Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΤΕΜΠΗ - ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ Έτοιμες σε ενάμισι χρόνο οι σήραγγες

Το καλοκαίρι του 2015 θα ολοκληρωθεί η κατασκευή των σηράγγων στον Πλαταμώνα και τα Τέμπη, με τις οποίες θα παρακάμπτονται δύσκολα και επικίνδυνα τμήματα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ To μέλλον είναι εδώ…

Οι εφαρμογές θα είναι πανταχού παρούσες, το σώμα μας θα αποτελέσει το ψηφιακό μας διαβατήριο και θα μετρούμε την αρτηριακή πίεση και τον σφυγμό μας μέσω έξυπνων φορητών συσκευών. Το Internet θα είναι πλέον παντού και τα smartphones θα μειώσουν περαιτέρω το ψηφιακό χάσμα.

Επιμέλεια: Κώστας Σιαμέλης

Επίσκεψη εργασίας του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης


Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας ενημέρωσε τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης για τα ζητήματα του δήμου κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Σταυρό

Το δήμο Βόλβης επισκέφθηκε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, όπου και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, στο Δημαρχείο Βόλβης στο Σταυρό.

Τι είναι η πολική δίνη που πλήττει τις ΗΠΑ – Εννέα νεκροί

Ως περιστρεφόμενη ζώνη χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης, οι οποίες σχηματίζονται κάθε χειμώνα πάνω από το βόρειο και το νότιο πόλο και καταλαμβάνουν την τροπόσφαιρα (το χαμηλότερο τμήμα της ατμόσφαιρας) και μέρος της στρατόσφαιρας (το επόμενο στρώμα της ατμόσφαιρας) περιγράφεται η πολική δίνη όπως αυτή που πλήττει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τις ΗΠΑ.

Φωτογραφίες: Δείτε το μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο

Καταστήματα που καλύπτουν επιφάνεια 400.000 τετ. μέτρων, «τεχνητός ήλιος», πισίνα, πίστες για σκι και σκέιτ

Έχει μήκος 500 μέτρα, πλάτος 400 μέτρα και ύψος 100 μέτρα, ενώ μπορεί να χωρέσει είκοσι φορές την Οπερα του Σίδνεϊ, αλλά και τρεις φορές το αμερικανικό πεντάγωνο.

Αυτή είναι η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου (photos)!

Προκαλεί δέος η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου τα τελευταία 24ωρα.
Το γνωστό άγαλμα του Ιησού στην Βραζιλία, που βρίσκεται στον λόφο Corcovado του Ρίο ντε Τζανέιρο «χτυπήθηκε» από κεραυνό.

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν οι οικοδομικές άδειες το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2013

Μικρή «ανάσα» πήρε τον περασμένο Οκτώβριο, η οικοδομή στη χώρα, καθώς ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας αυξήθηκε κατά 8,7%. Όμως, δεν αναστράφηκε η πολύ μεγάληπτώση- κατά 29,4%- για το σύνολο του δεκαμήνου πέρυσι.

Ο Πάπας Βενέδικτος έδιωξε 400 ιερείς για κακοποίηση παιδιών!

Ο αριθμός αυτός συνιστά αύξηση της τάξης του 135% σε σχέση με την περίοδο 2008-09, όταν το Βατικανό δημοσιοποίησε για πρώτη φορά στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των ιερέων που εκδιώχθηκαν.