Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Φαρμακοποιός σκότωσε πατέρα και αδελφή και αυτοκτόνησε

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στις επτά σήμερα το βράδυ στην Ιεράπετρα Κρήτης, όπου 54χρονος φαρμακοποιός σκότωσε με πυροβόλο όπλο την 43χρονη αδελφή του και τον 75χρονο πατέρα τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Κοσμοϊστορική ανακάλυψη για το σύμπαν ρίχνει φως στο μυστήριο της βαρύτητας

Ένα τηλεσκόπιο μελέτης της κοσμικής ακτινοβολίας μικροκυμάτων, το BICEP (Background Imaging of Cosmic Extragalactic Polarization), το οποίο βρίσκεται στο Νότιο Πόλο και αποτελεί αμερικανο-ευρωπαϊκή επιστημονική συνεργασία, ανακάλυψε βαρυτικά κύματα στο σύμπαν, που προέρχονται από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του.

ΤΡΙΛΟΦΟΣ Κοινωνία αγάπης και προσφοράς

Έγινε γνωστός για την αγάπη του στην ομάδα του ΠΑΟΚ, τα φίλαθλα αισθήματά του και την τακτική παρουσία του στη Θύρα 4 της Τούμπας, όπου βρίσκεται κοντά στους νέους ανθρώπους.


Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Έκρηξη με έναν σοβαρά τραυματία σε υποσταθμό της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη! 20 χωριά χωρίς ρεύμα

- Η έκρηξη έγινε σε υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται ανάμεσα στον Βαθύλακκο και τη Γέφυρα, βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης
- Από την έκρηξη και τη φωτιά που προκλήθηκε τραυματίστηκε σοβαρά ένας 42χρονος υπάλληλος της Επιχείρησης και τραυματίσθηκαν και συνάδελφοί του
- 20 χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα

Τσεκούρι 50% στις επικουρικές – Πρώτα θύματα εφοριακοί και τελωνειακοί


Η ώρα της μεγάλης σφαγής έρχεται στις επικουρικές με τους πρώτους που θα νιώσουν στο ... πετσί τους τη διαφορά να είναι οι συνταξιούχοι του υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή εφοριακών,τελωνειακών κλπ.


Σύνοδος στις Βρυξέλλες: Με κυρώσεις κατά της Μόσχας απαντά η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να απαντήσει στο παράνομο "αποκαλούμενο δημοψήφισμα" στην Κριμαία, δήλωσε η Κάθριν Άστον, Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, κατά την άφιξή της στις Βρυξέλλες όπου συναντώνται σήμερα εκτάκτως οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ και όπου αναμένεται να αποφασιστεί «πάγωμα» των οικονομικών πόρων Ρώσων αξιωματούχων και στην επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών εις βάρος τους.

Χρυσή Αυγή: " Καταδίκη της αποστασίας"

Δελτίο τύπου
Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής εξέδωσε επιστολή καταδίκης της αποστασίας

Στα κακοήθη ψεύδη των συστημικών μέσων και των πολιτικάντηδων η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής απαντά με την εξής επιστολή:

Νίκος Χουντής: «Όχι μόνο δεν πρέπει να δοθούν νέα “δώρα” στους εργολάβους του ΜΟΡΕΑ, αλλά πρέπει να διερευνηθούν και οι προηγούμενες “χορηγίες”, για παράνομη κρατική ενίσχυση»


· Ερώτηση Νίκου Χουντή προς την Κομισιόν

Όχι μόνο δεν πρέπει να δοθούν νέα χρήματα στην Κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. για τον Οδικό Άξονα Παραχώρησης της Πελοποννήσου, η οποία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ετοιμάζεται να λάβει νέο «δωράκι» 250 εκατομμυρίων ευρώ από τον ελληνικό προϋπολογισμό για δήθεν ευθύνες του Δημοσίου, αλλά σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής στην Κομισιόν, παραθέτοντας στοιχεία, θα πρέπει να διερευνηθεί και το κατά πόσο τα χρήματα που μέχρι σήμερα της έχουν δοθεί, συνιστούν παράνομη κρατική ενίσχυση.

Από αύριο οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους παραγωγούς

Αποζημιώσεις ύψους 6,8 εκατ. ευρώ θα καταβάλει αύριο, Τρίτη, οΕΛΓΑ σε συνολικά 5.058 παραγωγούς. Οι αποζημιώσεις αφορούν σε ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε οπωροφόρα δέντρα, καπνά, ελιές, αμπέλια και κηπευτικά, και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

«Αν μισούνται ανάμεσό τους, δεν τους πρέπει ελευθεριά»…


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ως γνωστόν, πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν.

Επίσης, είναι επίσης γνωστό πως ακόμη και στην πολιτική το ψέμα και η υπερβολή έχουν κοντά ποδάρια.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την έκθεση της περίφημης Επιτροπής Ελέγχου της δράσης της τρόικας σε χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον αυτοτραυματισμό.

Διαστάσεις «επιδημίας» τείνει να πάρει το φαινόμενο του σκόπιμου αυτοτραυματισμού των νέων, που  ενίοτε μπορεί να είναι και μοιραίος!
Αυτό τονίζουν οι παιδοψυχίατροι και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το 13% των νέων αντιμετωπίζει πρόβλημα αυτοτραυματισμού!
«Πίσω από το φαινόμενο του αυτοτραυματισμού των νέων κρύβεται συναισθηματικός πόνος και έντονη δυσφορία , που προκαλείται από το στρες  και τα προβλήματα της σύγχρονης ζωής» τονίζει η παιδοψυχίατρος κ. Μερσύνη Αρμενάκα, με την ευκαιρία της  Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον αυτοτραυματισμό.

Ο γέροντας Κρητικός που έβαλε στη θέση του τον Θεοδωράκη

Όλη την αλήθεια για το «Ποτάμι» του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη, την είπε με λίγα λόγια ένας ηλικιωμένος Κρητικός που βρέθηκε στον «Κήπο» των Χανίων για να ακούσει την παρουσίαση του κόμματος.

Τέσσερις φόροι σε ένα εκκαθαριστικό

Εφιάλτης για τους φορολογούμενους το φετινό εκκαθαριστικό - Σε τρεις ίσες ισόποσες διμηνιαίες δόσεις (Ιούλιος, Σεπτέμβριος και Νοέμβριος) θα καταβληθούν φέτος οι φόροι, ανεξάρτητα από τον χρόνο που θα υποβληθεί η φορολογική δήλωση.

Κλειστά και σήμερα τα φαρμακεία

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΦΣ
Σε νέα απεργία προχωρά σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αντιδρώντας στην εφαρμογή των μέτρων «που θέλει να επιβάλει μέσω της μελέτης του ΟΟΣΑ, η τρόικα και το Υπουργείο Ανάπτυξης».

Κριμαία: Το 95,5% υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία

«Επιστρέφουμε στην πατρίδα. Η Κριμαία πηγαίνει στη Ρωσία», δήλωσε στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Λένιν της Συμφερούπολης πουμ πανηγυρίζουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σέργκι Αξιόνοφ πριν τραγουδήσει, μαζί με το πλήθος και μία χορωδία τραγουδιστών με ναυτικές στολές των ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας τον ρωσικό εθνικό ύμνο.

«Εκρυψαν το Boeing για να το χρησιμοποιήσουν αργότερα ως πύραυλο κρουζ»

To Boeing της Malaysia Airlines είναι πιθανόν να έπεσε θύμα αεροπειρατείας και να έχει κρυφτεί κάπου για να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως "πύραυλος κρουζ", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικής Ασφαλείας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Μάικλ ΜακΚόλ.