Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Βίντεο από την περιφορά του επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν  με βαθιά κατάνυξη την περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης . Η πομπή διήλθε τις οδούς Βενιζέλου ,Θησέως και Φιλιπουπόλεως συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου Αμπελοκήπων.

Δύο αποφάσεις για το φόρο υπεραξίας που ξεμπλοκάρουν τις μεταβιβάσεις ακινήτων - 11 απαντήσεις από το υπουργείο Οικονομικών

- Η Ταυτότητα Οφειλής εξοφλείται αυθημερόν από τους φορείς είσπραξης
- Ο φόρος που παρακρατείται από το συμβολαιογράφο με τη σύνταξη του συμβολαίου αποδίδεται από αυτόν με τραπεζική επιταγή
- Με τις δύο υπουργικές αποφάσεις ξεμπλοκάρεται η αγοράακινήτων και ξεκλειδώνουν οι μεταβιβάσεις
- Η έκδοση των αποφάσεων έρχεται μετά από συμφωνία τουυπουργείου Οικονομικών με την ένωση των συμβολαιογράφων

Πολεμικός συναγερμός – Ρωσικά μαχητικά στην Ιαπωνία!

Ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη έλαβαν διαταγή να απογειωθούν κατεπειγόντως για να αναχαιτίσουν πέντε ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη που πλησίαζαν τον εναέριο χώρο της Ιαπωνίας, ανέφεραν σήμερα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Κολομβία για τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ
Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος κήρυξε σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη του τιμημένου με Νόμπελ συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ο οποίος απεβίωσε χθες Πέμπτη στο σπίτι του στο Μεξικό σε ηλικία 87 ετών.

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ κοντά στη Ναύπακτο

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΖΗΜΙΕΣ

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Ναύπακτο λίγο μετά τις 8.05 σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μέγεθος του σεισμού ήταν 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο της δόνησης ήταν δύο χιλιόμετρα βορειανατολικά της Ναυπάκτου.

Ευτυχώς που ο Θεός έπεσε πάνω στον Κάστρο και όχι στο… Ποτάμι!




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Το έχει φαίνεται η μοίρα μας. 

Χρόνια τώρα, σε κάθε εθνική ή θρησκευτική εορτή βρίσκεται πάντα κάποιος να αμφισβητήσει ετούτο ή εκείνο – με κίνητρα που δεν είναι πάντοτε σαφή, αν και είναι βέβαιο πως υπάρχει πάντα το προσωπικό κίνητρο προβολής μιας εκκεντρικής προσωπικότητας.

Εσχάτως, μας προέκυψε και το «Ποτάμι».

Ευχές από τον Βασίλη Γάκη