Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Οι φωτογραφίες της ημέρας



REUTERS / Per Moller/Johanna Anjar
Ένας χαυλιόδοντας από μαμούθ, ο οποίος βρέθηκε στους πάγους κατά μήκος του ποταμού Logata στη βόρεια Ρωσία, απεικονίζεται στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο καθηγητής Per Moller.

Σέρρες: Καταδικάστηκαν 14 αγρότες για παρακώλυση συγκοινωνιών

Αγρότες από τις Σέρρες κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις πριν από επτά χρόνια και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, ο καθένας.
Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, που δίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, τους έκρινε ένοχους για παρακώλυση συγκοινωνιών, ενώ ανέστειλε για τρία χρόνια τη σε βάρος τους επιβληθείσα ποινή.

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Συνεχώς τους ρωτούσα θα με σκοτώσετε;»

Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου, ενώ ο εφοπλιστής Κίκος Μαρτίνος κατάφερε να ξεφύγει από τους δράστες.
Οι Αρχές ανησυχούν για το φαινόμενο των απαγωγών στη χώρα μας, καθώς έχουν σημειωθεί είκοσι απαγωγές σε δέκα χρόνια, έχουν συλληφθεί οι πενήντα πέντε από τους εξήντα δράστες και οι συνολικές απαιτήσεις για λύτρα αγγίζουν τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ.

Τσελέντης: Η Κεφαλονιά τελείωσε - Ανησυχώ για την Αμφίκλεια

Δεν έχουν περάσει λίγες ώρες μετά τις εκτιμήσεις του καθηγητή σεισμολογίας του Αριστοτελείου, Βασίλη Παπαζάχου, για να έρθει ένας ακόμα καθηγητής, ο Άκης Τσελέντης, ο οποίος με δηλώσεις του εντείνει την ανησυχία και προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους μετά τη σεισμική ακολουθία των τελευταίων μηνών. 

Σύνταξη. Πιο γρήγορα στην έξοδο με εξαγορά θητείας

Για την πλειονότητα των Tαμείων απαιτείται η συμπλήρωση 3.600 ημερών ασφάλισης πριν από την εξαγορά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται και η συμπλήρωση του 58ου έτους

Εφόδιο για την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη αποτελεί η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας, ωστόσο οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Το κόστος παραμένει υψηλό παρά τις εκπτώσεις που έχουν θεσπιστεί και οι οποίες σταδιακά θα φτάσουν έως και το 50%.

"112" Ο αριθμός ανάγκης της Ευρώπης σώζει ζωές

Είναι ο αριθμός που σώζει ζωές. Μπορείτε να καλέσετε το “112” χωρίς χρέωση είτε από σταθερό τηλέφωνο είτε από κινητό, ακόμη κι αν δεν έχετε σήμα ή κάρτα SIM, ή από τηλεφωνικό θάλαμο, χωρίς καν να έχετε τηλεκάρτα, και να σας βγάλει σώους και αβλαβείς από μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Της Νικολέττας Μπούκα

Το φάρμακο εναντίον του καρκίνου βρέθηκε;


«Βρίσκομαι στην 24η ημέρα θεραπείας με DCA. Τον περισσότερο καιρόαισθάνομαι καλά αν και λίγο αδύναμος και κάποτε πέφτω σε λήθαργο. Πήγασήμερα για τις καθιερωμένες εξετάσεις με πολλές ελπίδες μιας και ο πόνοςαπό τον κυρίως όγκο μου εξαφανίστηκε τις τελευταίες μέρες.

Παρέμβαση του κ. Μάκη Στεργίου, Αρχηγού της Παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», για τη στάση της Σκοπιανής κυβέρνησης

Πρέπει επιτέλους να μπει τέλος στις σπασμωδικές κινήσεις του Νίκολας Γκρουέφσκι. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού με την έκδοση νέου χαρτονομίσματος των διακοσίων δηναρίων, όπου αποτυπώνει το Μέγα Αλέξανδρο καβάλα στο άλογο του.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Stop ,   στην αναπηρία των δακτύλων του χεριού, την οποία προκαλεί η ρευματοειδής αρθρίτιδα αλλά και οι καταστροφικοί τραυματισμοί των αρθρώσεων , βάζει πλέον η μικροχειρουργική με τις κεραμικές μικρό-προθέσεις!
Μάλιστα, όπως τονίστηκε στο Παναμερικανικό Συνέδριο Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής, Χειρουργικής Χεριού και Περιφερικών Νεύρων( 8με 14 Ιανουαρίου στη Χαβάη)  η αποκατάσταση στη σοβαρή βλάβη των δακτύλων είναι δια βίου, ενώ σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες μετά τα πρώτα δέκα χρόνια το ποσοστό επιτυχίας στις συγκεκριμένες επεμβάσεις κυμαίνεται πάνω από 70%!

Όχι στην πώληση του κάμπινγκ Ασπροβάλτας

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Βόλβης ζητά να ακυρωθεί η διαδικασία πώλησης από τον ΤΑΙΠΕΔ

Με ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Βόλβης στην συνεδρίαση του της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου 2014, εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του στην πώληση του κάμπινγκ Ασπροβάλτας από τον ΤΑΙΠΕΔ.

Διόδια: Αθήνα - Θεσσαλονίκη 58,30 ευρώ!


Σοκ προκαλούν οι αυξήσεις της τάξεως του 60% στους σταθμούς διοδίων.

Δύο εταιρείες -Νέα Οδός και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου- έθεσαν σε εφαρμογή τις νέες τιμές στα διόδια των Αφιδνών, των Θηβών, της Τραγάνας, της Πελασγίας και του Μοσχοχωρίου. Αν προστεθούν και οι υπόλοιποι σταθμοί το συνολικό τίμημα για μετάβαση από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη διαμορφώνεται πλέον στα 29,15 ευρώ και στα 58,30 ευρώ με επιστροφή.

Μάχες στις φαβέλες της Βραζιλίας που μας την μοστράρισαν ως πρότυπο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Από καιρό σε καιρό αξίζει να επισημαίνουμε τι συμβαίνει στις χώρες που ο κ. Τσίπρας – ο οποίος διεξάγει προεκλογική εκστρατεία στην Ευρώπη διεκδικώντας το αξίωμα του προέδρου της - θαυμάζει επειδή «κατόρθωσαν να ξεπεράσουν την κρίση με κοινωνική συνοχή».

Σήμερα, την τιμητική της έχει η Βραζιλία.

Οι αλλαγές για αγρότες πρόστιμα και φόρο υπεραξίας

Σε διορθωτικές ρυθμίσεις για τη φορολογία των αγροτών, τα πρόστιμα για παραβάσεις και τον φόρο υπεραξίας στα ακίνητα προχωρά η κυβέρνηση μετά τη θύελλα των αντιδράσεων. Επίσης προωθούνται αλλαγές στο «ακατάσχετο» για μισθούς.

500 ευρώ για ενοίκιο και 6.000 για τις ζημιές σε κάθε κάτοικο της Κεφαλονιάς – Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση


Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς απαλλάσσονται από τον ειδικό φόροακινήτων για το 2014, θα λάβουν επιδότηση ενοικίου μέχρι 500 ευρώ όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σ. Κεδίκογλου, ενώ θα επιδοτηθεί το 80% του ποσού για επισκευές κτιρίων και το υπόλοιπο με άτοκο δάνειο