Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Το μυστικό της μακροζωίας από την ειδικό -Πώς έφτασε στα 116 η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο

Εχει δει την «αυγή» δύο αιώνων και συνεχίζει ακάθεκτη. Την Τετάρτη (5/3) η Μισάο Οκάουα θα συμπληρώσει 116 χρόνια ζωής. Και η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο έχει πολύ απλές συμβουλές για τη μακροζωία.

Γενική πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

Αρχικά βελτιωμένο καιρό στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου γρήγορα θα σταματήσουν αλλά και νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, βαθμιαία επεκτεινόμενες ανατολικότερα περιμένουμε την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014. Τα φαινόμενα στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Καθαρά Δευτέρα με βροχή στη Θεσσαλονίκη

Με βροχή γιόρτασαν σήμερα οι Θεσσαλονικείς την Καθαρά Δευτέρα. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού...Ωστόσο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέλεξαν να περάσουν τη μέρα σε μια από τις πολλές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος αλλά και της περιφέρειας της πόλης.

Αλλοδαπός βίασε 46χρονη και προσπάθησε να την σκοτώσει

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βιασμό συνελήφθη την Κυριακή το βράδυ 30χρονος Πακιστανός στο Ρέθυμνο, μετά από επιχείρηση της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας, υπήκοος Πακιστάν, κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε γυναίκα 46 ετών η οποία επέστρεφε στην οικία της.

Κλειστή λόγω κατολίσθησης η παλαιά εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου


Κλειστή λόγω κατολίσθησης είναι η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του 69ου χιλιομέτρου, κοντά στην θέση Πλάτανος, Αχαΐας.

Ειδικότερα, λόγω της κατολίσθησης, αποκόπηκε χωμάτινος όγκος και έπεσε στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σκότωσαν 22χρονο στη Θεσσαλονίκη

Ένας 22χρονος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου - Ροτόντα της Θεσσαλονίκης, μετά από επίθεση που δέχτηκε από άγνωστο άνδρα με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου.

Προηγήθηκε διαπληκτισμός μεταξύ τους και συμπλοκή στη διάρκεια της οποίας ο 22χρονος υπέστη δύο τραύματα στην αριστερή θωρακική χώρα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου στη συνέχεια κατέληξε.

Η ιστορία και η παρασκευή της Λαγάνας

«…Είτα ευθύς έβγαινεν από την επάνω πόρταν του μαγαζιού, την προς τον μαχαλάν, διήρχετο τον λιθόστρωτον δρομίσκον, κι έφθανεν εις τον φούρνον του Μπάρμπα-Μάρκου του Βούργαρη. Εκεί είχε βαλμένον πάντοτε το τακτικό του γιουβέτσι της ημέρας, το οποίον ήτο έτοιμον περί τας δώδεκα της μεσημβρίας. Εστρώνετο επάνω εις τον σοφάν σταυροπόδι, σιμά στο «κεπένι» του φούρνου, έπαιρνε μισό ψωμί ή κατά προτίμησιν δύο λαγάνες, έτρωγεν όλον το γιουβέτσι, έπινε μισήν οκάν κρασί, και «το έπαιρνε δίπλα», ή επάνω εις τον σοφάν του φούρνου ή εις την παγκέτταν της γειτονικής ταβέρνας, κι εροχάλιζε πολύ γοερά, επί δύο ώρας και μισήν, το θέρος, ή μόνον επί μίαν ώραν τον χειμώνα… »


(Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)

Με αλυσίδες η πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας

ΑΠΟ ΑΡΝΙΣΣΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται και σήμερα η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Άρνισσας - Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας, από το 12ο χιλιόμετρο έως το Χιονοδρομικό Κέντρο καθώς και στη δημοτική οδό Κερασιάς - Έδεσσας προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας.

Α. Γεωργιάδης: δεν ισχύει για συνταγογράφηση το 5ευρω


Μια σημαντική ανακοίνωση σχετικά με το 5ευρω στα νοσοκομεία έκανε ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης Με τον νέο νόμο δεν ισχύει η χρέωση των 5 ευρώ για τη συνταγογράφηση. Δεν θα πληρώνει κανείς 5 ευρώ στο ΠΕΔΥ διευκρίνησε ο Α. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ουκρανία: Ανάπαυση στο πεδίο της μάχης - Πόλεμος στη διπλωματία

Αυτομόλησε στη φιλορωσική πτέρυγα ο αρχηγός του πολεμικού ναυτικού



Σε... ανάπαυση βρίσκονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Κριμαία. Ωστόσο τίποτε δεν έχει τελειώσει και φαίνεται πως όλοι τηρούν στάση αναμονής.

6,7 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της νήσου Οκινάουα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (USGS).
Οπως διευκρίνισε το Ινστιτούτο δεν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης τσουνάμι.

Ιερέας άφησε την τελευταία του πνοή της ώρα της Θείας Λειτουργίας!


Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίων Θεοδώρων στην συνοικία της Νέας Πολιτείας στη Λάρισα, ο 91χρονος συνταξιούχος εφημέριος πατέρας Απόστολος Ζαχαριάς.