Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Βίντεο: Τραγουδάει ποντιακά στην τουρκική τηλεόραση


Ο 29χρονος Απόλας Λέρμι, από την Τόνια της Τραπεζούντας, κάνει γνωστό με τα τραγούδια του, εντός και εκτός Τουρκίας, τον ιδιαίτερο πολιτισμό της Μαύρης Θάλασσας


Και δέχεται απειλές από εθνικιστικούς κύκλους της Τουρκίας και τους λεγόμενους Γκρίζους Λύκους, να σταματήσει να τραγουδάει και στα ελληνικάΜπήκε στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο και τραγούδησε το «αγαπώσε» στα… «ρούμτσα», δηλαδή ρωμέϊκα – ελληνικά, προκαλώντας αίσθηση στην Τουρκία.

"Ποντιακό Παρακάθ" Των Ακριτών του Πόντου Σταυρούπολης


ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΨΕΥΔΗ

Μία πρόταση του Γιάννη Μαρίνου στον Οικονομικό Ταχυδρόμο της 23ης Σεπτεμβρίου 1993 είναι όσον ποτέ άλλοτε επίκαιρη


του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου


Ήταν Σεπτέμβριος του 1993 και η Ελλάδα μόλις είχε μπει σε προεκλογική περίοδο, μετά την πτώση της κυβέρνησης του κ. Κων. Μητσοτάκη και την προκήρυξη εκλογών για τις 10 Οκτωβρίου.

Δράμα: Τέσσερα άτομα έβαλαν 68 φωτιές σε άλση και κάδους απορριμμάτων

Τέσσερα άτομα, ηλικίας 23, 24, 31 και 35 ετών, έβαζαν φωτιές σε περιαστικά άλση και κάδους απορριμμάτων στην περιοχή της Δράμας, ενώ σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό και διακεκριμένη φθορά.

Σέρρες: Μάνα και κόρη βρέθηκαν νεκρές κάτω από το σπίτι τους - Τα πτώματα εντόπισε ένοικος της πολυκατοικίας που έμεναν!

Τα άψυχα σώματα της 22χρονης μητέρας και του μόλις τεσσάρων μηνών βρέφους της εντόπισε, το πρωί, ένας από τους ενοίκους που βγήκε για να πάει στη δουλειά του...
Η 22χρονη Κινέζα, που διέμενε στην οικοδομή τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με τον σύζυγό της και τα δυο τους παιδιά - το βρέφος κι ένα τρίχρονο αγοράκι - δούλευε ως υπάλληλος σε κινεζικό κατάστημα ένδυσης και υπόδησης.

Η ενδοσκοπική χειρουργική μέθοδος για το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα,

Ενδοσκοπικά  και  μέσα από οπή μόλις 1-2 εκατοστών αντιμετωπίζουν χειρουργικά πλέον  οι ορθοπαιδικοί το σύνδρομο  του καρπιαίου σωλήνα, που ταλαιπωρεί εκατομμύρια γυναίκες και άνδρες σε ολόκληρο τον κόσμο!
Η ενδοσκοπική χειρουργική μέθοδος  δεν αφήνει σημάδια, η ανάρρωση και η επούλωση είναι ταχύτατη(3 με 4 ημέρες) , ενώ η  επάνοδος στην εργασία γίνεται μέσα σε μια  εβδομάδα.

Ν. Χουντής: παραβιάστηκε η Οδηγία για το ΦΠΑ από τη σύμβαση του αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος, όπως λέει το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Λονδίνου (London Court of International Arbitration);

·        Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Δεν ξέρω / δεν απαντώ
 Ενώ οργιάζουν οι φήμες ότι Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Λονδίνου που απάλλαξε την εταιρία Hochtief από ΦΠΑ 500 εκατομμυρίων ευρώ για τον αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος, έκρινε με τρόπο αντίθετο με το κοινοτικό δίκαιο, ο Επίτροπος κ. Semeta, απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή, νίπτει τας χείρας του.

ΜΙΑ 74ΧΡΟΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ. Αποφυλακίστηκε μετά από 32 χρόνια για έγκλημα που δεν διέπραξε

Μια 74χρονη Αμερικανίδα, η οποία έμεινε φυλακισμένη επί 32 χρόνια για ένα έγκλημα που δεν είχε διαπράξει, απελευθερώθηκε την Τρίτη χάρη στην επιμονή φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας.

Τραγωδία στην Κρήτη: Συνταξιούχος απανθρακώθηκε μέσα στο σπίτι του

Τραγικό θάνατο βρήκε στην περιοχή του Χάρακα και μέσα στο σπίτι του ένας συνταξιούχος αστυνομικός, όταν υπό άγνωστες συνθήκες ξέσπασε φωτιά.

Ο κρητικός γιατρός που σόκαρε το Ευρωκοινοβούλιο με τα λόγια και τις φωτογραφίες του

Εκείνο που σκόπιμα παραβλέπει ο υπουργός υγείας και δεν σκέφτηκαν να κάνουν οι θιγόμενοι από τη λεγόμενη "μεταρρύθμιση" στον τομέα της υγείας έπραξε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου και μέλος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου,  Κωνσταντίνος Νικολαράκης.

Αποσχιστικά κινήματα: Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μεγάλος λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για τη στάση της διεθνούς κοινότητας και για τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που καταδικάζουν και δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία για επιστροφή στην αγκαλιά της Ρωσίας, η οποία ανακοίνωσε και επίσημα την προσάρτηση της περιοχής.

Η άποψη σύμφωνα με την οποία οι λαοί έχουν δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και μπορούν να αποφασίζουν για την τύχη τους και να επιλέγουν σε ποια χώρα θέλουν να υπαχθούν, ακούγεται λογική και ηθική.

Έναν αιώνα ζωής εόρτασε ο Άρης

Με μια ζεστή εκδήλωση που άρχισε το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και ολοκληρώθηκε λίγες ώρες αργότερα με μαζική συγκέντρωση κόσμου στο Λευκό Πύργο, γιόρτασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη τα 100 χρόνια ζωής του (1914-2014) ο Άρης.

ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;

Κάτι φαίνεται πως αλλάζει στον χώρο της επιχειρηματικότητας, με τον αριθμό των start-ups να ανεβαίνει με γρήγορους ρυθμούς

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου


Ενώ η ανεργία των νέων στην Ελλάδα βρίσκεται στα ύψη και η χώρα παρουσιάζει σοβαρότατο έλλειμμα εξωστρέφειας, κάποια καλά νέα ανοίγουν το παράθυρο της ελπίδας. Έτσι, πέρα από τα κομμωτήρια, τις καφετέριες και τα σουβλατζίδικα –που πάντα θα βρίσκονται στην κορυφή της ελληνικής νέας επιχειρηματικότητας– τα δύο τελευταία χρόνια εντυπωσιακή είναι και η ανάπτυξη των start-ups στο ελληνικό επιχειρηματικό τοπίο. 

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το τελευταίο πολεμικό πλοίο υπο ουκρανική σημαία στην Κριμαία

Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το τελευταίο πολεμικό υπό ουκρανική σημαία στην Κριμαία, όπως ανακοίνωσε απόψε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ.

Περίπου μισή ώρα μετά την έναρξη της επιχείρησης, κατά την οποία ακούστηκαν εκρήξεις, πιθανόν χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, το ναρκαλιευτικό πλοίο Τσερκάσι ρυμουλκήθηκε από το ρυμουλκό Κοβέλ σε μια αποβάθρα στην όχθη της λίμνης Ντονουζλάβ, ανέφερε ο Σελεζνιόφ επικαλούμενος πηγές στην περιοχή.

Αλλαγή ώρας την Κυριακή

Μία ώρα μπροστά θα μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Μαρτίου καθώς τίθεται σε εφαρμογή η θερινή ώρα.
Συγκεκριμένα στις 3.00 τα ξημερώματα η ώρα θα αλλάξει και θα δείχνει 4.00.

Κατά της συμμετοχής στις εκλογές ψήφισαν οι κάτοικοι στο Βελβεντό

ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ

Έκλεισαν στις 20.30 οι κάλπες του διήμερου τοπικού δημοψηφίσματος στο Βελβεντό Κοζάνης, με αντικείμενο την συμμετοχή των κατοίκων, ή την αποχή τους, από τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.