Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Μήπως το επόμενο επεισόδιο με την Ρωσία λέγεται ΣΤΕΝΑ; και με την Ελλάδα λέγεται ΑΙΓΑΙΟ;

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αυτές τις στιγμές ο προβληματισμός της κοινής γνώμης επικεντρώνεται στο γεωπολιτικό χώρο της Ουκρανίας -Κριμαίας. Ενώ κάποιοι αναλυτές αρχίζουν δειλά –δειλά να προσεγγίζουν και τον χώρο της Μαύρης Θαλάσσης.

Η «συγγνώμη» του Άδωνι στον Λαγό της ΧΑ

«Διάβασα τις δηλώσεις του κ. Λαγού, εάν από παραπληροφόρηση τον αδίκησα του ζητώ συγγνώμη. Όμως δεν απήντησε στα των προνομίων που κράταγαν».
Με αυτή του την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, «απολογήθηκε» για το γεγονός όι, σε συνέντευξή του, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, κατηγορείται και για παιδεραστία.

Εθισμένες στο όπιο αντιλόπες, προκαλούν χάος στην Ινδία

Ένα ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κάτοικοι αγροτικής περιοχής στην κεντρική Ινδία. Διαβάστε τι γίνεται όταν απέναντι τους βρίσκονται αντιλόπες που "αγαπούν" το όπιο

Φίδι καταβρόχθισε κροκόδειλο. Δείτε το βίντεο

Την επική μάχη ανάμεσα σε ένα φίδι και έναν κροκόδειλο που σημειώθηκε στη λίμνη Μοοντάρα του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός. Το φίδι, το οποίο κατά πιθανότητα είναι ένας τεράστιος πύθωνας, κατάφερε μετά από πέντε ώρες να πνίξει τον κροκόδειλο και στην συνέχεια τον κατάπιε ολόκληρο.

Οδηγός του ΕΟΠΥΥ με τις παρεχόμεμες υπηρεσίες υγείας

Οδηγό με 20 ερωτήσεις-απαντήσεις σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του ΕΟΠΥΥ, για τη μεταβατική μεταρρυθμιστική περίοδο και μέχρι τη λειτουργία του νέου φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εξέδωσε ο Οργανισμός για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Δεν υφίσταται κίνδυνος νέας κρίσης λόγω έλλειψης φυσικού αερίου στην Ευρώπη

ΕΚΤΙΜΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ L'ECHO
«Υπάρχει κίνδυνος για κρίση του φυσικού αερίου στην Ευρώπη; Όχι άμεσα. Το ρωσικό φυσικό αέριο δεν περνάει μόνο από την Ουκρανία, ενώ η Ευρώπη διαθέτει και άλλους προμηθευτές.

Διαγράφονται 180.000 "αιώνιοι φοιτητές"


Την πόρτα της εξόδου ανοίγουν τα Πανεπιστήμια για τους περίπου 180.000 "αιώνιους φοιτητές" που διαγράφονται οριστικά το Σεπτέμβριο από τα μητρώα.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, από τους περίπου 180.000 που... εμπίπτουν στην κατηγορία της διαγραφής, βάσει της διάταξης του νόμου-πλαισίου που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, περίπου 70.000 υπολογίζεται ότι αφορούν σπουδαστές των ΤΕΙ.

Ρωσικά πλοία έκλεισαν τα Στενά της Κριμαίας

Ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν αποκλείσει τα Στενά του Κερτς που χωρίζουν την Κριμαία από τη Ρωσία, μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο την ουκρανική υπηρεσία φύλαξης των συνόρων.

Οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες δήλωσαν ότι ρώσοι στρατιώτες ελέγχουν την ουκρανική πλευρά των Στενών και ότι έχουν δει ρωσικά τεθωρακισμένα στη ρωσική πλευρά. «Δύο ρωσικά πλοία έχουν κλείσει τα Στενά του Κερτς, από τον βορρά και τον νότο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάβελ Σισούριν, ο αναπληρωτής διοικητής των συνοριοφυλάκων.

ΙΚΟΝΑ ΣΟΚ – Δαίμονας εμφανίζεται σε Νοσοκομείο;;;

Σοκαριστική εικόνα κατέγραψε ιατρικός υπάλληλος μονάδας εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο του εξωτερικού

Ο υπάλληλος πήγε κανονικα στην βάρδια του και ανέλαβε το πόστο του που ήταν να παρακολουθεί ένα μόνιτορ με τους ασθενείς που βρισκόντουσαν στην εντατική…

ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΛΑΙΝΕ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Βρυξέλλες Πορφύρης Δ ./Σταφυλά Π για το pentapostagma.gr

Σε πολλές μονές των δύο ορθόδοξων χωρών παρατηρείται έντονα αυτό το διάστημα αυτό το δυσεξήγητο φαινόμενο.Πολλοί μιλούν για σημείο αλλά και για παγκόσμια επερχόμενα γεγονότα.

Θεσσαλονίκη: Επιστρέφουν με προσωρινή διαταγή 20 σχολικοί φύλακες

Προσωρινή διαταγή, με την οποία επιστρέφουν στις θέσεις τους 20 σχολικοί φύλακες του δήμου Θεσσαλονίκης, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Οι σχολικοί φύλακες προέβησαν στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας να επανέλθουν στη δουλειά τους, έως ότου συζητηθεί στην ουσία της η υπόθεση, διαδικασία που ορίστηκε να γίνει στα τέλη του τρέχοντος μήνα. Μετά την προσωρινή τους δικαίωση, θα συνεχίσουν να εργάζονται και να αμείβονται κανονικά.

Σέρρες: Εξουδετερώθηκε χειροβομβίδα που βρέθηκε μέσα σε αυλή σπιτιού στο Νέο Σούλι

"Σπαρμένη" στην αυλή της βρήκε μια γυναίκα από το Ν. ΣούλιΣερρών μία χειροβομβίδα. Χθες το απόγευμα, η γυναίκα, καθώς απομάκρυνε τις πέτρες από χώρα που είχε προηγουμένως οργώσει, έπιασε τη χειροβομβίδα νομίζοντας αρχικά ότι πρόκειται για πέτρα ή κέλυφος χελώνας.Όταν διαπίστωσε ότι επρόκειτο για χειροβομβίδα, την άφησε προσεκτικά στο σημείο που τη βρήκε και απομακρύνθηκε από την αυλή της.

Γιάννης Λαγός: Να ανακαλέσει άμεσα τις συκοφαντίες του ο Άδωνις Γεωργιάδης

Δελτίο τύπου
"Την 01/03/2014 στην εφημερίδα «REAL NEWS» σε συνέντευξη που έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης με θέμα: «περισσότερη απελευθέρωση στα ωράρια των φαρμακείων» στην σελ. 17 αναφέρθηκε τόσο σε θέματα υγείας όσο και σε θέματα επικαιρότητας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της δημοτικής κίνησης Εργατικής Αντεπίθεσης στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης:

"Τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν οι επιθέσεις του κράτους "έκτακτης ανάγκης" απέναντι σε αγορές "χωρίς μεσάζοντες", σε κοινωνικά ιατρεία και λοιπές δομές αυτοοργάνωσης και αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης, που συνθλίβει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας και τους μετατρέπει σε νεόπτωχους-νεοεξαθλιωμένους.

Ερώτηση στην βουλή για την Σύμβαση Παραχώρησης της «Υποθαλάσσιας Αρτηρίας Θεσσαλονίκης».

Στην ερώτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου αναφέρει:
"Έχουν περάσει  τριάμισι  και πλέον χρόνια από τότε που ο Παραχωρησιούχος του Έργου της «Υποθαλάσσιας Αρτηρίας Θεσσαλονίκης» προχώρησε στην καταγγελία της Σύμβασης Παραχώρησης για την κατασκευή του έργου της «Υποθαλάσσιας Αρτηρίας Θεσσαλονίκης», επισφραγίζοντας το οριστικό ναυάγιο του Έργου.

Συνελήφθη 34χρονος που δολοφόνησε τον 22χρονο στη Θεσσαλονίκη

Ένας 34χρονος ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη για τη δολοφονία ενός 22χρονου, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών αρχών, ο συλληφθείς τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο το θύμα, έπειτα από διαπληκτισμό και μετέπειτα συμπλοκή μεταξύ τους.

Σοκ από την τρόικα! Ζητούν επιπλέον 5.000 απολύσεις στο Δημόσιο – Όλο το χρονοδιάγραμμα των απολύσεων

- Επιμένει η τρόικα ότι πρέπει να γίνουν επιπλέον απολύσεις υπαλλήλων του Δημοσίου
- Νέες διαθεσιμότητες θα προκύψουν από την αξιολόγηση των υπαλλήλων
- 23 Μαρτίου οι πρώτες 2.000 απολύσεις υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα Δεν έχει τέλος η λίστα των απολύσεων στο Δημόσιο με τους τροϊκανούς να “ξεθάβουν” μια διάταξη του μνημονίου που προβλέπει συνέχιση της αξιολόγησης του δημόσιου τομέα και το 2014 με αποτέλεσμα να προκύπτει επιπλέον αριθμός απολύσεων μέσα στο 2015.

Πού χάθηκαν οι αντιμνημονιακοί των «ηρωικών» κυπριακών «Όχι»;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Θα περίμενε κανείς πως θα σηκωνόταν ο κόσμος στο ποδάρι, πλην όμως το ελληνικό «αντιμνημονιακό» στρατόπεδο βυθίστηκε στην απόλυτη σιωπή.

Ως γνωστόν, την περασμένη Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, η κυπριακή Βουλή απέρριψε το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, με 25 ψήφους υπέρ, 25 κατά και 5 αποχές και ενώ έξω από το κτίριο διαδήλωναν και πάλι οι εργαζόμενοι των οργανισμών αυτών.

Μπλόκο της τρόικας στη ρύθμιση για 200.000 στεγαστικά

Πάνω στις αντιδράσεις της τρόικας έπεσε η ρύθμιση για 200.000 δανειολήπτες που έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια με επιδότηση επιτοκίου από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Ουσιαστικά από το περασμένο καλοκαίρι τα νοικοκυριά παραμένουν εγκλωβισμένα και περιμένουν από το περασμένο καλοκαίρι να υπάρξει μέριμνα και γι' αυτούς, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους υπόλοιπους δανειολήπτες.