτηρίας της χώρας.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Δείτε πως ένας μοναχός φτιάχνει λουκούμια για να κερνάει τους προσκυνητές


ΜΙΑ ΠΑΜΠΑΛΑΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗ


Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει επισκεφθεί ελληνικό μοναστήρι και να μην έχει γευθεί την γλύκα του μοναστηριακού καλωσορίσματος με τα παραδοσιακά λουκούμια που προσφέρουν οι μοναχοί στους επισκέπτες τους.

Θαλασσοδάνεια και τρικυμία εν κρανίω (αναντικατάστατων)


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Και η πτώση από τα σύννεφα συνεχίζεται κανονικά…

Αυτή τη φορά με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο – το οποίο, όπως προκύπτει από την δικαστική έρευνα, είχε γεμίσει τον κόσμο θαλασσοδάνεια.

(Η ΕΤΒΑ… έφυγε νωρίς, αν και γι’ αυτήν είχε πει πρώην διευθύνων σύμβουλός της πως… ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από τράπεζα).

Επικυρωμένα αντίγραφα τέλος! Μόνο μια φωτοτυπία θα αρκεί

Μια σειρά από διατάξεις που απλά υπάρχουν για να ταλαιπωρούν πολίτες και εργαζόμενους καταργούνται. Χαρακτηριστικότερη όλων η επικύρωση που χρειάζεται για το ακριβές αντίγραφο στα δεκάδες πολλές φορές έγγραφα που χρειάζονται για μια συναλλαγή με το δημόσιο. Πλέον θα αρκεί μια φωτοτυπία του πρωτοτύπου και ένας απλός έλεγχος από τον υπάλληλο για την αντιστοιχία μεταξύ πρωτοτύπου και αντίγραφου.